onsdag 21 mars 2012

Hur vinna en skyggis hjärta!

Om detta skall vi jama idag. Kajsa är ju, som vi jamat om tidigare, en f d skyggis. Hon är faktiskt lite skygg fortfarande, när det gäller andra människor. Knackar det på dörren, går hon gärna undan, tills hon tycker att det låter någorlunda säkert igen osv. Men vägen till en skyggis hjärta kan nu detaljbeskrivas. (Det kan vara bra att veta för andra som försöker vinna skyggishjärtan.)

Det börjar på västkusten. Någon fångar räkor. Och sen tassar de därifrån till Hovslätt. Från Hovslätt tassar de vidare genom kommunen tills de hittar upp på vårt berg. De släpar sig uppför trapporna och knackar på vår dörr. Kajsa försvinner som ett skott in i sovrumet, men när hon hör att det är Icasnubben, så tassar hon ut igen och sätter sig och väntar artigt och belevat. Han har nämligen med sig RÄKORNA! De där från västkusten. Hon - Kajsa - är s s artig och belevad. Hon hoppar inte i kassen. Men hon vet vilken kasse de finns i. Och sen viftar hon "hej då" til Icasnubben och följer kassen ut i köket, ser till att den inte tassar iväg på dåligheter. När räkorna ligger i skålen, ja, då är det slut på tålamodet. Hon talar högljutt om vad hon tycker om söliga människor som behöver flera sekunder på sig för att få ner skålen på golvet. 

Vad var det vi pratade om? Öhhh....Fånga räkor. Så var det! Fånga en räka. Var en icasnubbe!
nosgos å räkor
Maurice & Kajsa

måndag 19 mars 2012

Tvätt

Tvätt måste man ta tass om. Direkt. När Någon tog tvätten ur tumlaren så fanns det ingen tvättkorg att lägga den i. Någon lade då tvätten i gungstolen. 


OM nu Någon inte vill ha tvätten kattifierad, så skulle Någon inte ha lagt tvätten i gungstolen.  


Notera det nöjda leendet - och så säger de att katter aldrig ändrar ansiktsuttryck...


En mycket upptagen, tvättkattifierande Kajsa

Maurice & Kajsa

måndag 12 mars 2012

Sköterskatter och sköterskattejobbigt jobb


Japp, vi har får bli sköterskatter igen. Hon rymde en dag och som vanligt straffar synden syndaren hårt: hon fick 3 hål i ryggen. Eller 2 i ryggen och 1 i sidan. Hade hon stannat hemma hade hon varit hel. Nu är hon klädsamt ångerfull och behöver muntras upp. Vi sliter och släpar med uppmuntrandet. I alla fall med spinnande och gosande. Fast hon behöver inte bli helt bra igen - i alla fall inte än på ett tag. Vi gillar att hon är ångerfull. Och att hon håller sig i sängen. Dessutom är det rätt kul att försöka pilla bort den bandade geten...

Solen skiner ute, det har flyttat hit några nya pippisar. Riktiga pippisar - inte sådana där fjompiga skator och måsar. Duniga små fjäderkotletter som piper och är rätt söta. Vi har försökt omförhandla "balkongförbudet". Vi har lovat att inte hoppa ut över räcket, eller slinta och trilla ner. Vi har accepterat att vi inte kan flyga (i alla fall officiellt - men, vi alla vet ju att katter kan allt!). Men det hjälper inte. "Ni får inte vara på balkongen basta!" Hmmm. Hon kan gott ligga i sängen ett bra tag. Och tänka över sina synder. 

nosgos å måndagsgottisar
Maurice & Kajsa

tisdag 6 mars 2012

Slammer, borr och slipelände!



Ja hua vad de härjar här! Det slamrar. Det borras. Det slipas. Det är hiskeligt hiskeligt! Vi har retirerat till sovrummet. Till sängen. Närmare bestämt en under täcket och en under bäddmadrassen. Och lillie har öronpluggar och huvudvärkstabletter. Vi skulle behöva hörselkåpor. Fast... Kanske ändå inte... Har ni sett en katt med hörselkåpa?? Näe, inte vi heller. Det finns nog en anledning till det. De skall slipa cementgolv. De skall riva ut matta. Vi tror i alla fall att det är det de gör. Vi vill inte gå ut och kolla. För att göra dagen liiiiite lättare har vi fått var sin näve dentisar under täcket och under madrassen. (Väldigt små nävar...) 

Vi har börjat läsa ikapp i bloggarna. Det går långsamt, det har ju hänt en sån himla massa överallt under vår bloggtorka och det är jätteroligt att se vad ni har hittat på! 

Vi hoppas att ni har det bra och att tassverkare och slip-och borrmonster håller sig borta från era revir!
nosgos å tisdagsgottisar
Maurice & Kajsa

torsdag 1 mars 2012

Fem. f e m (5) f - e - m! 1 - 2 - 3 - 4 - 5. FEM



Gissa vem som fyller 5 år idag!?! Gissa!! Kan ni inte?? Jo, det är ju JAAAAAAG!!! Maurice!! Tadaaa!!! Jag är F E M!!! Snacka om att ha blivit bra mycket större över natten. Oj oj oj! Det har serverats torsktårta med gräslök. Lite vipsgrädde. Jag har fått 
och

Nej, kissekatten ingick inte. lilie får nöja sig med oss två! Basta!

Och i kväll kör vi bort alla människor från berget och så partar vi loss rejält! Det blir "levande" musik av några av mina favorit musikatter: Katrina and the Whiskers. Och så dansar vi alla till Murre och The Tazzerz. Vi har MASSOR med tårta som bara väntar på er, vipsgrädde - laktosfri grädde för dem som inte nyttjar starkt - en räkbuffe, skinka från Kattalonien och givetvis massor av kycklinglever och rökta små korvar. Och så dentisar och temptisar förstås!

Vi hoppas att ni alla kan komma - kattlimon hämtar upp utanför er port, så slipper ni att tassa hela vägen. Givetvis är det m- och h-fritt. De kan gott gå och lägga sig tidigt!

See ya!
nosgos å fölsedasgottisar
Maurice
(Kajsa får inte blogga idag! Hon skall koncentrera sig på att katturlera mig!)