söndag 6 november 2011

Det är ju det här med balansen i livet...

Ja, hos människor alltså. OK, vi pratar ofta om människans underlägsenhet, men det är ju för att vi TYCKER OM vår människa. Trots allt! Och vi blir lite oroliga när hon ställer till det för sig HELT I ONÖDAN! För det är i onödan! För det mesta i alla fall. Ta det där med att hon går så sakta. Bara som exempel alltså. Hon har fyra tassar, precis som vi har fyra tassar. Men, går hon på dem? NÄ! Hon går bara på två tassar - tacka fasiken för att det går långsamt! Fyra tassar springer MYCKET fortare än två tassar. Det säger ju sunda förnuftet. Och dessutom springer man stadigare på fyra tassar. Ändå envisas människor att tassa runt på två tassar. Ibland tassar de till och med på våra tassar, så ostadiga är de *morr, det gör ont... eller på våra svansar... *fräs.

Och på tal om svansar. Var kan man köpa en svans? Nu har lillie ont i armen, bara för att hon går på två tassar och för att hon inte har någon svans att hålla balansen med. Hon har en käpp - den hjälper, men inte tillräckligt mycket. Den är nämligen inte fast i kroppen på henne, utan den följer bara med om man håller i den. Dessutom sitter den fel. En svans skall sitta ovanför rumpan för att fungera. Hon behöver en svans. Vi tycker att en lång svart svans skulle vara fint - då skulle hon kunna visa sitt humör för andra också. Inte bara hålla balansen.

Näe, mer svansar till folket!
nosgos å svansgottisar

Photobucket

10 kommentarer:

 1. Visst behöver tvåbeningar hjälp att hålla svansbalansen! En svans vore perfekt. Vår matte brukar yra om hästsvans, men den sitter inte heller på rätt ställe. Värdelöst. Vi hoppas att lillies arm är bättre snart. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. *Mjauuthiohii* Findus,Isak & Rasmus...
  Samma med vår matte..Hästsvans alltså,men jamarn's inte då!

  Håller tasar & klor för Lillies arm här/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 3. Jag fattar heller inte hur tvåbeningarna klarar sig genom tillvaron på två ynka ben. Det blir som ett par styltor och så armar och huvud långt däruppe i himlen. Precis som ni jamar skulle svans och fyrbensgång göra underverk för deras balans och allmänna välbefinnande.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Jamar igenkännande !!!
  Min matte skulle minsann oxå behöva en svans som hade hjälpt henne att hålla balansen.
  Fummelfoting det är vad hon är , men jag gillar henne ändå :)
  Har ni provat att googla på lössvans ??
  Kanske kan vara en idé annars ;-)

  P.S Tackar för kattulationerna över min egenfångade mususling :)
  Jag förstår inte heller hur matte bara kunde med att slänga ut den :(

  SvaraRadera
 5. Vi får samla till en svans helt klart. *ler*
  Och Grattis till musfångsten.

  SvaraRadera
 6. Håller fullständigt med!
  Matte har svans ibland men den sitter i nacken och är inte till nån hjälp så den drar jag av så fort jag kan!

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Injamar tror också att tvåbeningar skulle ha det bättre med svans. De är ju usla på att hålla balansen. Jama till om du hitta något ställe man kan köpa en svans till sin tvåbening på.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Oh, ännu ett rasande klokt inlägg från Maurice och Kajsa!!

  Kanske är det svansen som fattas matte också, för hon ramlade igår på kyrkogården, som tur var stod det ett staket bakom som tog smällen.

  Buff på er

  SvaraRadera
 9. Vår matte är 4-bent, men hon går inte fortare för det!
  Snarare tvärtom....
  Kan det bero på, att två av benen måste hon styra och hålla fast med armar och händer. De sitter liksom inte fast på kroppen.
  De där extrabenen är jamarns magra och ser inte mycket ut för världen. Matte kallar dem kryckor.
  Verkar iaf som om de där kryckorna hjälper till med hennes balans.

  Ingen svans, ingen balans och bara 2 ben - måste vara en lågprisvariant!

  Tass, tass
  M & V

  SvaraRadera
 10. Polisstationskatterna - lillie säger tack, armen är mycket bättre idag. Kajsa låg och sov på den medan vi kollade på skräckisar i natt, så nu har den bara lite blåmärken. Hästsvans är trams! gör ingen nytta alls... *suckar

  Annmi - Hästsvansar ska ju sitta på hästar (och de behöver bara vifta bort flugor med den). Svans i nacken gör ingen nytta alls. Kan inte ens vifta bort flugor. Dem får vi döda...

  Frasse - det verkar så onödigt att envisas att tassa runt på två tassar. Det är väl det enda som minisar är vettiga med: de tassar i alla fall på 4 tassar... Styltgång - urfånigt!

  Kjelle - fummelfotiga, det är pricksis vad människor är!

  Ligan - japp, svansinsamling, det behövs. Kanske kan vi tillverka svansar av den päls vi hänger av oss lite varstans?

  Aamor - haha, fattar hon inte det, så...

  Nea, vi skall ge er adressen, så fort vi hittar en svansförsäljare! Kanske man kan be skällisar nosa rätt på svansar? Det finns ju svansplockare... då finns det nog också svanshundar.

  Linnsen och Frank (och lille Lurrvar) - oj då, hoppas att matte inte skadade sig! Hade hon gått på alla 4 tassarna, så hade hon ju klarat sig finfint! Den saken är ju jamarklar!

  Mozart å Vincent - jo, lillie har en "istället för svans"-käpp, men den är inte fastsatt på rätt ställe: hon måste släpa med sig den för att den skall fungera och det gör hon inte alltid "det finns ju möblet att hålla sig i"... hmmmm. Om det hjälpte skulle hon inte trilla... Sen har hon i och för sig hjul ibland. Hon har en hjulig stol som man får akta svansarna för och som hon använder ibland. Då trillar hon inte.

  Nå, vårt sökande efter svansar går vidare - vi återkommer nog i ämnet!
  nosgos å gottisar
  M&K

  SvaraRadera