måndag 12 mars 2012

Sköterskatter och sköterskattejobbigt jobb


Japp, vi har får bli sköterskatter igen. Hon rymde en dag och som vanligt straffar synden syndaren hårt: hon fick 3 hål i ryggen. Eller 2 i ryggen och 1 i sidan. Hade hon stannat hemma hade hon varit hel. Nu är hon klädsamt ångerfull och behöver muntras upp. Vi sliter och släpar med uppmuntrandet. I alla fall med spinnande och gosande. Fast hon behöver inte bli helt bra igen - i alla fall inte än på ett tag. Vi gillar att hon är ångerfull. Och att hon håller sig i sängen. Dessutom är det rätt kul att försöka pilla bort den bandade geten...

Solen skiner ute, det har flyttat hit några nya pippisar. Riktiga pippisar - inte sådana där fjompiga skator och måsar. Duniga små fjäderkotletter som piper och är rätt söta. Vi har försökt omförhandla "balkongförbudet". Vi har lovat att inte hoppa ut över räcket, eller slinta och trilla ner. Vi har accepterat att vi inte kan flyga (i alla fall officiellt - men, vi alla vet ju att katter kan allt!). Men det hjälper inte. "Ni får inte vara på balkongen basta!" Hmmm. Hon kan gott ligga i sängen ett bra tag. Och tänka över sina synder. 

nosgos å måndagsgottisar
Maurice & Kajsa

34 kommentarer:

 1. Hoppas att matte blir bra i hålen snart och att hon inte har gjort sig allt för illa.
  Ni är ju duktiga på kurrterapi och den hjälper säkert.
  Vi skickar dubbel dos med spinnhealing till henne ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att de där hålen läker bra, fast nog vore det bättre utan bandade getter, så vi kunde SE. Men vi pillar på - hon kan inte vakta alla tre samtidigt... lillie hälsar och tackar för spinnhealingen! Hon säger att hon kände sig bättre omedelbums den började!!
   tassen
   M&K

   Radera
 2. Hmmm, hål i ryggen och bandade getter? Undrar vart er matte har varit och gjort. *fundilerar*
  Men hon kommer säkert krya på sig snart med så kompetenta sköterskatter.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet inte så noga med en åttaped, skalleper och plastic padding var inblandade. Åttapeden slafsade plastic padding på några kottar i ryggen. Sen banda' geten. En åttaped?? Tja, en slags bläckfisk. Tror vi.
   tassen
   M&K

   Radera
 3. Fast jag tycker nog att matte gör rätt som inte låter er vara på balkongen. I alla fall inte innan hon nätat in eller glasat in den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget träigt att fästa nät i säkert och hon står på kö på en annan lägenhet på markplan, så det känns inte som om det vore värt pengarna att glasa in en balkong. Fånigt. Vi kunde visst klara oss ute på balkongen. Jättebra. Men balkongdörren är en av de få dörrar som maurice inte kan öppna...
   tassen
   M&K

   Radera
 4. Ni tassar så underbart. Verkar som ni får ta hand om lillie ett tag med hål och bandad get och allt! Vi skickar lite spinnhealing.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tjompisar för spinnhealingen!!! lillie känner hur den gör verkan!!!
   tassen
   M&K

   Radera
 5. Ni får vara snälla mot matte nu som har hål i ryggen för sånt gör ont säger min matte. Hon har inte provat på det där med hål men hon har ett 17 cm blixtlås i svanken efter sin diskbråcksoperation och känner av fanskapet rätt ofta, ryggen alltså.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om deras ryggar är släkt, för de har samma efternamn Fanskapet! Fast hon har inte diskat bråck. (men hon kanske kommer att göra det, för diskmaskinen har gått sönder) Hon trillade ner för trappan och bröt ryggen och krossade några kotor. Det är därför hon inte kan gå så bra.
   tassen
   M&K

   Radera
 6. Tre hål i ryggen? Det var det värstaste jag hört på länge! Försöker föreställa mig hur hon ser ut? Och sitter den bandade geten på henne? Försöker föreställa mig det också??? *koncentrerar mig hårt* Nää, jag ger upp! Tur att ni verkar ha kontroll över situationen, för jag fattar ingenting. *snurrig*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, blev det för mycket nu? Hmmm. Jo det är två hål i ryggen och ett i sidan/nästan ryggen. Och så petade en åttaped in nåt som påminner om plastic padding i ryggen. På lillie. Inte på sig själv. Sen banda' geten hålen. Och vi försöker peta bort den. Geten alltså. Den Bandade Geten. Den har tejp och så pillar vi lite på den. Fast då blir vi bortpetade.
   Öh. Det blir nog bra.
   tassen
   M&K

   Radera
 7. Oj, stackars lillie. Att behöva dras med både tre hål i ryggen och en bandad get låter väl prövande. Tröstbuffar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm lite prövande är det nog... tack för tröstbuffarna!
   tassen
   M&K

   Radera
 8. Bandad Get?? Hål i ryggen?? Oj,oj,oj så illa det kan gå när dom rymmer. En sedeslärande historia för alla 2-beningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pricksis!!! Alla 2-beningar skulle läsa och begrunda och stanna hemma!!!
   tassen
   M&K

   Radera
 9. Oj,jamarn's då..Stackars Lillie/Tass Tass från oss!

  SvaraRadera
 10. Hål i ryggen lät ju inte bra :-S
  Vad har matt hittat på???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon trillade ner för en trappa och bröt ryggen för några år sedan. Sen dess går hon inte så bra. Och hon har väldigt ont. Och så trillar hon lätt. Nu har hon cementat lite till i ryggen. fast vi TROR att hon skulle stå stadigare om man cementade hennes tassar i stället *gnolar på "hon hade ståplats i Nybroviken"....
   tassen
   M&K

   Radera
 11. Kanske skulle ni prova lite tasspåläggning på hålen och den bandade geten? Det känns varmt och gott säger min matte. Men man måste vara stilla i flera minuter och det är tröttsamt. Men ni är ju två så ni kan skiftas om.
  Var snälla och ligg nära Lillie, så hon inte känner sig ensam.
  Jag håller alla tårn och matte alla två tummarna för att lillie snart ska må bättre.
  Er Queen Shiva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kämpar och försöker tasspålägga den bandade geten, men hon vill inte. Trots att vi kämpar febrilt för att pilla bort geten... Öh... tasspålägga *ser väldigt oskyldiga ut.
   Tack för allt tår- och tumhållande!! Det känns skönt att få alla fina varma tankar!!
   tassen
   M&K

   Radera
 12. TRE HÅL i ryggen och en bandad Get på det ??!!
  Stackars , stackars Lillie :(
  Min husse bröt ryggen i en trafikolycka för ett par år sedan , men vad jag kan komm ihåg så hade han ingen bandad Get på sig ?
  Han hade däremot en KO-sett på sig dygnet runt när jag flyttade hit :)
  Håller klorna i kors på att Lillie piggar på sig snart !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kossan hade hon första året efter att hennes rygg gick av, men nu får hon hål i ryggen istället. Och cementkotor. Vi tycker fortfarande det hade varit bäst med cementade tassar... Hoppas att husses rygg inte gör så ont!
   tassen M&K

   Radera
 13. Men käraste rara lillie!

  Här höll matte på att jama med er matte om spindlar idag på FB, bara för att jag inte har fått vara ute på nätet på några dagar. Hade jag fått läsa mina kattbloggar som vanligt hade jag vetat att lillie hade tre hål i ryggen och då hade matte jamat om det istället!

  Är det något som lillie behöver förutom er? Kan vi hjälpa henne på något sätt?

  Måste verkligen jama att ni passar perfekt i era sköterskattesnibbar! :)

  Stora och blöta nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snäll du är prinsessan!! Nej, hon har allt hon behöver här. Och om hon fattade det så skulle hon sluta rymma! Hon tycker att ni alla hjälper till jättemycket genom att finnas där! Spindeldiskussisionen tyckte hon var väldigt viktig!! Maurice tycker att han borde få medalj för att han äter upp alla spindlar som kommer in här. (nomnomnom)
   nosbuffar tebakes och lillie skickar massor med kramisar!
   tassen!
   M&K

   Radera
 14. Stackars matte, hål i ryggen och dessutom släpa runt på en get i band, det kan inte vara kul :( Rekommenderar tassage som första behandlingsmetod, och så givetvis spinnhealing. A-klo-punktur känns lite för drastiskt i det här läget, däremot tycker jag att Kjelles tankar om en KO-sett känns som ett tass i rätt riktning.
  Hoppas lillies snart blir bättre. Och att ert uttassningstillstånd till balkongen inte dröjer alltför länge :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, den bandade geten borde vi få pilla bort... *kliar i klorna...

   lillie hälsar och tackar - hon är säkert bättre snart! Balkongen är tyvärr fortfarande förbjudet område om vi inte tar på oss sele och snöre. Och det gör vi inte. orättvist är vad det är. själv går hon ut där och dricker kaffe å sånt...

   nosgos å gottisar
   M&K

   Radera
 15. Oj!
  Låter väldigt obekvämt med en bandad get på ryggen säjer matte.
  Jag har aldrig träffat nån get. Undrar om de är som ko och hästmonster och har svarta svamphundar som vfavoritföda?
  Är det ok om jag länkar till er?

  SvaraRadera
 16. Bandade getter har tejp som kliar. Och de ser jättespännande ut och döljer säkert ännu mer spännande saker. De är snälla och fredliga djur som tycker väldigt mycket om svarta svamphundar. Fast de käkar inte upp dem. Annars äter de allt. Inklusive konservburkar. Plåt och allt. Svarta svamphundar är större än bandade getter.
  Självklart!!! Vi skall lägga till er i vår länklista! :)
  Tassen!
  M&K

  SvaraRadera
 17. Vi gillar också när matte legat på sjukhus för då håller hon sig hemma ett tag sen och mattar SKA ligga i sängen och bli ompysslade av sina sköterskekatter ibland.

  Krya på dig lillie hälsar Trion

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pricksis!!! Det är ju det de är till för!
   tassen
   M&K

   Radera
 18. Svar
  1. Tack!!! Hälsa finaste kissarna! Vi saknar er blogg!!! *sniff
   tassen
   M&K

   Radera