måndag 9 juli 2012

Ska man kissa i leksakslådan?


Jaaa, det kan man fråga sig! I en av våra lådor finns det numera leksaker. Massor av leksaker. 

Det är småsmåsmå träbitar. Himla skojiga att leka med! (Har kastat och jagat hela förmiddagen!) Det är ju bra. Så långt. Men, lillie hotar med att plocka bort även den andra kattlådan. Eller rättare sagt: hälla leksaker i den också. Så, då frågar sig katt av ordning: var ska vi kissa då???? I leksakslådan bland mössen och tussarna? eller I leksakslådan bland träbitarna? lillie säger att vi ska kissa bland träbitarna. Hmmm. Kan hon själv göra...
*fnys*
nosgos å leksaksgottisar


Maurice & Kajsa

23 kommentarer:

 1. Kissa bland träbitar?!? Om vi gjorde det, skulle gammelmatte bli förtvivlad... dem använder hon att elda med! Eller har ni andra sorters träbitar än vi? Våra är väldigt stora, lika stora som en katt.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. man kan nog tända på dessa också - fast de är rätt små. Pricksis lagom stora för att bli en bra leksak! :))

   Radera
 2. Nej, nej, nej!
  Nu är ni lite gammaldags! Pee Wee har matte köpt till mig och det är superduperbra! Det luktar gott - det luktar skog - och det dammar inte så att man får nys i nosen när man krafsar i det.
  Men det är klart...lite sprätter jag också, fast lite drottninglikt då och inte som dumma hundar gör ibland när de gräver.

  Kissa i leksakslådan så får ni se att det är *skitbra, *fnissar*
  hälsar Queen Shiva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm. Vi fundilerar på saken! Skitbra också? Inte BARA kissbra? Det ska visst också vara bra mot infektioner å sånt... Men, det SER UT som leksaker...

   Radera
 3. u8iiiiiiiiiiiiii98iiiiiiiiiiii tycker Kvittermissen om det. Vi har lite svårt att förstå varför man ska kissa på de där jättebra kasta-och-jaga-leksakerna. Är det säkert att lillie inte har fått värmeslag? Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, hon har slag för jämnan! Härom dagen slog hon sig två gånger, bara för att Kajsa sprang under hennes fötter. slag, slag, slag i saken, slag.

   Radera
 4. Nämen har er matte fått fnatt? Ska ni tvingas kissa på golvet? För inte kan man kissa och bajsa bland leksaker heller! Var det inte bra innan? Hade ni inte toaletter innan detta fasansfulla startade? Jag tror hon har läst för mycket på olika forum och reklampelare jag, träbitar har man att leka med, hur skulle det se ut om ni kissade bland alla era leksaker? Nä fy jamars, illa! Skärpning Lillie!

  Nosgos och Stöttning till Maurice och Kajsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är väl född med fnatt! Vi tyckte det var rätt bra som det var. Fast, inte tackar vi nej till leksaker...

   Radera
 5. De får såna konstiga idéer ibland de där tvåbeningarna.
  Klart det är kul att leka med de där träsakerna, hihi!
  Men höreni, prova och pinka där så får ni se om matte skojar eller inte, hihi!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bär emot att kissa bland leksaker, det GÖR det. Det är ju sånt som kattungar gör när de inte hinner till lådan...

   Radera
 6. Kissa på träbitar??? *stooora ögon*
  Mycket märkligt ska man höra innan morrisarna trillar av...
  Ni måste berätta hur det går.
  Vår matte tror nämligen att det blir rätt kladdigt i lådan utan klumpar som man kan plocka bort, för att inte tala om lukten.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska visst vara mindre lukt, och lättare att göra rent (i alla fall om man har rätt låda - vi har fel låda än så länge). Oh inget släpande på gammal läbbig kattsand. men... vi har inte sett om vi accepterar det än...

   Radera
 7. Jamar som de andra - kissa på träbitar? *stora ögon* Så kan man väl inte göra? Vad har det tagit åt er Lillie? Ni kanske får köpa hem en extra fläkt åt henne om hon har fått värmeslag?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi kanske får byta ut henne helt och hållet om hon ska envisas med sina fjanterier!!

   Radera
 8. Jamar som alla andra = VÀ ska ni kissa på trädbitar ??!!
  Låter jamrns knasigt tycker jag !!
  Tror jag håller mig till min klumpbildande sand ändå :)

  SvaraRadera
 9. Det kan låta konstigt men det går faktiskt jättebra att kissa och bajsa på träbitar! Vi har bara PeeWeelådor här hemma. Det luktar fräscht och så slipper man dammiga tassar och sand som sprätter. Ett tips för nybörjare är att lägga i lite pellets tillsammans med sanden i en vanlig låda först så att ni får vänja er vid detta ett steg i taget, och sedan öka på mängden eftersom och till sist byta låda. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack för tipset - det får nog bli så, för frivilligt verkar det inte fungera. Jag (lillie) vill verkligen gå över till pellets. Jag är utleds på all sand som dras omkring överallt. (För att inte tala om "jakten på den optimala kattsanden"...) Jag har inte bytt ut själva lådorna än - det får bli det sista steget (om vi nu kommer så långt) för i synnerhet Maurice är konservativ när det gäller sina lådor...

   nosg...öööh, pussåkram
   lillie

   Radera
 10. Det kommer gå kanon. Liga har ju haft träpellets jättelänge nu. Lycka till ! Tazz&Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi är fortfarande inte HELT övertygade om pellets och deras förträfflighet. Men idag så försvann även den andra lådan med sand, så nu finns det inget annat :/ *funderar på att hålla oss tills någon gång nästa år...

   Radera
 11. När jag läste inlägget skakade jag först tvivlande på huvudet. Har er matte fått fnatt? Kissa på träbitar, det vete katten hur det ska gå till...
  Men sedan kollade jag kattentarerna och insåg att det tydligen inte är helt kattfnattigt med de där träklossarna. Fast det tar nog tid innan man vänjer sig... Lite mutor som kattpensation för ansträngningen vore väl inte helt fel, Jam, bara ett litet tips till matte... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Då förstår du hur knasig vi tyckte att hon är!! Vi har tänkt oss att bli mutade för resten av våra nio liv! Många år blir det,s om hon får ge oss gottisar för att vi ska kissa, den saken är klar!!! Här ska det inte kissas utan gottis! hehe!
  Hoppas att du och matte har det skönt på var sitt håll! Hälsa mormor!

  SvaraRadera
 13. Lussekatt hälsar och säger att han minsann kissat på de däringa träbitarna i flera år nu och det är så bra, sååå bra. Fast i början fattade han inte att han skulle göra både nr ett och nr två i. Han tyckte det var bra att kissa där och bajsa i den gamla sandlådan. Då tog jag bort sandlådan och si då gick det bra, fast det tog nästan tre dygn innan det kom nr två också. Jag höll andan och visste inte hur länge jag skulle våga vänta. Sen har det funkat perfekt!

  SvaraRadera