torsdag 20 oktober 2011

Seg torsdag

Det har varit riktigt segt idag. Vi har lufsat från fönstret till sängen, från matskål och lådor tillbaka till sängen. vårt internet är segt (lillie har laddat ner för mycket trams nu igen - då sänker de hastigheten, de uschlingarna!), lillie är som vanligt seg och vi hittade en stickis som vi glömt bort att vi hade och den hade blivit seg, den också. Fast vi åt den ändå. Vårt gottisförråd är lite tomt för tillfället. Foderbilen kommer inte förrän i morgon. Det är klart, torrisar blir ju gottisar om man lägger dem i en gottisburk, så vi klarar oss nog rätt bra tills i morgon bitti.

Trots att vi egentligen inte gjort något speciellt idag, så har vi gjort ganska mycket. lillie räknade betalgrejer. Hon blir alltid sur när hon gör det. Hon säger att det är rån! Landsförräderi! Terrorverksamhet! Hon säger att de stjäl hennes surt förvärvade slantar - ja, ni vet hur det låter. Det är bara till att börja dalta med dem då. Buffa och kurra, säga att "jam, men nu är det som det är och eftersom vi gillar tak över huvudet och sånt, så måste det ske!", "såååjam, lugn och fin. Ta en gottisbit. ta två! vill du ha en svans i näsan?? Inte det? I munnen kanske?"

Och så har vi handlat. Från kudden, med huvudet på hennes axel, så har Maurice järnkoll på vad som tassas ner till Icasnubben. Inget onödigt - bara fönståndigheter så långt ögat når. Det krävs rätt mycket förståndigheter för att hålla människor på gott humör...

nosgos å gottisar

Photobucket

11 kommentarer:

 1. Vissa dagar är sega, det är bara så. De där sakerna som måste betalas är inte så kul,tänk vad mycket bra saker man skulle kunna göra, hjälpa fler katter, få massor med godis och nya klätterträd tex. Nåjam hoppas det blir kalasmat för er imorgon.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jaaaaaa!!! Det är nog därför hon fräser som en fräsekatta en gång i månaden. Tänk, ett nytt klätterträd! Det skulle vi behöva. lillie skulle också behöva det. Ja inte för henne att klättra i (*fnissar hysteriskt åt tanken av en tassikappad tjockis som klättrar i en klätterställning) utan för att hon då skulle få ha sina bokhyllor i fred för oss.

  SvaraRadera
 3. Visst är vissa dagar sega , men tack o lov så brukar dom gå över rätt fort :)
  Här brukar matte oxå lägga vanliga torrisar i en godisburk och jag ycker precis som ni att dom helt plötsligt smakar sååå mycket bättre !!
  Matte gillar inte heller dom där sakerna som måste betalas :(
  Hon tycker som Dui o Deco att det hade varit betydligt roligare att lägga pengar på att hjälpa fler katter , köpa mer gottis och klätterträd !!

  SvaraRadera
 4. I bland måste man ha en seeeg dag för att kunna uppskatta dom andra vardagarna. Matte tycker också att man skulle kunna lägga pengarna på bättre saker fast å andra sidan vill man ju ha tak över huvudet, värme och mat i magen.

  SvaraRadera
 5. Mjaa,här segdegar vi tass mé/Nospuss

  SvaraRadera
 6. De där grejorna sitter matte också med. Hon suckar mest djupt. Vi försöker uppmuntra henne och jama att vi inte tar något extra för gos och nosbuffar. :)

  Jag Nea, tycker helt klart att torrisar blir gottisar när man lägger dem i gottisburken. Simba ser lite undrande ut men äter det i alla fall. Torrisarna är ju goda, men gottis är det inte tycker han.

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Via fejjan fick vi en kommentar från Frank och Linnsen:
  NU är jag arg!! *morrar lågt* Jag har försökt att tassa kommentarer på Maurices och Kajsas blogg, men det GÅR inte!!!!! :(

  Förut har den inte låtsats om när jag lät matte skriva en tassentar när det strålade om dig, det gick inte och nu idag vill den inte visa nån profil, DUMMA BLOGG!!!

  Vi ville iallafall tassentera
  "Ni är så jamarns kloka Maurice och Kajsa! ♥
  Vilken tur att lillie har er hos sig.

  Jag menar, vilken fräsmatte skulle INTE bli glad över att få en svans i munnen?!?
  Man hjälper ju till så gott man kan... ;)

  Nosbuff

  Vi vet, Blogger håller på att driva oss till vansinne och vi funderar på att byta till något annat. Vi vet inte vad bara... Ibland är det omöjligt för alla att kattentera, men för det mesta är det några som det krånglar för. Vi blir så sura att vi gnisslar tänder som en råttis! :(

  Visst har hon tur som har oss - och en svans i munnen är bästa medusinen mot fräs när man räknar betalningar! Buffar i örat är också bra. Och att backa upp rumpan i näsan på henne.

  Tack för att ni hörde av er till lillie på fejjan! Hon blev så glad!

  SvaraRadera
 8. Sega dagar är så ssseeegggaaaa! Hoppas fredagen är minde seg, hihi!
  Illa när gottelådan är tom, riktigt illa faktiskt!

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Nea - så skönt att det inte bara är vi som tycker att torrisar blir gottisar när man byter burk på dem. Då ÄR det ju så - vi kan ju inte inbilla oss alla fyra! Människor har tur förresten att de INTE behöver betala för buffar och gos! Tänk så dyrt det hade blivit för dem!

  Annmi - kanske vissa dagar tassar i tjära ibland. Eller fastnar i tuggummi.

  Skrutten å Skorpan - vi har kommit underfund med att vi vill att taket och värmen skall vara gratis. Maten också. Vore den det så kunde vi köpa en jamarns stor klätterställning! Å en himla massa annat kul.

  Kjelle - tror du att det är något speciellt i gottisburkar som kletar av sig på torrisarna?

  nosgos å gottisar
  M&K

  SvaraRadera
 10. Seg är ett naturligt tillstånd hemma hos oss :-) Matte säger att målet med allt hon gör är att till sist få slänga sig i soffan eller sängen. Och jag kan bara jama med :-)
  Tur att Foderbilen kommer i morgon, inte kul alls när godisförrådet ekar tomt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Aamor - jo, nog är det illa när det inte finns nå' gottis i burken. *suckar. Tomma gottisburkar... de låter ledsnare än något annat på jorden! Nästan i alla fall.Nu har vi stickisar och en massa andra gottisar, så vi klarar oss ett tag i alla fall. Om vi kan peta upp locket på burken, klarar vi oss inte så länge...

  Frasse - vi tycker att det är skillnad på sega dagar och slöa dagar. De slöa dagarna gillar vi, men sega dagar känns det som om vi väntar på något utan att vi vet vad det är. Människor borde alltid slänga sig i sängar och soffor. De blir så jamarns mycket trevligare när de gör det. :)

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera