torsdag 15 september 2011

lillie snattar bloggen

Jo, det stämmer, jag snattar bloggen lite, men jag får passa på medan Härskarna håller hov för tassverkarna ute på balkongen. De (tassverkarna) verkar mer roade av Maurices kråmanden och hälsningar än vad de är av att tvätta väggen...

Jag undrar lite försiktigt - de där portionspåsarna med mat. Hmmm... Är det bara Maurice och Kajsa som är små-i-maten, eller är portionspåsar mer än dubbelt vad en katt kan sätta i sig. OK, nu har de fri tillgång till torrisar, men även om de bara får mjukmat ett par dagar, så äter de inte ens upp en påse tillsammans i en "sittning". Och Maurice och Kajsa är inte underviktiga - inte överviktiga heller (även om Kajsa ser lite knubbig ut eftersom hennes ben är rätt korta). Alldeles lagom viktiga tycker jag. Sen hör jag talas om katter som äter en halv burk mat till frukost. (Var gör de av det??? Så stora magsäckar har de ju inte!)

Så, hur stora-i-maten är era kissekatter? Kan de verkligen sätta i sig en hel portion??!!
nosgo... uhmmm puss&kram

19 kommentarer:

 1. Jag brukar dela en påse till mina två och de lämnar alltid kvar mat som de äter senare. Undrar i bland om det är något katter har inbyggt att de måste lämna mat :D

  Pratade med en vettis om det och hon sa att katter skall egentligen kunna lämna mat när de känner att de inte behöver mer. Så så länge de trots allt äter, inte rasa i vikt eller något så är det nog som det skall vara.

  Kanske kan du ge lite mindre mat delat på fler måltider och se om det går hem hos herrskapet :D.

  Kram och Nosgos
  Nea & Simbas matte

  SvaraRadera
 2. Wilma som äter blötmat får bara en halv påse och det är oftast precis vad hon äter, nnån enstaka gång kommer hon och gnäller efter en halvtimme och då får hon lite till men då lämnar hon oftast hälften. När hennes kompis Oscar levde delade de alltid på en påse och de åt sällan upp allt. Alice äter bara torrfoder, men småkillarna Mårrgan och Bosse däremot smaskar i sig varsin påse varje gång, men de är växande kattungar också.
  Men jag håller med, påsarna är väl stora om de även äter torrisar. Burkar är ingen mening att köpa hemma för de räcker så länge att de vägrar äta de sista ur burken.

  SvaraRadera
 3. En påse är precis vad de roar sig med en hel dag (och då ligger det alltid kvar en 4 - 5 bullar) tillsammans med torrfoder. Numera är båda "ströätare", om det inte gäller torsk eller tonfisk förstås. När kattvakten skulle ta hand om pälsklingarna fick jag ett hysteriskt samtal om att de matvägrade. Han hade glömt att jag sagt till honom att en påse mjukmat räcker en hel dag. Så varje gång han tittade till dem, så fyllde han skålarna med nya påsar... Mycket sås blev det...

  SvaraRadera
 4. Här delar de katterna på en påse på morgonen. Först delar jag påsen, så att Gustav får drygt halva och Piff resten. Gustav äter sin halva minus några bitar, Piff ungefär hälften av sin portion. Sedan får Puff det som blir över. Låter snålt för Puff, men hon kräks bara om hon äter mer. Resten av dagen blir det bara torrfoder.

  SvaraRadera
 5. Alice matte - hur jag än bär mig åt kan jag inte få upp någon länk till er blogg. Det skulle vara så kul att kunna hälsa på er! Kan du lämna länken här??

  SvaraRadera
 6. Här brukar vi dela en portionspåse (när vi någon gång har det) eller små portionsburkar typ Sheba på tre, och det brukar bli bra. Fast vi får mest torrisar, så därför kanske vi glufsar lite extra när det blir gottig mjukmat? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Här delas portionspåsar upp på 2-3 ggr.
  Jag är en småätare jag :)

  SvaraRadera
 8. Vi äter inte blötmat alls, möjligtvis gelén..Nosbuff

  SvaraRadera
 9. En påse med blötmat räcker till tre-fyra portioner här hemma. Då slickas visserligen skålarna rena, men katterna är inte hungriga efter mer utan sätter sig att tvätta sig på samma sätt som efter att ha ätit torrisar (som alltid finns framme, eftersom det är huvudfödan i det här reviret).

  Småburkar, t.ex. Sheba, räcker också till minst fyra portioner.

  Tass... eh, jag menar kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
 10. Hm, det där med mat är ett känsligt kattipel, jag menar kapitel, nu jamar matte också som en katt :-) hos oss...
  Frasse äter både dietmat i påsar och vanlig burkmat. Plus diettorrisar. Detta har den nackdelen att jag inte har så bra koll på mängden, men jag försöker ge honom relativt små portioner. Med denna matordning skulle jag tippa att en påse brukar räcka i cirka två dagar och burken i cirka tre. Men då får han alltså även torrisar - fast inte i fri mängd, han får aldrig så mycket att han lämnar mat i skålen.
  Frasse är överviktig. Dock är han en stor katt som säkert hade vägt sina modiga kilon även utan övervikten.
  Hoppas du kan få ut något av detta något röriga svar :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 11. Vi äter upp!
  Nävars, det gör vi inte.
  Vad gäller blötmat, kan Måns äta en hel del, men inte alltid. Så det är ojämt.
  Själv äter jag bara några bitar.
  /Max

  SvaraRadera
 12. Här äts det mest torrfoder. Skrutten gillar blötmat men den ska vara "färsk" så man får bara lägga upp liiiiite åt gången. Skorpan äter i princip bara torrfoder (lite smör kan slinkga ner någon gång men inget annat)

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Min mattes gamla katt åt väldigt lite, hon åt en Sheba burk om dagen och den är inte stor. Torrisar åt hon nästan aldrig, knapra på kanske 2 om dagen (bitar alltså) och hon var smal men inte mager. Gick helt enkelt inte att få i henne mer!

  Vov

  SvaraRadera
 14. Trevligt att du "tassade" in i min blogg...
  ♥-ligt Välkommen!
  Mina Pälsklingar äter mest "torrisar" ;)
  /Kraam & Nospuss

  SvaraRadera
 15. Tack för omtanke om Nea.

  Kram & Nosgos

  SvaraRadera
 16. Vi äter inte portionspåsar men har fri tillgång "torrisar"

  /Jam & Kram!

  SvaraRadera
 17. Linnsen och Frank har fri tillgång till sitt Royal Canin torrfoder och när tvåbeningarna äter kvällsmat delar de på en påse blötmat från en sån där kartong med tolv påsar.
  Äter de inte upp allt på en gång så äter de upp det senare. Bäst är att ge dem i gele för får de med sås äter Frank bara såsen och lämnar alla bitar, vilket jag känner blir för dyrt! :/

  Nosgos från Karin
  Linnsens och Franks matte

  Ps. Ni har en jättebra blogg, både katterna och jag läser den!

  SvaraRadera
 18. Hej!

  Jag har nu äntligen tagit tassen ur... och avslöjat min hemlis som jag gått och burit på. Läs den på min blogg! :) / Nosgos

  SvaraRadera
 19. Tack!!! Det är skönt att veta att det inte bara är jag som tycker att det där med portioner är att ta i. :)
  puss&kram
  lillie

  SvaraRadera