tisdag 8 november 2011

Vitt, lever och litteratur


Det är precis vitt ute!!! Näe, inte snö - dimma! Nånstans därute är det någon som böstar och borrar. Såååå irriterande att göra det när vi inte ser vem det är! Vi fick kycklinglever till frulle - Maurice gillar inte levern, men han älskar såsen! Kajsa tycker att lever är så gott så det inte är klokt. Och eftersom det är lillie som är kocken, så finns det MASSOR med sås. Så mycket sås att det t  o m blir sås kvar till Kajsa.

Annars är vi lite trötta idag. Vi hittade nämligen en bok som vi glömt att läsa och vi liksom glömde bort att sova innan boken var slut. Eller, ja... Kajsa sov. Men Maurice och lillie läste. Och joho! Maurice kan visst läsa. Han ligger med huvudet på lillies axel och tittar på sidorna i boken och hjälper ibland till att vända blad när det går för långsamt. Och så blir han kliad på nosen. Böcker är bra!

nosgos å tisdagsgottisar
Photobucket

11 kommentarer:

 1. Hmjau...Borrljud är det västa som finns...
  Go frulle/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 2. Ja, det borde vara förbjudet att borra!!!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken smarrig frukost :) Det är klart att Maurice kan läsa, det kan väl alla katter. Jag, Skrutten, brukar hjälpa matte med hennes korsord tex och då måste man ju också kunna läsa.

  SvaraRadera
 4. Borra och klippa gräs kan de gott göra en annan dag, på en annan plats tycker jag. Att läsa böcker är perfekt, men min mänscha har en läsplatta och den får jag inte röra, jag har en gammal pocketbok som jag läst både fram- och baklänges. Den är mycket bra.
  Lussekatt

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter...att läsa tillsammans alltså, inte borrmarodören. Massor med sås...blir riktigt avis på er som har en lillie!

  SvaraRadera
 6. Husse fnissar här.
  Inte för han läser många böcker, men NÄR han gör det blir det gärna...
  "Bara ett kapitel till" x 20 innan han somnar av utmattning.

  SvaraRadera
 7. Skrutten & Skorpan - korsord är också skoj! Vi löser en korsordstidning i månaden (och andra vi kan lägga tassarna på) Vi gillar mest de där pennorna som har ett radergummi i ena änden. Nomnomnom vad de är goda!

  Lussekatt och Anmaja - jaaa! Annan plats och annan dag! Och definivt inte när det är så dimmigt att vi inte kan se vad de gör! Läsplatta skulle vi också vilja ha en - även om vi nog inte skulle sluta med pappersböcker i alla fall. å smidigt att ta med sig hundratals böcker i handväskan!

  Gustav - mmm, det är jättemysigt! Jag (Maurice) brukar ligga antingen på soffryggen eller på Stora Kudden, ha huvudet på hennes axel och så läser vi, kollar på film eller joxar med datorn. Hon gillar att få spinn i örat och jag gillar att få kli på nosen (och att ha koll på allt!) Och jo, hon är bra på att göra sås :) Vi är avis på din leverkorvsgranne-med-hatt, vi... haha

  nosgos å gottisar

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar frukost, tänk om vi också kunde få sånt godis till frulle. Vilket mys med läsningen! Bästaste! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Kycklinglever, mums!
  Dimma är bara så trist och är där sen nån som dönar och håller på så grrrrrrrr!
  Vad var det för en bok undrar matte. Matte gillar att läsa men jag har alltid så mycket att göra när hon gör det och allt kräver hennes hjälp. Matte påstår att det är för jag inte får full uppmärksamhet men så är det inte, hihi!

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Fy för borrljud , snabeldrakeljud , lastbilsbrumm och annat som låter mycket !!
  Kycklinglever i sås det lät smaskens det :)

  SvaraRadera
 11. Så bra att den ena gillar köttet och den andra såsen, då behöver ni inte slåss om godbitarna :-)
  Dimma är trist och borrande är ännu tristare men böcker är det bästa som finns, säger matte! Och jag tycker också det är mysigt när vi ligger i sängen och läser :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera