torsdag 19 april 2012

Blodig pudding, knasterbröd å snöre.

Hon smet ut idag, Den Rymningsbenägna. Fast hon var inte borta särskilt länge. Vi hörde henne huffa och puffa långt nere i trappen, så när hon krånglat sig upp, satt vi båda i fönstret och tittade på henne. Hon hade visst jagat. Blodig pudding. Och så hade hon jagat burkblötisar till Kajsa och knäckebröd till mig. Jag fick mest! Både blodig pudding och knäckebröd. Om man får blodig pudding i små små bitar så är det jättegott. Och inte speciellt blodigt alls. Knäckebröd borde heta knasterbröd, för inte smakar det knäck i alla fall. Men det är gott. Helst med smör på. Då får man två måltider: smörslickemål och sen kan man gå och göra något viktigt och när man kommer tillbaka så har man ett knasterbrödsmål. Annars, tja. lilllie tjatar ju om hur himla snygg Kjelle Bus är. Visst är han det. I alla fall näst snyggast i världen. Nästan snyggast. Och att hon vill ha en vespa med sidovagn. Och en ko. Mjausingen vad hon vill ha mycket. Själv vill jag nog ha torsktårta. Och lite fler mynt. Jag har petat in alla mina stulna fådda mynt under mattan eller under frysen nu.

Jag har mest roat mig med ett snöre som sticker ut under dörren till skräpgarderoben. Jag v i l l ha det där snöret, men det sitter fast. Och någon har låst dörren så jag kan inte öppna. Skräpgarderoben är himla kul. Som ett nöjesfält unschefär. Men, nu påstår Den Rymningsbenägna att det är mest som en metallskrot med massor av farliga pryla. Kan jag inte tänka mig. Det finns ju något som sitter fast i ett snöre där och det kan ju aldrig vara fel! Kajsa har sovit mest hela dagen. Slöfocken. Fockan.

Vi fick ju tyska gottisar från England, kokostoppar och spissialkäk och chogladmuffins av Linnsen och Frank. Nomnomnom. Åh vad glada vi blev! För vi kunde inte följa med på bloggträffen i Frasses stad och hälsa på Kjelle, kolla in andra katter eller gosa med bloggmattar. Vi var lite ledsna för det, så Linnsens gottispåse var VÄLDIGT VÄLDIGT JÄTTEVÄLDIGT uppskattad!!!

Vi försöker tassa runt - vi läser det mesta, men vi vet att vi är dåliga på att kattentera nu. Och blogga. Men vi ska bli bättre. Får vi bara mer torsk så blir vi så bra att vi inte gör annat än att blogga och kattentera!
nosgos å torsdagsgottisar
Maurice

20 kommentarer:

 1. Det där med blodig pudding låter intressant, det har vi inte testat. Hur kan den Rymningsbenägna bara låta ett snöre vara så där?? Ibland är de märkliga tvåbeningarna. Gottiga saker ni fick av Linnsen! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fattar inte heller hur man kan strunta i ett snöre!!! Det är ju viktigt, ju!
   Tassen!
   M&K

   Radera
 2. Jamarn's vaddå blodig pudding?!
  /Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. japp blodig pudding!!! nomnom
   Tassen!
   M&K

   Radera
 3. Blodig pudding? Knäckebröd? Konstiga saker ni käkar. Eller är blodig pudding detsamma som mus? I så fall blir jag imponerad av er lillie. De är inte lättjagade.
  Torsktårta låter som en rimligare önskan än vespa och ko, om jag får jama min mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det KAN vara blodig muspudding. För den ser ut som en stor datormus, fast nästan svart och så är den inplastad. När man klätt av den så är den jättegod. Om man får den i småååååå bitar. Fast jag tror inte att den är SÅ svårfångad. Den har t ex inga ben. Torsktårta.... åhhh vad jag vill ha det!!
   Tassen!
   M

   Radera
 4. Blodig pudding låter spinnande... och gott.. *slickar sig om munnen* Hoppas att ni alla får era önskningar uppfyllda - utom mattes ko-önskan, för både matte och jag har en känsla av att ni alla skulle bli rymningsbenägna om ni plötsligt blev ko-mbo :-)
  Ha en solig, rolig och mysig helg, kära vänner!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, ko, det får hon klara sig utan! vill inte ens ha lurvig ko. Hon försökte fresta med färsk mjölk, men den gubben gick inte. Vi gillar inte mjölk nåt vidare.
   Tassen!
   M&K

   Radera
 5. Ingen dålig jakt matte varit på och så många byten hon hade med sig hem till er!
  Hoppas att matte får alla sina önskningar i uppfyllelse, hihi även om vissa kanske inte är så lätt att ha, typ kon.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon behöver inte alls få önskningar uppfyllda. Speciellt inte kon!!! Och vespa... näe, då rymmer hon bara. Men, hon är bra på att jaga. :)
   tassen!
   M&K

   Radera
 6. Mjau, jag är också dålig på att kommentera - hos andra där jag borde vara mer med i jamet! Men jag svarar alltid alla kommentarer nästan på min egen blogg... Räknas det? NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart det räknas! Vi blir inte riktigt kloka på kommenterandet på din blogg dock. Det verkar som om allt är som vanligt, men så visar sig inte kattentaren i alla fall. Nåjam, vi tror att någonstans i yttre rymden finns en planet som bara bebos av försvunna bloggkattentarer och facebookmeddelanden...
   tassen!
   M&K

   Radera
 7. Tazz&Kram och ha en underbar lördagkväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tass&kram till hela ligan. och till hela Inkan!
   M&K

   Radera
 8. Hmm, nån blodig pudding har vi aldrig ätit, matte gillar den stekt, hur gillar ni den?

  Vi kan allt tro att matte stånkade och stönade för det var många trappor upp till er!

  Kramar och nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. lillie gillar den stekt och med lingonsylt. Maurice gillar det rå, skuren i ittebittesmå bitar. Kajsa gillar nog den mest bortslängd...

   tassen!
   M&K

   Radera
 9. Knasterbröd? Det brukar vi oftast lämna. Men om man är snabbt framme med klorna, kan man nappa åt sig rökta skinkan som matte har som pålägg. Och smörslickemål lät ju väldans gott... Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahahaha - Kajsa har snott en rökt skinka en gång. Smör är så gott så det inte är klokt! Och Maurice gillar små små bitar av torrt bröd, kakor och sånt, knäckebröd är bäst för det är redan knastrigt från början
   tassen
   M&K.

   Radera
 10. Hm nån sån där blodig pudding har jag aldrig smakat , men på knasterbröd det har jag smakat :)
  Jama till er matte att ni minsann är dom vackraste katterna i världen också !
  Förresten vid närmare eftertanke så är alla katter dom vackraste i hela världen så det så !
  Min matte vill också ha en sidovagn till sin motorcykel , helst en sån med tak på så jag kunde få åka med :)
  Låter väldigt spinnande med ett snöre som sitter fast inne i garderoben ! Håller klorna i kors på att du ska lyckas få upp dörren !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har nog rätt - alla katter är vackrast. Det skulle kanske vara praktiskt för dig och matte med en sidovagn. Då skulle du ju alltid kunna följa med henne till jobbet å sånt!
   Jag kämpar på med dörren! Den måste gått i baklås på något sätt... undrar just om jag kan ringa min tjompis rörmokaren...
   tass!
   M

   Radera