söndag 1 januari 2012

Jaha, så var det 2012 då.Inte märker vi någon större skillnad. Människor och deras påhitt. Vi har ett mycket bättre sätt att handskas med tid. Det är en ny dag när vi får frulle och vatten. Det är kväller när mat- och vattenskålar och lådor fixas. Och när soporna försvinner ut. Det är en liten kort fnuttetid när man leker. Det är trettiohundratolv kattiljoner århundraden att vänta på en lillie som är på rymmen nånstans. Det är en bra tid när godisburken tas fram. Det är en dålig tid när lillie tar på sig dojjorna. Det är hiskeligt hiskeligt när hon drar i sladden till dammsugarmonstret, för då skall den börja rya. Det är mysigt när hon har pyjamas och tossor, för då tänker hon INTE gå ut. Det är bra när kylskåpet öppnas för om man sticker in nosen där (eller som Kajsa gör: sticka in hela sig på en hylla) så får man alltid något gott. Inte mycket men en liten bit kan man alltid tigga till sig. Om minisen hälsar på så stannar hon jäääääääääääääääääätttelänge. Om vår Vicka (lillies anm: hennes halvvuxna systerdotter) hälsar på, så försvinner hon lika fort som hon kom.  Bra kattifierade människor stannar aldrig tillräckligt länge. Ett par gånger gick matskålarna vilse. De bara försvann. Och så puttades Maurice (tillsammans med gråa Malin) in i en resbur och så fick han åka till vettisen. Hungrig. Fattar ni hur lång tid det tog innan han kom hem igen och matskålarna hittade hem??? Det var nog längsta tiden i hela världen! Huvva!

Så är det med tiden. En kalender - den tuggar man sönder till konfetti. Det är nog det enda man kan göra med en sån. Kalenderna som hänger på väggen är till för att visa hur stiliga vi och våra kompisar blir på kort. De har inget med tid att göra.

nosgos å nyårsgottisar
Maurice & Kajsa

11 kommentarer:

 1. *fniss* jag håller absolut med kompisar! Fin beskrivning på er dag också :-)
  Jag förstår då rakt inte heller varför tvåbeningarna tar fram en ny almanacka och säger att det nu är ett helt nytt år med nya händelser, när det är precis likadant.. *fniss* de kanske drömmer sig bort med hjälp av ny almanacka (Mamma har slarvat bort alla förutom två som var för 2012 *fniss* lika bra det!)

  Nosgos och Tass

  SvaraRadera
 2. Härligt nertassat,vänner...

  •°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
  ╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★
  ║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”
  ║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★
  ╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♡¥☆
  NEW YEAR ☆ 2012!

  SvaraRadera
 3. Så klokt jamat, det är ju just så det är!Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Åh, ni är så folosifka...filofkisa....filosofiska heter det visst, ni två.
  Jag förstår heller inte vad det är frågan om...tramsigt
  nosgos från Queen Shiva

  SvaraRadera
 5. Bra sagt! Tiden är vad den är och vi rättar oss efter annat än den, så är det!
  Gillar också när matte byter om för då ska vi vara hemma!

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Hahha underbar!
  Hälsningar från en kattälskare :)

  SvaraRadera
 7. Blev lite orolig där ett tag - att ni tyckte att man skulle tugga sönder min Wikkikalender som jag hade lyckan att vinna. Men sedan klarnade bilden och jag jamar fullkomligt med er om att det där med tid är en ganska onödig uppfinning. Bortsett från mattiden då - men tid för mat finns det ju alltid! :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. *fniss* gott nytt kattår o människoår på er...

  kram från Caja, Ester, Sigge, Föken T och Röde Ragnar

  SvaraRadera
 9. Tur att vi inte är ensamma i vår tideräkning *fniss. Näääee, Frasse - inte ville vi göra konfetti av Wikki!!! hahaha!
  nosgos å gottisar, kramar&pussar till er alla
  Maurice, Kajsa & lillie

  SvaraRadera
 10. Jam så är det. Jättebra beskrivet! Hoppas ni får ett lugnt nytt år nu. God fortsättning världens finaste Kajsa & Maurice.

  Nosgos

  SvaraRadera