onsdag 6 juli 2011

Sveriges äldsta katt hittad

  Inte konstigt att vi är svenskarnas favoritägare - vi har hjärntvättat dem ordentligt...

 

Sveriges äldsta katt hittad

Fyndet grävdes fram förra sommaren och nu visar resultaten från kol-14-dateringen att katten levde någon gång mellan år 400 och 200 före Kristus.
– Tidigare trodde man att katterna spreds i samband med att Romarriket expanderade. Nu får vi en betydligt tidigare datering, säger Anton Seiler på Riksantikvarieämbetet till Upsala Nya Tidning.
Photobucket

5 kommentarer:

 1. Jisses vilken gammal misse !!!
  Hur gammal är den gammlaste tamkatt man hittat i hela världen tro ??
  Jamar med er att det är ju inte konstigt att vi är svenskarnas favoritägare , när vi haft sååå lång tid på oss att hjärntvätta dom :)

  SvaraRadera
 2. Undrar just om de katterna också tog hand om människor, eller mest levde i skogen? Tänk, då fanns inga brummisar...vad bra de ska ha haft det? Fast det fanns förstås inga Dentisar eller påsar med blötmat heller...tur jag lever nu i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Jamars vad gammal.
  Undrar om han hade några morrisar kvar? tihi

  SvaraRadera
 4. Inte konstigt alls egentligen. Vi är ju nyttodjur från allra första början. Klart vi har funnits med länge, länge!

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Vi tror nog att tamkatterna alltid tagit hand om människor. Vi vet inte så noga varifrån tamkatterna kommer från början, men eftersom det finns vilda katter (som vi glömt vad de heter) på lite olika ställen i världen och som faktiskt ser ut ungefär som vi, så misstänker vi att några adopterade människor och sedan höll sig ifrån de vilda katterna. Vilda djur brukar inte gilla djur som blivit tama, för de förstår inte riktigt varandras språk längre.

  Kajsa tror att den där gamla kissen var en tjej - en snygg svart/vit tjej, med mask och rosa nos och trampdynor. Hette hon inte Kajsa, så hette hon förmodligen Ur-sula. Eller Etta Jam. Maurice är övertygad om att det är fråga om en stilig kattherre som naturligtvis var röd/vit, med ränder mellan öronen och som hette Ma-UR-ice. Fattas bara annat...

  SvaraRadera