tisdag 23 oktober 2012

Om Kattlösas Utsatthet I Jamhället. En social kattastrof!


Jag (Maurice) skrev ett svar på fejjan till en ung Faraon och vill gärna utveckla detta vidare. (*Kajsa vecklar ut allt på golvet och lägger sig på det för att ge det hela mer tyngd.)

Det är det här med kattlösa människor. Det finns några katter som är så otroligt omoraliska och ÖVERGER sina människor. Ibland för att de hittat sötare människor med mer torsk i huset bredvid, men ibland bara för att de kände för att vara människolösa. Människor är inga leksaker. Inte hela tiden i alla fall. De är (faktiskt) levande varelser som, även om de nu inte kan tänka, så kan de i alla fall känna! Och då är det INTE moraliskt försvarbart att överge en människa, t ex bara för att hon/han är extra dum och korkad, eller t ex haltar. Människor rår inte för hur korkade de är. De har egentligen ingen plats i det ekologiska systemet och därför har de aldrig fått en riktig hjärna. Vi tror de köper sina hjärnor på Ikea och ni vet ju själva hur illa det går när människor skall försöka sätta ihop saker och ting utan vår tassistans!

Här i Sverige (och i många andra länder) har vi katthem för att försöka ge kattlösa människor en chans till ett värdigt liv. De kattlösa lever så utsatta. De har inget skydd mot väder och vind, ingen som håller deras tassar på nätterna och ingen som manar dem framåt. Opälsade får de försöka tassa fram genom vardagen så gott det går.Utan någon som lär dem upptäcka nya vrår i kallaskåpet. Utan någon som  visar var man kan gömma tussar och utan någon som lär dem att det finns värme och trygghet. utan någon som spinner dem till ro om kvällarna (*blir nu väldigt rörd och snyftar och tårarna droppar ner på tangentbordet). I Indien t ex blir kattlösa människor hänvisade till att t ex tömma kattlådor!! (sett på teve!) Och detta utan att få någon upp(s)kattning. De får ett märke i pannan och så är de utanför all ära och redlighet för alltid. Vi måste ALLA stödja katthemmen i deras viktiga arbete för att rädda de kattlösa människorna. Utan katthemmen skulle kattlösa vara chanslösa. De fryser ihjäl. Svälter ihjäl. Och de drunknar  i meningslöst arbete och kärlekslöshet.

Vänner - nu är snart kylan inpå oss. Det var redan -14 i Norra Landet (sa Zolo) och det är VÄLDIGT kallt. Var en gentlekatt - rädda en människa innan det är försent! De klara sig inte utan oss!

nosgos å gottisar


11 kommentarer:

 1. Åh Maurice, du är så klok och förståndig så hälften kunde vara nog! Tänker på att det snart är 1 år sedan (6 nov) som jag adopterade min matte. Förstår inte hur hon klarade sig innan dess. Iochförsig fanns ju Pussekatten då, men hon var tvungen att träffa Skaparkatten, så matte var ensam i flera veckor, ingen som tog tass om henne, alldeles ensam var hon *snyftar*. Hoppas alla på katthemmen hittar en egen männsika att adoptera. Nosbuffar till dig och Kajsa

  SvaraRadera
 2. Klokt jamat och väl värt att tänka på! nosbuff

  SvaraRadera
 3. Kära Maurice och Kajsa!

  Än en gång visar ni tydligt hur ofantligt kloka ni är. Om alla de människolösa katterna fick läsa det här inlägget så skulle färre människor vara ensamma.

  Vördnadsfulla nosbuffar
  Eder Linnsen

  SvaraRadera
 4. Så sant, alla behöver en katt för att klara vardagen. Som min matte, fattar inte hur hon kunde leva innan jag kom hem här, visserligen är jag ingen katt men nog kan jag väl vara det närmsta katt en hund kan vara, hihi!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fattar inte vi heller! Hon måste ha varit precis förstörd! Och du är ju Hederskatt! Lika god som bästa katten!! Du kommer nog att få diopolomer när det blir Nobelprisutdelning!!
   nosgos

   Radera
 5. *snyft* åååhh, så rörande och FINT ni skriver...det var det vackraste och mest emkattiska jag läst på länge...eller någonsin, kanske...*torkar bort några tårar igen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack vännen!! Vi tänker ofta på de stackars kattlösa människorna!
   nosgos

   Radera
 6. Åh så fiint ni skriver om kattlösa människor , ska genast visa husse så att han fattar att vi visst måste åka ner och hämta min Creme maskade lillebror :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, han behöver verkligen en Creme maskad lillebror i sitt liv!!!
   nosgos

   Radera
 7. Äsch blogger vill inte att jag svarar alla... pfffft till blogger!

  Smulan: var hon ensam i flera veckor??!! Tur att hon orkade ta sig till katthemmet! Det var nog i sista sekunden! Vilken tur Matte har som blev kattopterad av dig!! Det blir stor fest den 6:e nov förstår vi. Vilken jubeldag!
  nosgos

  Dui & Deco: Tack!! Vi måste alla kämpa för att katthemmen får möjlighet att rädda fler människor!!
  nosgos

  Linnsen: tack kära vän! och vi vet ju hur mycket ni stödjer katthemmen redan! Och hur ni har räddat både matte och lillhusse!!!
  nosgos

  SvaraRadera
 8. Pacha och Corto26 oktober 2012 02:40

  Hmmm vi var tvungna att fundilera lite pà era vackra ord. Jag, Pacha skams ju lite i bland over att jag flyttade fràn grannen till min matte men det var faktiskt battre mat och gos hos henne(matte joddlar nàgot om att min ex matte ville slappa ut mig pà gatan pffff)Och jag tar bra tass om henne sedan 13 och ett halvt àr. Nar jag var tio blev jag lite trott av att alltid ha koll pà henne men som tur kom dà Corto(lillskiten) som 6-7 veckors vild kattunge till min hjalp. Nu har vi styrt upp det hela och sover i skift!!! Det kanns skont att ni nu har tagit upp en sà viktig fràga och hoppas att alla katter som laser detta tar till sig!!!

  SvaraRadera