onsdag 21 mars 2012

Hur vinna en skyggis hjärta!

Om detta skall vi jama idag. Kajsa är ju, som vi jamat om tidigare, en f d skyggis. Hon är faktiskt lite skygg fortfarande, när det gäller andra människor. Knackar det på dörren, går hon gärna undan, tills hon tycker att det låter någorlunda säkert igen osv. Men vägen till en skyggis hjärta kan nu detaljbeskrivas. (Det kan vara bra att veta för andra som försöker vinna skyggishjärtan.)

Det börjar på västkusten. Någon fångar räkor. Och sen tassar de därifrån till Hovslätt. Från Hovslätt tassar de vidare genom kommunen tills de hittar upp på vårt berg. De släpar sig uppför trapporna och knackar på vår dörr. Kajsa försvinner som ett skott in i sovrumet, men när hon hör att det är Icasnubben, så tassar hon ut igen och sätter sig och väntar artigt och belevat. Han har nämligen med sig RÄKORNA! De där från västkusten. Hon - Kajsa - är s s artig och belevad. Hon hoppar inte i kassen. Men hon vet vilken kasse de finns i. Och sen viftar hon "hej då" til Icasnubben och följer kassen ut i köket, ser till att den inte tassar iväg på dåligheter. När räkorna ligger i skålen, ja, då är det slut på tålamodet. Hon talar högljutt om vad hon tycker om söliga människor som behöver flera sekunder på sig för att få ner skålen på golvet. 

Vad var det vi pratade om? Öhhh....Fånga räkor. Så var det! Fånga en räka. Var en icasnubbe!
nosgos å räkor
Maurice & Kajsa

15 kommentarer:

 1. Räkor kan nog fånga mången skyggis hjärtan, med ICA-gubbe eller ej ;-)
  Det är ju MATTE som äntligen serverar dom... fast hon är en sölkorv!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, vi tror att det måste till en icasnubbe.I alla fall för Kajsa. (Maurice föll för icasnubben redan vid första besöket: han fick en himla massa kul kassar att undersöka och icasnubben sa att han var en himla go kissekatt! Den välvillige är rätt svag för smicker...) lillie gör faktiskt INGENTING med räkorna. Hon bara sölar med att sätta ner dem på golvet. Fast det är klart, det är ju NÅGOT...
   tassen!
   Maurice & Kajsa

   Radera
 2. Utmärkt att det fungerar på Kajsa! På mig skulle det inte gå alls, för räkor är sådääär gott tycker jag. Fast det sägs vara lyxmat. Särskilt färska. EN går an. Ibland. Men jag är ju ingen skyggis, det är väl därför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, fast det finns ju de som gillar räkor TROTS att de inte är skyggisar. Det tycker vi är knostigt, men... Å andra sidan *Maurice viskar* så är Kajsa LIIIITE knostig. Så det kanske är ett Kajsasyndrom. Ett som sammanträffat med skyggissyndromet. Shhhhh.... här kommer hon...
   tassen!
   Maurice

   Radera
 3. Mjaaa...Räkor är nog fantassligt bra/Nospussar från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjau, fantassligt bra för Kajsor å såna.
   tassen!
   Maurice & Kajsa

   Radera
 4. Bra sätt!
  Mattes fd katt gick också gärna undan när det kom besök men när de satt sig ner så kom hon smygande och kollade in alla, kunde gå rakt över deras knä, ge de en nosning och sen gick hon in och la sig i sovrummet igen och var det lite högt ljud så öppnade hon garderoben och la sig där!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahahahahaha, snacka om att vilja hålla koll på folk! Och att vara kvicktänkt!
   tassen!
   Maurice & Kajsa

   Radera
 5. Räkor, vitfisk, köttfärs, sticks, dentisar - sätten är många att fånga en skyggis förtroende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, vi tror att det är olika skyggissyndrom: ett Kajsasyndrom finns ju t ex. Och där ingår räka och icasnubbe som en VÄLDIGT viktig ingrediens. Det är klart - om alla katter får blogghjälp och såna trevliga människor, så behövs nog inte icasnubbar. Om man inte speciellt VILL ha just en icasnubbe. *fundilerar. Kanske har Kajsa icasnubbebrist? Får skicka Kajsa till vettisen så den uschlingen kan ta ett blodprov... hehehehe... Jag är lite sur på Kajsa idag för hon har petat ner en av mina tussar i duschavloppet igen! :(
   tassen!
   Maurice

   Radera
 6. Räkor är nomnomnom! Förstår att Kajsa kan tänka sig att hälsa på Ica-snubben när han kommer med sådana läckerheter. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaaaaa nomnomnomnomnom. I alla fall för Kajsa. Jag - Maurice - smakade en en gång och spottade ut den direkt. Blääääh!
   tassen!
   Maurice

   Radera
 7. Vilket toppentips! Borde ristas in i sten och vara ett av de tio budjamen för hur man ska bete sig mot en skyggis. Räkor och Ica-snubbar är kärlek, det inser vi nu! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm funkar jättebra, t ex när lillie inte skaffar sig en särbo som lagar en massa gottis! Hänsynslöst av henne att inte göra det! :(
   tassen!
   Maurice & Kajsaet.

   Radera
 8. Här kommer det minsan ingen snubbe alls med några räkor :(
  Nädå jag är INTE alls avis på er personliga räkleverantör så det så !!

  SvaraRadera