tisdag 6 september 2011

Här tassar det saker!!!

Oj, här tassar det saker och ting må vi jama! Ute på balkongerna har vi tassverkare! De kommer inte in här, men de åker hiss upp och ner, de målar, böstar lite och skramlar med plåt. Och de är på båda två balkongerna, så vi har fullt sjå att hålla knas på dem. Eftersom de inte tassar in här, så tycker vi att det är mjausingens så spinnande! Hade de varit här inne, hade vi inte varit lika roade (i synnerhet Kajsa tycker illa om tassverkare - Maurice gillar dem om han får hjälpa till och om de ger honom saker. Och om de inte låter för mycket.) . Folk som målar, böstar och skramlar här inne gillar vi inte. (När vi tänker efter är det bara en tassverkare vi, eller åtminstone Maurice, gillar: rörmokaren! Men å andra sidan älskar Maurice rörmokaren så högt och rent, att det förmodligen jämnar ut sig. Ingen rörmokare har varit mer älskad! Det är vi övertygade om! Ett tag trodde lillie att Maurice förstörde duschen, så att rörmokaren var tvungen att hälsa på, men det hävdar han bestämt att han inte gjorde. Han hade bara sån jamarns tur!)

nosgos å gottisar
Photobucket

12 kommentarer:

 1. Jisses så spinnande det låter med tassverkare som kommer åkandes utanpå huset ! Tur att ni är två så ni kan hålla reda på en varsin tassverkare ! Jag gillar oxå "vår" rörmokare för han låter mig hjälpa till :-)

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att de sitter som klistrade vid rutan!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad spännande det låter med tassverkare. Roligt när det händer saker.

  SvaraRadera
 4. Tassverkare...njaaaa...jag tror jag fick nog av dem när vi fick ett större hus. Fast det är klart, egentligen var de mysiga, för de flesta gillade mig. Men fyjam, man visste ju inte var man hade en enda pinal här.
  Men att bara BETRAKTA dem, sådär litet på avstånd, det kan kanske vara okej? Till och med intressant?

  SvaraRadera
 5. Så spinnande! Då har ni ju bio utanför fönstret!Så kul och när de låter lagom mycket är det ju bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Perfekt att era tassverkare håller sig utomhus så att ni i lugn och ro kan betrakta skådespelet. Själv är jag mycket misstänksam mot denna yrkesgrupp på grund av ett barndomstrauma. När jag var pytteliten och nyinflyttad hos matte kom en tassverkare och borrade jamarhögt och jamarlänge i vår köksvägg. Jag fick panik, och fortfarande kastar jag mig in under soffan så fort jag ser en tvåbening i blåställ. Matte säger att det är en betassad reflex eller nåt... jag begriper inte ett jam av det, vet bara att jag blir rädd...
  Coolt att ni har var sin balkong :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Tassverkare dvs 2beningar på andra sidan glaset är jamars spännande!
  Men om de tassar in, då tassar vi ut! :-)

  SvaraRadera
 8. Tassverkare skulle vi också behöva här. Vi har blivit lovade en kattgård, men tror ni att vi fått det, va?! NÄ! *surar*

  Jamelikramensvansvift! / Bröderna Bus & Busan

  SvaraRadera
 9. Vilken lyx! Tassverkare, och på TVÅ balkonger. Rena underhållningen, ju! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Kjelle - oh ja, om du visste vad häftigt det är när de hissas upp så där! Och så vinkar de åt oss. lillie säger att de skall stanna kvar åtminstone en vecka till, så vi lär nog känna igen dem rätt bra!

  Renée - nja, snarare snor vi som galningar mellan balkongerna. Man måste ju hålla koll på båda sidorna!

  Skrutten & Skorpan - ja visst är det kul! i synnerhet när man slipper ha dem tassandes här inne!

  Gustav - nej, vi gillar INTE när någon stökar till det här inne. Och vi avskyr när de slamrar och så (det enda oljud vi gillar är det oljud vi ställer till med själva). Men, att ha dem så här utanför fönstret, är helt OK. Och de verkar gilla att vi kollar på dem också.

  Dui & Deco - ohhh "spinnande" är bara förnamnet. Det är första gången som vi varit med om tassverkare utanför fönstren så här!!

  Frasse - vi förstår vad du menar. Vi är inte heller glada i tassverkare som slamrar här hemma. Maurice kan väl i och för sig gilla tassverkare som inte låter för mycket och som frågar honom om råd och ger honom saker. Men, börjar de ta fram borrmaskiner, ja då försvinner vi in under madrassen och kommer inte fram förrän det gått VÄLDIGT lång tid!

  M&M - jo, detta var det bästa sättet att ha tassverkare besöka oss på! Ungefär som bio! :-)

  Busiga familjen - om ni vill kan vi skicka dessa tassverkare till er, när de är färdiga med våra balkonger. *fundilerar på om man kan be dem näta in åtminstone en balkong åt oss... hmmmm

  SnartPolisstationskissekatterna - 2 balkonger ÄR lyxigt! I synnerhet när det är pippisar på båda sidorna. Tyvärr är ingen av dem innätad, så vi får inte vara där.

  nosgos å gottisar till er alla
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 11. Det låter väldigt spännande och vad kul att de vinkar till katterna, såna hantverkade gillar jag :)

  SvaraRadera
 12. japp, såna tassverkare är jamarns bra. Så länge som de inte för en massa oljud, så är tassverkare bra. Och om de är på andra sidan glasrutan tycker t o m Kajsa att de är mjausingens hyverns tassverkare!

  SvaraRadera