torsdag 27 mars 2014

tassverkare och ruskprickar


I morgon (nå, idag då, om man nu skall vara petig och titta på klockan) så kommer det tassverkare hit. IGEN!!! Och inte är det roliga tassverkare heller (rörmokare)  - det är ruskprickar, som skall borra i väggarna och härja!!! Tvi bläääh!!! Kan man inte skrämma bort dem på något endaste vis? En gång för alla? Eller kan de inte skicka hit rörmokaren att moka rör istället, det är ju TREVLIGT!! (Kajsa instämmer i o f s INTE i detta - hon tycker att rörmokaren är en ruskprick han också!)

Inte kan man sova när man tänker på ruskprickar!!?! 
Grubbel och Elände!
nosgos å gottisar
*vänder sig om i sängen och börjar snarka*

måndag 17 mars 2014

urblåst


Uj vad det blåser ute!! Det far omkring en massa roliga saker i luften, t o m här uppe på 3:e våningen! Löv, pinnar, grejsimojs och fåglar :) Det kan inte vara lätt att vara en pippis när det blåser. Man kan ju blåsa rakt in i munnen på en hungrig katt t ex. Attans glasruta. Vi är övertygade om att det hade blåst in MASSOR av fåglar i våra munnar, om det inte varit för glasrutorna!

Vet ni när katter blir seniorer? Neas matte sa, att man blir det när man är 7 år. Jag (Maurice) tror att man blir det nästa år. Alltid nästa år. Själv känner jag mig i en pigg, stilig medelålder, utan gråa morrisar. Kajsa är ett år yngre. Fast tjejer åldras snabbare... *övertygad* Det kommer sig av att de stoppar ner andras tussar i duschavloppet!

Näe, dags att återgå till blåsten! Och till att tassa runt hos er kompisar!

Var rädda om er!
nosbuff å måndasgottisar

onsdag 12 mars 2014

lådor och kattonger


Vi har fått någa kattonger. Men inte nya lådor. För oss är det inte konstigt alls. Men för lilliefar är det VÄLDIGT knostigt! Han sa att han några fina lådor till oss. Vi såg framför oss rolls roycelådor! Med skinnklädsel! Och med fläkt (*Maurice blänger på Kajsa) och automatisk krafsare. Kanske dekorationer på lådorna? Små torskar, som förföriskt simmar in in munnen på en hungrig kisse? Aaaaah!!!

Så, så fick vi två kattonger. Bra kattonger - rent av stiliga kattonger. När lillie hade skurit ut ett hål i en av kattongerna, så blev den extra rolig, så den hoppade vi på, i, in i, ut ur och lite allt möjligt, så nu är kattongen ingen kattong längre. Is no more!

Men vi funderar fortfarande på hur man kan ta miste på en låda och en kattong??!!
nosgos å gottisar

ps, vi är fortfarande förkylda och småtetiga, detta KAN vara orsaken till att kattongen is no more...

måndag 10 mars 2014

skilsmässa och katteliker


Jag (Maurice) vill skiljas!  NU!!! Jag är så TRÖTT på att Kajsa ALLTID håller på och tetas!! Hon stjäl mina tussar och petar ner dem i duschavloppet!! Bara en sån sak! Och så försöker hon ALLTID tränga sig in mellan mig och lillie, när vi pratar om VIKTIGA saker. Hon stör ALLTID, när jag får magen kliad! Hon tränger ALLTID undan mig när det är något! ALLTID!!! :( 
ALDRIG får man vara ifred!!! 
Och så VANSINNIGT irriterande som hon är. Kajsa!! LÄGGER SIG I ALLT - framför allt saker som hon inte har med att göra. Läser t ex över axeln på mig när jag bloggar! ALLTID gör hon det :(

*Maurice suckar DJUPT*

"Pffft, gör jag ju inte!" säger Kajsa. "Jag stör väl inte heller! Det är bara STÖRIGA katter som stör och jag är INGEN störig katt!"
*Kajsa mycket bestämd på den punkten*

"Förresten så KAN vi inte skiljas! För vi är katteliker! Och katteliker FÅR inte skiljas! Pfffft!"

*Maurice chockerad*

"Vad menar du?? Katteliker???!! Får vi inte skiljas???!! Vad är det för dumheter?! lillie får ju!?"

*Kajsa överlägsen*

"Klart hon får! HON är ju inte kattelik heller! Hon har ju inte ens nån svans!"

*Maurice suckar DJUPT*

"Men vad är hon då??? Nej, förresten, jag vet... Hon är ju matteist... Nu går jag och lägger mig! Och du får INTE följa med! Böckerna är MINA! Och BARA mina!!!"


"Karlar... Finns det något tjurigare?" suckar Kajsa och snörvlar vidare. För båda är de förkylda sedan en tid tillbaka och det hjälper INTE upp humöret det minsta...