söndag 4 december 2011

Vi vet inte vem som välte ner krukan...

Någon har vält ner krukan med nyplanterat Wikkigräs. Det ligger jord och Wikkifrön över hela golvet. Om man tassar runt i jorden får man jord på sina tassar. Vita tassar med jord på ser lite lätt smutsiga ut och behöver torkas av. T ex i sängen. Kajsa vill göra en vetenskaplig undersökning och går tillbaka och trampar i jorden. Jo, tassar blir jordiga om man tassar runt i jorden. En annan lite festlig reaktion på att tassa runt i jord är, att lillie fräser. När hon fräser osar det svavel. Undrar om alla människor osar svavel när de fräser, eller om det bara är vår?

Vi vet inte vem som välte ner krukan. Men vi vet vem som skall sopa upp allt och plantera om det. Vi tycker att man kan plocka upp fröna ett och ett och sätta dem fint i en ny kruka. lillie tycker att man kan hälla allt i en ny kruka och hoppas på det bästa. Vi tror att det kanske kommer växa åt fel håll om fröna hamnar upp och ner. Nu har hon glömt vad vi heter igen. Hon kallar oss för Ivägen. Vi nonchalerar henne och hjälper till med att städa. "Där har det också hamnat jord". "Vi tror att du steg på en lerskärva!" "Ajaj". "Nu har du satt blodfläckar på golvet också!!" "Är det nyttigt med jord i sår?!" "Ska vi försvinna?? Behöver du ingen hjälp? Håkkejdå! Vi går och äter upp frullen så länge då."

15 kommentarer:

 1. Konstigt...........Vi får också heta Ivägen och vi begriper det inte, hur vi än fundilerar.
  Vägen är ju den där brummisar går och vad det är I den. Ja, det vet väl bara de 2-beningar, som gjorde vägen, inte är det tonfisk i alla fall.
  Nä, det här går över vårt förstånd.
  Nu ska vi sova middag en stund med matte. Hon sov slarvigt nog inte natt.
  Nosgos
  M & V

  SvaraRadera
 2. Tjahajam, om lillie envisas med att inte vilja ha hjälp så får hon finna sig i att ni lämnar henne därhän och äter er frulle. (Och kanske hennes också?) Vore ju synd om den blev gammal och dålig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Ack, dessa otacksamma tvåbeningar som inte har förstånd att ta emot en hjälpande tass - eller åtta :-)
  Hoppas gräset växer på rätt håll trots mattes fumlande :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. BRA GJORT !!
  Vält allt som står högt och som Lillie måste städa mycket efter.
  MVH
  Tuff och Tuffast!

  SvaraRadera
 5. Oj då! Undrar hur det har gått till, går lillie i sömnen?? Ivägen är här också ibland, konstig typ det där. Klart fröna ska plockas upp ett och ett för man behöver få så mycket gräs som möjligt.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Nä jag kan lova att det osar svavel om min matte också då och då!
  Ni skulle sett den gången jag hade tagit sönder mattes solstolsdyna, oj vad mycket skumsaker där var i den, på mig och på hela balkongen och i lägenheten men kul hade jag!

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Hmj...Undrar om ni har ett "tassande Spöke" hemma!?? ;)
  /Nospuss!

  SvaraRadera
 8. Mozart & Vincent - näe vi fattar det inte, vi heller. Det måste vara kändiskatter, eller nåt. För ALLA verkar ha hört deras namn, men... undrar just hur de ser ut, för de kan ju inte likna ALLA. Även om vi hört sägas att "i mörkret är alla katter grå"...

  Polisstationskissekatterna - pricksis!! Och frulle kan man inte spara för länge! vi brukar spara lite till lunch, men ska det osa svavel och människor är otacksamma, då kan det vara lunch väldigt tidigt! pfffft!

  Frasse - mmm, vi hoppas det också, för inte vore det bra om gräset växte neråt, inte! Då får vi välta krukan igen. Öhhh, eller.... vi menar förstås att en INKRÄKTARE får öhhh kommer och välter krukan. Så menar vi förstås. *host harkel

  M&M - hmmmm, vi börjar misstänka att hon retas med er. Vi skall hälsa till de små gosebröderna, säger hon. Eller rättare: till de sötaste gosebröderna! hmmm.

  Dui & Deco - hos er med?? Nog är väl Ivägen en knostig snubbe!!! Eller rättare jamat: ett knostigt par, för vi blir båda två kallade Ivägen ibland...

  Aamor - hehehe, det där låter väldans skoj!!! skumsaker är ju störtkul att finfördela och strö ut över allt :) Tror du det där med svavlet kan vara någon slags allergi?

  Annmi - ibland har vi en INKRÄKTARE. Det är en mystisk figur som kan ändra form och färg. Ibland luras det och ser PRECIS ut som någon av oss. Knostigt va!?

  nosgos å söndagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 9. Vem kan ha vällt ner krukan ?? Inte är du ju nån av er 4-benta i alla fall !! Tror att det måste vara Lillie som yrat runt i sömnen :) Den där Ivägen besöker mig oxå ibland. Hemma hos mig är det mest husse det osar svavel om :)Önskar er en trevlig måndag !

  SvaraRadera
 10. Hm.... så dumt av er missar att göra så. :-(
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 11. Men kissarna då...vad ni tetas med Lillie,,*sniss*

  SvaraRadera
 12. ja, det är som vi alltid har anat - människor är inte som oss katter... människor är otacksamma!!!

  SvaraRadera
 13. Kjelle - det är den där olycksaliga Inkräktaren igen!!! Alltid här och busar!

  Inkan & Ligan - Vi??? *oskyldiga som små ulliga lammungar*

  Caja - icke, vi tetas ALDRIG! S'deså! Inte mycket i alla fall. Och vi ERBJÖD oss att hjälpa till! Att hon tassar runt ibland skärvor och jord... Inte vårt fel!

  Tuffzan - näe, människor är konstiga och det är ingen riktig ordning på'rem. hmmm

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsan

  SvaraRadera
 14. Mjau jag hoppas för säkerhetsskull att det där blodvitet i mattes tass inte blivit som Tanjas tass och inneburit vård?!! *orolig blick* NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 15. Wikki - tack, men lillies fot gick att fixa med lite pill, rinnande vatten, desivon och ett plåster. Och så får hon tassa lite försiktigt. Och komma ihåg att ta på sig skor i fortsättningen...

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera