söndag 5 juni 2011

BARF - Biologiskt Anpassad Rå Föda

 Är det någon av er som får BARF? Eller funderar på att begära det? lillie muttrar om att det låter bra (men hon vill inte haka på den där rawfoodtrenden själv) fast rätt arbetsamt. Betydligt jobbigare än att få maten hemkörd från foderbilen. Och sen är det ju frågan om vi verkligen vill avstå från våra torrisar...

Är någon intresserad av att veta mer så hittade vi länken på Swecat.com.
http://www.swecat.com/Artiklar/BARF


nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
Photobucket

7 kommentarer:

 1. Låter jobbigt tycker matte !
  Åh inte tycker jag det låter speciellt gott heller !
  Jag fick sitta i stolen idag och titta på när matte vattnade husses fiskar med vattenslang :)
  Fråga mig inte varför hon vattnade dom , jag tycker minsann att dom är tillräckligt stoora som dom är jag !

  SvaraRadera
 2. Nix, ingen erfarenhet av BARF på det viset. Lite mer av BARF på det där andra skojiga sättet, som Ruta Ett skrev om i kommentaren till förra inlägget. :) Egentligen låter det smart med BARF för det är ju så maten intas när vi jagar själva. Fast fåniga matte oroar sig för en massa saker. Att det ska finnas otäcka bacillusker med vassa tänder däri. Eller att vi inte ska äta det. Isak vägrar rå strömming. Men det kanske bara är en vanesak? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Om rå strömming kan räknas till BARF så får jag det av matte ibland. När jag var källing (skånska igen, för kattunge) så kokte matte den först, men jag tycker det tar onödigt lång tid, så nu har hon gett upp det. Klippt i små bitar är det smaskens. Dessutom är strömmingen väldigt god här på västkusten.

  Varsågoda att adoptera "barf" med min betydelse. Matte säger att "barf" är ett amerikanskt slangord för kräkas, därav den märkliga missuppfattningen =)
  Nosbuffar
  Shiva

  SvaraRadera
 5. Eftersom matte hellre gör tusen andra saker än sysslar med tillredning av mat, vare sig den är rå, kokt, stekt eller i någon annan, för oss okänd form, så är chansen rätt liten att vi börjar barfa :-)
  Men vi äter gärna maten, barfad eller ej, bara vi själva slipper fixa till den :-)
  Kramar och tassklappar
  Tassnot: Om du har tid, kan du tassa in på vår blogg igen och kolla om den ser konstig ut? Vi har fått problem, men vet inte om det bara gäller vår dator...

  SvaraRadera
 6. Jag barfar själv så gott det går. Matte har ingen lust, hon är så lat, så lat. Så här blir det nog mest torrisar plus litet blötmat till frukost.

  SvaraRadera
 7. Jo, än så länge vinner bekvämligheten här. Och lillie säger att det känns onödigt att joxa med allt det där, om vi ändå inte vill ha det...

  *fnissar åt tanken att Gustavs matte skall gå ut och fånga råttor åt Gustav. Det hade väl varit hängivenhet det!!!

  SvaraRadera