söndag 5 juni 2011

Fjäderkotlett modell större.

Vi TROR att det är söndag. Eller lördag. Vi vet inte så noga. Och lillie är veckovill som vanligt. Fast å andra sidan spelar det nog inte någon större roll vad det är för dag. Den Rymningsbenägna var ute igår kväll och påstod att hon hade roligt utan oss. Pfffft. Tror vi inte på. Det går inte att ha roligt utan sina katter! Men hon VAR ute på dåligheter. DET var hon. Vi hade bestämt oss för att göra som några av er föreslagit och låtsas ointresserade när hon till slut kom hemrumlandes, men Kajsa, den larvpottan, trillade nästan över sina egna fötter för att komma fram till dörren fort nog för att bli upplyft och gosad med. Maurice själv var cool. Han var strong. Han höll ut i hela... jaa, säkert 30 sekunder innan han tröttnade på att spela ointresserad. Hon luktade konstigt också, Den Rymningsbenägna. Och vi hittade fjädrar på henne. Vita fjädrar. Och hon luktade fjäderkotlett - fast inte mås. Och inte något som brukar hälsa på oss. Något stort. Något som var VÄLDIGT mycket fjäderkotlett... 

 Nej, det var inte den här monsterkotletten (kolla in näbben!!!!) som hon träffade, men en likadan. "Väldigt snäll och trevlig". Hrmpf. Den hade räckt till många frukostar, tror vi... "Usch, man äter väl inte sina kompisar, heller!" säger hon. Hade vi ju inte tänkt heller - vi hade tänkt att äta HENNES kompis. Det är skillnad det! Och förresten så har de inte känt varandra så länge, så hon borde inte sakna den så mycket. Fast det blir nog svårt att få henne att laga till den (i sås eller gelé - hon hade fått välja själv)... Vi gillar inte rå mat. Är det någon av er som "barfar" förresten? Det skall vara så nyttigt, säger de. Fast lillie tror att det blir VÄLDIGT mycket mer jobb, än att beställa från foderbilen. Dessutom - s s vi äter inte rått kött. Kajsa kan dock äta råttkött - om en hund har spytt upp det först. (Maurice skulle hellre DÖ än äta en f d råtta. Huvudlös råtta. Som terrierkompisen dödat borta vid sophuset.) Men uppspytt råttkött är per definition inte rått kött... eller nåt... (lillie ser f ö grön ut i ansiktet nu - det är inte bra att vara ute och svira... Hon kanske skulle må bra av lite råttkött... Eller rått kött - det är säkert nyttigt för människor också att "barfa")

Vi hade foton - men lillies mobil är ny och trots att hon femtiotolv kattiljoner usb-kablar, så hade hon ingen som passade fånen. *suckar.
nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
(vi menar naturligtvis TILLAGADE  råttisar i sås och gelé)
Photobucket

4 kommentarer:

 1. Klart man inte äter sina kompisar! Fast jättepippisen var ju inte ER kompis, som ni alldeles riktigt påjamar. :) Kablar är ett mysterium. Hur många man än har, är det ingen som passar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Huga, sicken näbb! Den vill man inte leka med! Men äta kanske. Den fjäderkotletten hade räckt flera dagar till er två.
  Om ni med "barfar" menar god mat som liksom vill ut igen, så att man kan äta den en gång till, så gör jag det ibland.
  För det mesta hinner matte dit före mig och säger "ujujuj, åt du för fort nu igen, lilla gosekisen?" (Matte är skånska och i Skåne säger de ki-i-i-ise, och inte kisse) och så torkar hon raskt upp det innan man ens hinner ta en endaste liten bit.

  Förresten har matte fått för sig att vi ska bli jourhem åt nån kiiiiise, som inte har nåt hem. Undrar hur det kan bli. Hon säger att jag kan hjälpa till att såssilera en kiiise, så att den kan bo hos tvåbeningar sen istället för att bo ute och aldrig få kel och klapp och sås eller gelé. Klart att man kanske borde det, men jag vet inte jag. Ett intrång är det ju, fast det kan inte vara värre än med fjanthunden som kommer typ varenda dag.
  mjau och nosbuff från er
  Queen Shiva

  SvaraRadera
 3. Det var en saftig fjäderstek må jag jama! Den hade räckt i flera dagar!

  Vet att många katter gillar rått kött men vi har aldrig ätit det. Matte tillagar alltid sådant av någon anledning. Får jama till henne att vi får testa en dag.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Findus, Isak och Rasmus - precis! I en låda full med usb-kablar borde det logiskt sett finnas EN som funkar...

  Drottning Shiva - haha, nej, inte riktigt. Det var annars ett bra ord för att dekorera med hårbollar och annat mysigt. Vi tänker nog adoptera det ordet tror vi! Det låter hälsosamt och då kan väl ingen ansvarsfull 2-bening missunna oss att dekorera lite...

  Nea - om vi någonsin fångar en sån jättekotlett, så skall ni få komma på middag!

  nosgos å allt det där. och råttisar i gelé
  M&K

  SvaraRadera