måndag 17 mars 2014

urblåst


Uj vad det blåser ute!! Det far omkring en massa roliga saker i luften, t o m här uppe på 3:e våningen! Löv, pinnar, grejsimojs och fåglar :) Det kan inte vara lätt att vara en pippis när det blåser. Man kan ju blåsa rakt in i munnen på en hungrig katt t ex. Attans glasruta. Vi är övertygade om att det hade blåst in MASSOR av fåglar i våra munnar, om det inte varit för glasrutorna!

Vet ni när katter blir seniorer? Neas matte sa, att man blir det när man är 7 år. Jag (Maurice) tror att man blir det nästa år. Alltid nästa år. Själv känner jag mig i en pigg, stilig medelålder, utan gråa morrisar. Kajsa är ett år yngre. Fast tjejer åldras snabbare... *övertygad* Det kommer sig av att de stoppar ner andras tussar i duschavloppet!

Näe, dags att återgå till blåsten! Och till att tassa runt hos er kompisar!

Var rädda om er!
nosbuff å måndasgottisar

21 kommentarer:

 1. Håll er för tusan inne så ni inte blåser bort!!
  Titta in till mig så ska ni få se något "gott" hälsar Ragnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja och caja hälsar ju oxå såklart!

   Radera
  2. men åhhh så gottigt!!! Du är duktig, du Ragnar! Nästan lika duktig som min självadopterade farfar Gustav. Han fångar kaniner han!! Jag fångar mest flugor och vilseflugna fjärilar och sånt.
   nosgos å gottisar
   Maurice

   Radera
 2. Skönt att sitta inne när det blåser, ingen höjdare att gå ut.
  Kunde inte Lillie öppnat fönstret?
  Man är alltid i sin bästa ålder oavsett hur gammal man är, hihi!
  Hundar går i veteranklass på utställning vid 8 (tror jag) så du klarar dig än, hihi!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. då är det nästa år då - och nästa år är det nästa år och året därefter så är det nästa år och sen nästa år....
   *fnissar

   Radera
 3. Det är skönt att vara inne när det är ruskprickväder! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, tänk om man skulle blåsa bort sin väg??! :O

   Radera
 4. Här blåser det också jamarmycket. Matte har minsjam försökt lura ut oss på balkongen, men vi springer in fortare än hon hinner blinka!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bäst det! Balkonger kan nog blåsa bort ibland. Det har Maurice sett på nyheterna och i skräckfilmer!
   nosgos å gottisar

   Radera
 5. Pacha och Corto18 mars 2014 00:50

  Oj, ar det orkan hos er!!! Har har vi sol och oppna fonster hela dagarna, i bland kommer det in nagon liten duvfjader nar de flaxar runt precis utanfor och vill bli uppatna. Vi har hort talas om sjalvmordsbombare och aktar oss for att locka in dem for matte ar redan sur pa att de bombar fonsterluckorna och i bland vaxterna med vitt klibbigt ackligt. Hoppas ni far stormfritt och oppna fonster snart och att ni kan fa fanga en bombare innan den hinner bomba! Pussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland bombar de våra balkonger och då fräser lillie. Tror hon är fågelallergisk. Hon har i alla fall VÄLDIGT sällan kyckling och det är ett säkert tecken på att hon är allergenisk. *vill också ha duvfjädrar...
   nosgos å gottisar

   Radera
 6. Vissa dagar tror man att det är en jättestor fläkt som virvlar runt allt man ser utanför fönstret. Skönt att vara inne då. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tror att det är det - någon av de där tassverkarna krånglar alltid här med saker och ting och det är säkert deras fell
   nosgos å gottisar

   Radera
 7. Jam, om fåglarna ändå kunde blåsa in till oss! Eller åtminstone flyga fram till våra talgbollar som vi hängt upp i fönstret! Förstår inte varför de inte kommer och käkar av dem, de måste ju vara riktiga ärthjärnor :-)
  Matte säger att hon hörde att Frasse blev senior när han fyllde tio, så hon har alltid trott att gränsen går där. Men det kanske har ändrats sedan dess?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knäppa fåglar!!! De kanske vill ha knasbollar istället för talgbollar? Men om de är ärthjärnor, så vill ni nog inte äta dem i alla fall. Ärtor smakar bläääääh!
   10? Vad bra, då är det LÅÅÅÅNGT kvar :D
   nosgos ¨gottisar
   (utom för Kajsa *Maurice fnissar och viskar)

   Radera
 8. Blir man senior vid sju?? Nähäpp, jag är ju FEMTON snart, men känner mig nästan som en kattunge? Så jag håller på dig, Maurice, nästa år KANSKE jag börjar närma mig senioråldern!
  Fast de inneboende tjejerna hos mig är tolv, och DE är seniorer fast de inte stoppar tussar i avloppet. Jag tror att just de åldrats snabbare för att de varit elaka mot mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. *nickar elaka tjejer blir jättegamla jättefort!!!
   nosgos å ungdomsgottisar
   M

   Radera
 9. Jag vill bestämt neka till att man blir senior vid 7 år, för det skulle betyda att jag blir det nästa år och det är jag minsann inte! *knycker på svansen*
  Det skulle vara trevligt med fjäderkotletter som flyger in, men tänk om ni skulle blåsa iväg? Det är nog bäst ni håller er inne i säkerhet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fjäderkotletterna kan ju gå upp i trappan och knacka på dörren :D
   Och det är klart att du inte är senior nästa år. pffft
   nosgos å gottisar
   M

   Radera
 10. Här nere har det också blåst en massa dom senaste dagarna , tyvärr har inga fönster varit öppna här heller så inga Fjäderkotletter har kunnat flyga in i min mu heller :(

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. vi måste ha förbud mot stängda fönster!!!
   nosgos å gottisar!
   M

   Radera