onsdag 28 december 2011

Har hjulen rullat färdigt nu?

Eller skall de rulla ett tag till? Japp, säger lillie i alla fall. De skall rulla tills Knut kör dem till tippen. Eller går å dansar med dem. Jaja. Fast hon skall inte rymma på ett tag nu i alla fall. Hon rymde på julafton och kom inte hem förrän flera år senare. I alla fall inte förrän nästa dag. Vi hade JÄTTETRIST och tråkigt och döööötrist och tråkigt och... trist? Alldeles ensamma och övergivna, utan vare sig vatten eller mat. Eller julklappar. Eller nåt... Joho det är visst nästan sant. Vi var i alla fall ensamma några timmar. För sen kom vännen S och sov hos oss. Och kastade dentisar och bjöd på ganska mycket godis. Och så fick vi torsk. Och skinka. Eller Kajsa fick skinka. Jag (Maurice) spottade ut det. Iff. Och inte hade den någon sås heller. Och så fick vi ett par kattonger. Men annars var vi helt övergivna och ensamma och fick svälta till döds. Så det så.

Julklappar fick vi inte heller några. Bortsett från kattongerna. Och ett par möss. Och så det vi fick strax före jul från foderbilen. Jo, Harry - ni vet den illsöta perserkissungen. Av honom fick vi en jättekul julklapp: ett halsband. Inte visste vi att de var så kul. Hade vi vetat det hade vi bett om halsband för länge sedan. Vad säger lillie? Använder vi inte halsbandet på rätt sätt? Klart vi gör! Huh? Skall vi ha det om halsarna? Det är för litet för det. En av oss i alla fall? Hmmm, jooo... det KANSKE skulle fungera... men... Varför då? Vårt sätt var mycket bättre. Maurice pillade snabbt bort bjällran (och fick på så vis två leksaker) och har växlat mellan att jaga och apportera bjällran och halsbandet. Kajsa drar omkring med halsbandet - dödar det ibland och lägger det på strategiska platser (matskålen t ex). SÅ skall man använda halsband.  Harry är en gullunge som skickade ett halsband till oss!!  Vi skall fundera ut något fint att skicka till honom.

Nu är det snart smällardags - några smällare har vi väl redan hört, men inte så många. På Smällarafton blir det annorlunda. Många djur är jätterädda för smällare. Några katter älskar fyrverkerier. Vi är väl så där mitt emellan. Vi tycker att det är fånigt att smälla en massa. Liiite kul är det att se alla flygande lysande stjärnor, men inte så kul att vi sitter och tittar på det mer än några minuter. lillie hade ett lakritstroll som delägare tidigare. Hon tröttnade aldrig på fyrverkerier. Hon satt som klistrad vid fönstret och gick inte därifrån förrän hon var säker på att de inte skulle skicka upp fler lysande stjärnor. Hon gillade brandbilar också förresten.

Nå, hoppas att ni som inte vill ha smällar, slipper det! Man borde kunna välja ett smällfritt område, tycker vi. Och så borde man kunna välja mer torsk. Nu t ex. lillie säger att julen skämt bort oss. pffffft tror vi inte alls det. Vi vill ha mer torsk ändå.

nosgos å mellandagsgottisar
Maurice & Kajsa
Photobucket

11 kommentarer:

 1. Åh va härligt att höra från er kompisar! Saknat er :)
  Låter absolut som om ni haft ganska full fart sen sist.
  Vi vann också ett fint halsband men det sparar vi till våren.
  Jag tänker tvinga brorsan att ta det.. *fniss*

  Här fick vi också vara ensamma ett par timmar, men inte helt.. Vi stack till Max och Måns tills mamma kom hem igen. De bjöd in alla sina bloggkompisar och det var skojsigt må jag lova, ni skulle kommit. Vi fick paket dagen efter alla andra fast gottigt fick vi på julafton ändå.. Men paket fick vi vänta på.. Jamars.. Här har smällarfesterna startat också, redan igår.. *ryser* det har låtit och varit irriterande. Fast värst har stormen varit som gjort oss oroliga och så.. Usch fy för Dagmar! Har ni mött den? (Lång kommentar.. Sorry) Saknat er massa mycket!

  Nosgos och Tass

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att skinka är överskattat som föda. Fast jag spottar inte ut den. Jag bara luktar på den. Och vaddå, visst var ni ensamma även om S var där. Man är ALLTID ensam utan SIN människa. Tänk att rymma på självaste julafton. Mina människor har varit lika ofina i alla år. Det är först i år de kommit till besinning och hållit sig hemma hos mig, och i stället beordrat hit dem de brukar åka till. ÄNTLIGEN har jag lyckats i min trägna uppfostran. Så ni får jobba på. Till slut händer det!
  Den där smällfesten är jag inte intresserad av. Helt ointressant på alla sätt. Men rädd? Det är jag bara för sticktanten.

  SvaraRadera
 3. Vår matte rymde också på julafton, men hon kom hem på kvällen som tur var. Vi tassade också över till Måns & Max och jagade lite muslingen, men hann hem innan matte så hon vet inte om att vi var borta.
  Jag hade också hoppats på smällfritt område, men tyvärr smäller de i omgångar varje dag här och på smällardagen är det riktigt hemskt här. Jag blir så rädd att jag nästan gör i pälsen. *morrhårsdarr* Tur att matte är hemma och håller tassen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Här kommer en till som tycker att julskinka är överskattat som föda !
  Jag fick minsann oxå vara ensam o svälta på julafton , så det så !!
  Även om min matte oxå försöker påskina att det inte var så.
  Jag är inte rädd för rakketeter men jag gillar dom inte heller.
  Troligen kommer jag att ligga o mysa under täcket i sängen när det börjar väsnas utanför :)

  SvaraRadera
 5. Stackars er som blev övergivna, vi tassade också över till Max och Måns nåra timmar tills matte och lillhusse kom hem. Skinkan tyckte jag var ganska god, men de andra två nobbade den.

  Igår smällde det som katten här och vi tycker inte alls om det, men matte är hemma hos oss på smällarafton och spelar hög musik, då brukar det gå ganska bra.

  Nospussar och kramar

  SvaraRadera
 6. Rebellen - vi gillar långa kattentarer. Vi gillar alla kattentarer. :) Dagmar har smugit runt här och nån är det som tassar runt därute nu, men de har inte bråkat SÅ mycket - inte som "uppåt" och längs kusten. Just nu så snöar det t o m. Iff.

  Gustav - pricksis så tycker vi också. Är inte lillie hemma så är vi ensamma och övergivna och svälter till döds! Så, du tror att t o m vi kan lära henne att hålla sig hemma? Kanske skall vi skuffa ikull henne, så att hon inte KAN gå nerför trappan? Ibland kan hon inte det och då är det så jamarns lugnt och skönt här...

  Alice - men stackars dig! Blir du så rädd för smällandet! Hoppas att de hålls någon annanstans än hos dig i år!

  Kjelle - människor fattar ju noll!! Bara det att de smäller sådär är ju fjantigt! Tänk så mycket torsk de skulle kunna handla till oss för de pengarna?! Och tonfisk! Och dentisar!

  Linnsen - vad kul att M&M hade julfest. Synd att vi missade den, men vi var kanske inte ensamma och svälte till döds såååå länge, så vi hade kanske inte hunnit ändå. Vi var ju tvungen att roa vår gäst. och se till att han hittade gottisarna...

  nosgos å mellandagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 7. Blev ni lämnade själv på självaste julafton, fy Lillie även om där nu var nån ändå så räknas det ju inte.
  Jag har lärt av en annan bloggkompis att det heter inte bortskämd för det heter älskad, det kan ni berätta för Lillie och älskad kan man aldrig bli för mycket av, så det är så.
  Jag bryr mig inte heller om smällarna och matte hoppas att det förblir så för hennes gamla katt var livrädd för det och för åska, stackars henne!
  Det var ett bra sätt att använda halsband på, hihi!

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Matte höll sig hemma hela hjulen men bara RÅKADE släpa med en skällis oxå.... Hmmm kanske inte så dumt att vara ensam hemma på hjulen trots allt....
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Jag fick också fira jul ensam. Ensam och övergiven. Ensam och övergiven och sorgsen... Och inga julklappar alls...
  Fast matte kom ju hem sen, och om sanningen ska fram fick jag mina delikattesser redan innan hon gav sig iväg. Och jag sov rätt gott på maten.
  Så min jul var nog rätt lik er. Inte SÅ illa trots allt :-)
  Om smällare tycker jag INTE. Fast livrädd är jag väl inte, men det är skönt att inte behöva vara ensam då. Det var just på grund av att matte skulle vara hos särbon och att jag då skulle bli ensam, som jag checkade in på Hotell Mormor lite i förväg. För matte och särbon åker ju inte till Hunnebo förrän nästa vecka. Mjau, så långt detta blev, förlåt min långrandighet :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Oj, stackars er.
  Ni verkar ha haft en tuff och jobbig dag utan både vatten och mat och julklappar och allt annat nödvändigt. Hm.... :-((
  Tazz&Kram i massor

  SvaraRadera
 11. Aamor - pricksis vår åsikt också. Bara för att vännen S var här, betyder ju inte det att VÅR egen ägandes människa får smita iväg hur som helst! Det där med att vara älskad och inte bortskämd - det gillar vi. Från och med nu finns inte ordet bortskämd mer. Om det inte gäller människor, förstås...

  Bullen - Kajsa är helt chockerad. "Råkade" släpa hem en skällis!! Hua! Maurice däremot tycker att det var en himla bra idé att släpa hem en skällis och tycker att det borde släpas hem VÄLDIGT många skällisar... Konstigt att man kan se saker och ting så olika...

  Frasse - vi borde starta en förening för svältande och övergivna katter, som inte får några julklappar!! Du får vara pricksis så långrandig som du vill. Vi gillar långa randiga kattentarer! Ha det så bra på det 1000stjärniga Hotell Mormor!

  Inkan och Ligan - jaaaa det var sååååå hårt och eländigt och vi dog av svält å så. Säkert! hedersord! ähum...

  nosgos å mellandagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera