onsdag 27 juli 2011

Vi är tillbaka!! Igen!!

 Äntligen är vi tillbaka igen! Hoppas ni har saknat oss. (*fnissar och fiskar efter lite smicker)

Det var ju det där jamarns internetet som strejkade. lillie har (väldigt orättvist) beskyllt Maurice för att ha trampat sönder modemet. En helt grundlös beskyllan, må vi jama! Han gick bara lite försiktigt över det. KANSKE satte han en liten, vit, oskyldig tass på modemet, bara för att hålla balansen och inte falla ner och slå ihjäl sig. KANSKE gjorde han det, men ett modem skall väl hålla för en liiiiiten, vit och oskyldig tass, eller???? Ett skitmodem om det inte gör det, den saken vill vi bara jama. Och förresten sa vi KANSKE. Kanske han inte alls gjorde det. Kanske var det lillie. Hon har jamarns stora tassar hon. De väger MYCKET mer än Maurices små, vita, oskyldiga tassar...
Men, vi är nog liiiiiite internetberoende. Ja, inte lika illa däran som vad lillie är - hon är helknäpp utan internet. Alltså - hon är helknäpp. Även med internet, men utan internet blir det på sätt och vis så tydligt. Värre. Hon är fortfarande relativt ofarlig, men hon stör oss mer. Vill leka på de underligaste tider, då hon annars skulle roat sig själv med att leka på internet.

Medan vi väntade på att det nya modemet skulle komma hem till oss så har vi inte gjort så mycket. Jagat lite flugor, en geting. Fast den jagade vi i hemlighet - lillie vill inte att vi jagar getingar. Pfffft, bara för att hon är allgertetisk alltersegit allergattiksk allkatter istisk uhmmm, öhhhh, inte tål dem, så behöver vi inte vara... öhhhh, så kanske vi tål dem! Vi jagar dem i alla fall och säger att det är flugor. Sen hittar hon liken (för de är mjausingens så äckliga!) och muttrar något om att "jag har ju sagt..." och "kan ni inte jaga annat." och "håll er till flugorna och fjärilarna istället" samt "de är ju FARLIGA!". Pfffft. Vi tar minsann inga order från en slav heller. Hur fånigt vore det på en skala från 0 - 10???
Nå, vi har busat lite också. Grälat lite. Vi blir lite tetiga och grälsjuka när Åskar hotar med att besöka oss. Det har mest varit Åskar-hot, med det räcker med det. Det blir klibbigt, och huffigt och man nästan önskar att Åskar kunde komma hit och hälsa på på riktigt någon gång. Och sen ge sig iväg för gott. Gäster som man inte kan lita på är dåliga gäster! I synnerhet om det är högljudda gäster! Med blixtmojänger! Pfffft!Mjau, det är väl i stort sett var vi roat oss med här uppe på berget. lillie går hos en stickis 3 gånger i veckan ett tag till så hon vilar rätt mycket. Det är bra. Hon skall inte få några mer rymningsanfall. Hon rymde en hel dag förra veckan. *surar. Det var hennes farbror som fyllde en hel massa tusen år och hon ville ge honom gottisblommor och sånt. Vi tycker att hon kunde gett sin faster gottisblommorna och sånt istället. Vi tycker bättre om hennes faster. Hennes faster är en tystlåten människa som sitter stilla. Hela tiden. Hennes farbror låter väldigt mycket och sitter aldrig stilla. Fastrar är bra dom! Och så matar fastrar Maurice med bullbitar. Och säger att Kajsa är en mycket stilig dam! Vi får aldrig bullbitar av farbror. Fastrar är bäst.

Vi har fått en sådan där massageborste - en med gummipiggar. Eller vi fick en för ett tag sedan, fast vi har glömt att berätta det. Den är VÄLDIGT skön (och luggas inte alls, hälsar Maurice som är pälsöm). Men vi blir lite oroliga när vi ser hur mycket päls som den tar bort. Hela kattungar med päls. Man kan tro att vi skall bli helt nakna, men det blir vi inte. Och vi kan fortfarande pälsa ner lillies kläder, så vi är rätt nöjda. En riktig nyhet i vår leksaksarsenal är en sådan där girmus. En giraffigus girmusus. Vi har gluttat igenom bloggarna med google reader och såg att någon annan också fått en giraffigus girmusus. Det är också en kelsjuk krabat. Ibland vill den busa lite, men för det mesta kelar den med Maurices huvud (den är skön som kudde). Svansen är i och för sig kul att busa med. Och tugga på. Och slicka på. Det är en kelgrisgirmus. En keligantimus giraffigus girmusus.

Nu skall vi går runt hos er alla - hoppas att vi inte missar någon! För säkerhets skulle säger vi:
nosgos å kramisar till er alla!
Allt det bästaste!

Photobucket

11 kommentarer:

 1. En sån där gummiborste har vi också. Det är den enda som man kan kamma Puma med då hans päls är så kort och tät så man får inte bort den lösa pälsen med en vanlig kam. Sixten älskar att blir borstad av den också, tar mkt päls på honom.

  Vi tror absolut inte på att en harmlös katt kan trampa sönder ett modem, det måste vara skräp isåfall. Annars är ju Åskar en hejdare på att ta sönder sådana har vi hört.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att ni är tillbaka, vi har saknat er jättemycket! Dumma modem, klart att inte M varit där. Visst är det fankattiska vad mycket päls vi har, tur att den räcker till matte och husse också! Alla som sitter stilla, pratar med lagom hög röst, gosar bra och ger oss goda saker gillar vi men några är bättre än andra, mormor tex. eller er faster.Getingar är ju superkul att jaga,det gör vi med. Matte och husse har gett upp så vi får jag på! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Klart vi har saknat denna underbara, fantastiska, himmelska (det räcker nu jamar husse...) bra blogg! ;-)
  Att 2beningar beskyller oss för det ena och det andra är nog tyvärr bara att vänja sig vid.
  Ha det så gott.
  M&M

  SvaraRadera
 4. Jam då, visst har vi saknat er! Och vi är lika förbluffade som alla andra över den grundlösa beskyllningen att ni skulle ligga bakom modem-haveriet att göra. Det vet väl varje katt att dator-tokiga mattar och hussar kör sönder både modem och bredband?

  Fler och fler skaffar girmus... hm, måste verkligen jama allvar med matte om att ett bra kloster måste hålla sig upptilldatum med sin omvärld, så vi behöver naturligtvis också minst en girmus - helst två! Frågan är hur man ser skillnad på den sorten som vill slåss och den som vill gosa? *fundilerar*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 5. Det var det värsta vi hört, beskylla en liten oskyldig kisse för att förstöra modemet. Det ser ju vem som helst att dom små, söta vita tassarna aldrig skulle kunna göra något sådant.
  Trevligt att ni är tillbaka förresten:)

  SvaraRadera
 6. Trion håller absolut med om att det måste ha varit skräp det där modemet om det inte håller bättre :)))

  SvaraRadera
 7. Mjau, jag tror absolut att det är en undercoverattack från ÅskarKatten som skadat modemet. Vi hade nån liknande kollaps i nätet nu hela eftermiddagen och burr vad fort man blir efter med att jama svar på alla kattenaterer! TassKram Wikki

  SvaraRadera
 8. Vi har absolut saknat er jättemycket! Härligt att ni är tillbaka! *svansdans* Girmusen är jättemysig. Vår är också mest av den keliga sorten, faktiskt. Men vad är det vi hör? Blir Maurice anklagade för att tassa sönder modemet? Kan väl aldrig vara sant. En mer vit, oskyldig tass får man leta efter, så det så. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Puma & Sixten - det där med Åskar, det hade vi glömt bort. Så klart att det var Åskars fel. Att Maurice sågs sätta foten på modemsticket var antagligen bara en synvilla.

  Dui & Deco - ja, visst är det tur att vi kan klä även våra skyddslingar! Tack för att ni saknat oss :-)) Vi talade om för lillie att er matte och husse slutat gnata på er om getingarna. Hoppas att lillie slutar, hon också! Hälsa mormor!

  Max & Måns - Tack för att ni saknat oss! Och hälsa husse att ni gärna fått hålla på en stund till *fnissar så vi nästan kiknar. Vi kanske får skaffa kattvokat för att få slut på alla dessa orättvisa beskyllningar!? Starta en process!

  Imma - Tack för att ni saknat oss! Vi saknade er alla så hemskt mycket att vi hoppades att vi var liiiite saknade, vi också. Och tack för ert stöd - det är säkert lillie. Eller Åskar. Som tog sönder modemet jamar vi. Maurices lilla vita tass kan inte göra någon skada alls. Om han inte vill fånga något förstås... Giraffgirmusar verkar vara av den keliga sorten. Ni kanske skall testa en giraffgirmus och en annan? För det är nog inte så kul med en girmus som BARA vill busa och slåss hela tiden. Ibland vill man ju bara gosa lite...

  Skorpan & Skrutten - tack vänner för ert stöd!! *sniff. Det värmer!!! Och allra mest: tack för att ni saknat oss :-))

  Trion - PRICKSIS!!!

  Wikki - det KAN ha varit Åskar. Vi hade glömt bort honom. Om det inte var lillie själv förstås. För små vita tassar kan inte göra någon som helst skada. Vi har nog gett upp att kattentera ikapp - vi får ta lite då och lite då... Vi har i alla fall läst allt. Snart.

  Findus, Isak och Rasmus - tack tjompisar!!! Och visst är det ohyggliga beskyllningar?!

  nosgos å allt det bästaste till er alla
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 10. Jam visst har man undrat vart ni hållt hus ??!!
  Skönt att ni fått fnatt på ett sånt däringa modem så ni kan ut och surfa lite :)
  Åh har ni oxå fått en Girmus att gosebusa med , den blir man ju allt lite avis på minsann !!!
  Låter skönt med en massageborste som inte luggas , här får man minsann stå ut med vanlig kam och karda :(

  SvaraRadera
 11. Kjelle - tack för att du saknat oss! Det är så skönt när de man tycker om saknar en! Och som vi saknade modemsticket. Nästan lika mycket som vi saknade er!

  En Girmus är jamarns trevlig - den vi har är väldigt kelig av sig och det är ju mysigt, men ibland så ger den till och med Kajsa en duvning.

  *tittar på massageborsten och tänker att huvva, det krävs nog rejälare doningar för att ta på Kjelles päls än vår lilla massageborste (eller det kanske är en karda).

  Vi är faktiskt så glada över att knölen visade sig vara inflammatorisk! Nu behöver du bara åka in och ta bort den och sen krångla dig ur tratten. Bläää för trattar!

  nosgos å allt det bästaste

  SvaraRadera