tisdag 20 september 2011

Förirrade kattungen räddad ur röret


Förirrade kattungen räddad ur röret

GöTEBORG. Kattungen som suttit fast i ett rör två meter under marken, är räddad. En av hjältarna bakom räddningsaktionen är Christoffer Bidestedt. Han har bestämt sig för att behålla den vit- och svartfärgade krabaten. 
- Den kommer att trivas hos oss på landet, säger han.

Kattens ihärdiga jamande hördes av personalen i en av livsmedelsbutikerna vid Brunnsbotorget på Hisingen i Göteborg. Först trodde man att jamandet kom från en vägg, men det visade sig att den satt fast i ett dagvattenrör i anslutning till Ica. 
Det såg länge mörkt ut men samtliga inblandade i räddningsinsatsen vägrade att ge upp. På tisdag eftermiddag, efter flera dagars kämpande, lyckades VVS-teknikerna mota den åt rätt håll i röret och få ut den.

Många engagerade

Kattens öde har engagerat många. Christoffer Bidestedt var en av dem som räddade kattens liv. - Jag är en djuridiot av rang och vi har slitit så förbannat med att få ut den. Om ingen ägare dyker upp så behåller jag den. Den kommer att trivas bra hos mig och min fru och vår hund, på landet.- Det var en nästintill orgasmisk känsla när katten kom fram, en fruktansvärd lättnad, säger han. Räddningsarbetet har följts av ett stort medieuppbåd och arbetet leddes från en teknikerbuss där man bland annat kunnat följa katten på video Fastighetsbolaget Göteborgslokaler har ansvarat för räddningsarbetet. Troligen har katten ramlat ned i den cirka en och en halv meter djupa brunnen när locket var borttaget, och sedan krupit in i röret.Den svartvita katten bedöms vara runt åtta veckor gammal. GT:s reporter Marie Hebelius Svahn följde räddningsdrama på plats. 
- Den är blöt, smutsig men vid liv, säger hon.

och vi säger WOOOOHOOOOO!!!!!Photobucket

10 kommentarer:

 1. Oooooooo ~Underbart~
  /Kram

  SvaraRadera
 2. Jam jamar oxå WOOOOOOHOOOO !!!

  SvaraRadera
 3. Kan ju knappast bli bättre, jippie!
  Många vovisar till dom som hjälpte till att rädda det lilla livet!

  Vov!

  SvaraRadera
 4. Hipp hipp hurrjam! Det är solskenshistorier som denna som ger en tron på tvåbeningarna tillbaka! :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Sååå hoppfullt att läsa om sånt här! Sen kan man önska att samma engagemang ska komma fram när det gäller dumpade katter och katthem!

  SvaraRadera
 6. Tjingeling !
  Jag har en liten award till er på min blogg :)

  SvaraRadera
 7. Jubeljam! Visst är det härliga nyheter att katten är räddad och mår bra!

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det skönt att få goda nyheter från kattvärlden någon gång, men likt Gustav tycker vi att det är rätt märkligt, att det kan satsas så enormt mycket på en individ som nämnts i teve, medan det är nästan omöjligt att få människor intresserade av att hjälpa till när det gäller de verkligt stora problemen med kolonier av förvildade katter, med misshandlade och missbehandlade katter och med att förändra den allmänna attityden till katter och katters värde.

  SvaraRadera
 9. Tack Kjelle för awarden!!! nosbuff!

  SvaraRadera