tisdag 12 juli 2011

Från skyggis till tryggis

 Kajsa var ungefär 10 månader när hon flyttade in här. Då hade hon bott 9 månader på katthemmet, hon var skygg, försiktig och förmodligen lägst rankad av alla. Av någon anledning bestämde hon sig för att tuffa till sig och adoptera lillie, när hon kom på besök. Det sista katthemstjejen sa, var att hon (lillie) fick komma tillbaka med henne (Kajsa) om det inte skulle fungera. Nå, att det fungerade vet ju alla nu. Annars hade hon ju inte haft sin bild på bloggen t ex...
 Så här såg skyggisen ut när hon flyttade in här.

Ny är skyggisen en tryggis. (Även om hon inte är helt övertygad om att gäster är trevliga att ha att göra med. Eftersom hon inte bjudit in dem, förbehåller hon sig rätten att inte umgås med dem. Om de inte kan leka "kast-med-liten-dentis" förstås. Eller heter Saul. Saul-gäster är jamarns trevliga gäster.


Nej, vi kan nästan kalla Kajsa för Kajsa-Kavat numera. Och hon har glömt att fötter var jamarns farliga. Så pass att hon illvägrar att flytta på sig och mer än en gång vält lillie. (Vilket gett upphov till ordspråket "Liten Kajsa stjälper ofta stor lillie") Det enda som finns kvar av den otrygga kissekatten är separationsångesten: om lillie rymmer och blir borta för länge, slutar Kajsas tassar att fungera. Då måste hon bäras på tills tassarna fungerar igen. 
Och rangen? Ha! Drottning Kajsa bestämmer allt. Även om Kung Maurice försöker få ett jam med ibland. Åtminstone för syns skull.


Photobucket

9 kommentarer:

 1. Härligt att höra, hur modig Kajsa blivit. Att hon är en Drottning syns på långt håll, förstås. Gäster borde tränas i kast med liten dentis innan de kommer på besök, tycker vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Så bra att Kajsa skyggis bidde en tryggis :)
  Håller med Stationskatterna om att det syns p låång väg att du Kajsa är en Drottning !!!
  Åh att gäster SKA kasta Dentisar det är ju en självklarhet !!!

  SvaraRadera
 3. De är för roliga... Det är samma här, Tussan är fortfarande lite skygg men börjar att trygga till sig tack och lov. Buddha är ju lugnet själv och låter Tussan bestämma för husfridens skull! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Roligt att läsa.
  Påminner om vår historia, framför allt delen med att inte riktigt lite på nya 2beningar. tihi

  SvaraRadera
 5. Bara en månad när hon kom till katthemmet? Då kom hon väl med sin mamma? Vad många olika kattöden det finns i det här blogghuset! Och sån tur alla de har som får komma till katthem, de får i alla fall chansen till ett gott liv. Kajsa förstod givetvis direkt att det var HENNES matte som kom in genom dörren! Det ser man ju att det är en osedvanligt KLOK katt!

  SvaraRadera
 6. Nej, Kajsa hittades tillsammans med sina många syskon, på en byggarbetsplats. Mamman hade hittats död, det var så de hittade ungarna: de hade börjat bli hungriga och röra sig utanför den hög med bråte som var "hemmets lugna vrå".

  När lillie kom till katthemmet, så var alla de andra ungarna "utflugna" sedan länge. Kajsa hade de i stort sett gett upp hoppet om, eftersom hon var väldigt skygg. Det är svårt att få någon att titta två gånger på en kisse som gömmer sig. Och det var kanske inte någon som haft tid att socialisera henne heller. Men hon kröp fram till burgallret när lillie kom förbi och sa "mjau". Inte så högt och inte särskilt påstridigt, men det räckte för att lillie skulle förstå att hon var adopterad.

  SvaraRadera
 7. Kajsa brukar tina upp efter en stund, när det kommer gäster. När de satt sig ner och hon fått vänja sig vid rösterna. Och om de fortsätter att sitta stilla och inte rantar runt för mycket. Men, det finns några högröstade vänner till lillie, som fortfarande inte fått träffa Kajsa. Hur många dentisar de än lockar med. Högröstade människor tycker Kajsa INTE om.

  SvaraRadera
 8. Att kärleken kan förvandla den skyggaste lilla otryggis till en Drottning av Trygghet, det ser vi beviset på här!
  Inte konstigt att Kajsa var rädd om hon förlorade sin mamma så liten. Vilken tur att det finns snälla katthemsmänniskor - och lillie :-) som hjälper dem hitta tilliten, kärleken och lyckan igen!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. lillie tycker nog mest att det är tur att det finns Kajsor och Morrisar som tar hand om henne. Hon har nog haft mer tur än vad de haft, misstänker hon.

  SvaraRadera