måndag 20 juni 2011

Små jättefåglar och sömniga kissekatter!!

Det finns små jättefåglar också. Skatungar. De är av normalfågelstorlek och väldigt kul att titta på när de är genomblöta :-) - små jättefåglar är lite klantiga, och lite tufsiga. I synnerhet när de är blöta. Och lata. De flyger från sitt träd till vår balkong, där pustar de ut innan de flyger vidare till dagiset.

Mjausingen vad det regnat här! Hela dagen. Hela natten. Hela dagen. Nedanför berget har det varit översvämning. Häruppe har lyan klarat sig. T o m lyans källare klarade sig. Men vägen ner såg ut som en störtflod. Och vi har varit väldigt slöa. lillie försökte få fart på oss, men det gick inget vidare. Vi lufsade efter några dentisar i leken kast-med-liten-dentis, men tillslut satte vi oss och ville bli handmatade istället. Och kliade på magarna. Vippor, möss, bjällror, tussar... Näe. Säng-säng-säng-sova-sova-sova, var vår sång... Vi har nog inte sovit färdigt än, när vi tänker efter. Kanske skall vi upp och skutta vid 4 som vanligt. I alla fall skutta i sängen. lillie blir så glad då. Hon viftar och vinkar av glädje när vi skuttar på henne, huffar och gömmer sig under täcken och kuddar, för att vi skall leta reda på henne. Kurragömma är skoj! Och det är viktigt att inte ignorera sina husmänniskor. Människor är väldigt känsliga varelser. Lättsårade. Känner de sig bortglömda kan det hända att de glömmer bort färdigheter. Som att öppna tonfiskburkar och koka torsk.

Må så gott i regnet!
Nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
Photobucket

10 kommentarer:

 1. Ni är så omtänksamma som tänker på lillie och skuttar så att hon inte ska känna sig bortglömd! Sådär gör matte också när vi hoppar och rusar i sängen. Det känns fint att kunna göra sin människa glad. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. ja, visst gör det! man blir riktigt varm i hjärtat av ens godhet!
  nosgos å såna grejer
  M&K

  SvaraRadera
 3. Ibland måste man vila kroppen. Betänk bara vilken fart det är på oss rätt vad det är! Sällan ser man väl våra människor springa fram och tillbaka och träna som vi gör?
  Min matte leker också kurragömma på nätterna, det är tydligen egenhet de har? Jag tycker visserligen också det är rätt kul, men helst vill jag att hon kliver upp och släpper ut mig. Det är ju inte aktuellt för er, men hon kunde ju ändå ge er litet mat, eller så. När hon ändå är uppe?

  SvaraRadera
 4. Oftas är husse glad när vi kommer tassandes oavsett tid. Men ibland när han ligger i sängen muttrar han och snurrar in sig i täcket så man inte kommer åt att buffa eller kloas. Fegis!
  Men vinka och heja vete 17 om han gjort. tihi

  SvaraRadera
 5. Gustav - vi har ju inga direkta mattider, utan det är ju alltid matdags s a s. Fast så får vi frukost. Det är alltid bullar i sås/gelé, torsk eller tonfisk eller något sådant. Och har vi fest så får vi extra gottisar. Frukost mitt på dagen, eller på kvällen, om man så vill. Jag tror att kurragömma - trots att det låter som en väldigt kattig lek - är något människor har hittat på och det är därför de är så stolta över den. Ungefär som de är stolta över bubbelvatten och tandkräm.

  M&M- snurra in sig i täcket, det är fegt! Kan ni inte ens peta in en klo??? Fy fabian så tarvligt!

  SvaraRadera
 6. Så kul att Lillie blir så glad. :) Min blir bara ursur och hotar med svansförkortning om hon inte får sova till klockan jättelänge. :(

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Här har det också regnat mest HELA veckan :(
  Ingen översvämmning här heller :)
  Låter ju bra att Lillie uppskattar att leka kurragömma klockan 04:00 !!!
  Det gör inte nån av mina 2-benta minsann :(
  Det muttras och puttas och ibland så åker sprayflaskan med vatten fram :(
  GLAD MIDSOMMAR önskar jag och matte er !!!

  SvaraRadera
 8. Tassar in för att önska er en trevlig midsommar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Lustig vana, det där att gömma sig under täcket. Men för all del, det kan vara kul att jaga upp dem ut sängvärmen! Men min matte brukar ge mig lite torrisar precis innan vi somnar, och då tassar jag jag upp ungefär samtidigt med henne. Kanske är det en list, men jag tackar inte nej!
  Hoppas det har slutat regna på er nu och att ni fick en solig och fin midsommar!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Nea - "svansförkortning" !!??? *ryser.

  Kjelle - sprayflaska??? Men??? Du behöver väl inte vattnas? Växer inte du tillräckligt??? Eller kanske det har med pälsen som skall fluffas innan du får så ute? Knostigt... sprayflaska...

  Stationskissekatter - tack tjompisar! Hoppas att ni hade det skönt!!

  Frasse - fast vi VILL vakna klockan 4. Och torrisarna finns alltid i skålen. När vi lekt kurragömma en stund, brukar vi somna om. Bäst är, att vid det laget brukar lillie vara vaken och kan börja klia magar och massera tassar igen. Bra va!!

  SvaraRadera