fredag 1 april 2011

Ibland har man bara tur.

Japp, så är det: ibland har man bara tur. Som härom dagen när rören lossnade från blandaren igen och det sprutade vatten i hela badrummet. Då måste Maurices rörmokare komma. Och Maurice är inte ansvarig. Han har inte saboterat några rör, inte blandat sig i blandarens sysslor. Bara ren tur.

Och när sladden till lillies kamera har försvunnit så är det också bara ren tur. För även om man kan tro det, så har ingen katt varit inblandad i detta. Ingen sladdnappning har ägt rum. "Någons" slarv har visat sig vara rena rama turen för två fotomodelltrötta katter. För det visar sig att "blåtanden" inte fungerar, den heller. Återigen inte pga något katterna gjort.Tur i sin renaste form!

Dentisarna, som i vanliga fall hälls i en burk med lock, låg kvar i sin ask. "Någon" - ingen katt inblandad denna gången heller - tappade den på  golvet och, vips, fanns det dentisar över hela golvet. lillie är inte särskilt rörlig, ens en bra dag. Två katter hinner alltså äta sig mätta på dentisar innan hon hinner blinka. Två katter äter för en gångs skull både snabbt och mycket. Tro det. Sicken jäkla tur, va!

Klockan är nu "svinotta" - morgonjakten är avslutad och svart/vit katt har tillsammans med röd/vit katt hittat en korg med svarta nytvättade kläder att vila ut på. Bara sån himla tur - nytvättad tvätt som är så skön att sova på. Och som luktar så gott att man kan gräva ner sig i den. Då är det också en himla tur att lillie inte ser de två sovande katterna förrän tvätten redan är nerhårad...

Som sagt. Ibland har man bara tur! Och nu, när nytvättad tvätt inte är ren och fräsch längre har vi flyttat oss till sängen och tänker fortsätta sova gott och få magarna kliade till nyhetsmorgon. Det är tur att människor har två händer och kan klia två magar samtidigt. Ren tur.
Photobucket

10 kommentarer:

 1. Det var ett helt stim med turligheter! Vilka jamarns turmissar ni är. Särskilt det där med Dentisarna och kamerasladden... Ni ska se att det flyger in några små söta fjäderkotletter som landar framför nosarna på er på balkongen också. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. I bland ska man ha tur och det är ju trevligt när man har mycket tur på en gång.
  Vi har inte testat dentisar än men ska skicka hon den där till affären idag, det är ju trots allt fredag och då ska man ju ha mys och gott.

  Nos och Gos!

  SvaraRadera
 3. Det är minsann inte ofta man läser om så mycket tur på en gång. Låter nästan osannolikt att två katter vinner högvinsten gång på gång som ni har gjort! Jag tycker ju också att Dentisturen var litet i en klass för sig. Kan bara önska er att turen fortsätter, även om det kanske blir i något lugnare takt!

  SvaraRadera
 4. Varje morgon har jag vänster hand till att klia Gibson och höger till att klia Buddha. Nu har vi ju en Tufsan i bilden oxå... Än så länge vågar hon sig inte in i våran morgonritual men hur ska jag göra då? Tål att tänkas på...

  SvaraRadera
 5. Findus, Isak och Rasmus - visst är vi turmissar!! Och inte har vi blivit lurade idag heller :-) Tror vi.

  Skrutten och Skorpan - visst, fredag betyder fredagsmys. Det är nog lag på det! Dentisar passar VÄLDIGT bra när det är fredagsmys.

  Gustav - vi hade inte tänkt på det där tidigare, det var när vi satt och tvättade tassarna, och funderiliserade som vi kom på vilken jamarns tur vi hade!

  Renée - delikat dilemma! men en kan ju ligga på dig och nosgosa, kanske?

  på tal om nosgos... Nosgos, gottisar och kurr
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. Jisses vilket stim av tur ni simmat in i !!!
  Skicka gärna lite tur till min matte med , det kan hon behöva.
  Strulet med dom reserverade beloppen på resan som aldrig bokats ligger fortfarande kvar som bokade på mattes konto. Inte tagna ännu , men väl låsta :(
  Åh det är ju bra tycker banken som påstår att dom inte kan ta bort reservationerna trotts att matte varit inne på banken och visat upp reseplanen där det står att RESAN ÄR INTE BOKAD och INTE BETALD !!! Banken säger att dom kan först agera när pengarna dras ifrån kontot för då ser man precis vem det är och då kan man bestrida uttaget och förhoppningsvis få tillbaka sina pengar.
  Nu är matte INTE bedrövad längre utan mer som en rytande tiger !
  Matte funderar på att trycka upp T-shirtar där det står I don´t need sex. I just got fucked by Expedia :)
  Trevlig helg på er alla !!!

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med så mecket tur på en gång!Särskilt Dentisarna, tur att ni var med där! Vilken tppenstart på dage, och nytvättat son är så mysigt att ligga på. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Japp i bland händer det bara. :) En katt skall bara ha lite tur i bland också. Dentisarna är ju en klassiker som de flesta katter har turen att råka ut får då och då.

  High tass för alla klumpiga tvåbeningar. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Kjelle - men det där låter ju sjukt! Så företaget skall alltså behöva dra pengarna för något de inte sålt för att hon skall få tillbaka pengarna som redan finns på kontot??? Banker är ju komplett galna! Vi skickar all tur vi har här till din matte. Hoppas att hennes bank begriper hur korkade de är!

  Dui & Deco - det där var första gången som vi ätit oss mätta på dentisar. Ujuj, var magarna trinda tror ni!? Det är skoj med tur - och det märkliga var att vi egentligen inte hade märkt det förrän vi funderiliserade över livet-å-sånt.

  Nea - dentislyckan är bästa turen av allt, tror vi! En hel dentismiddag!! Dentisaskar och fumliga människor är en himla bra kombination!

  nosgos, buff, å fredagsmys till er alla
  M&K

  SvaraRadera
 10. Tänk att en morgon som är så miss-lyckad för den ene kan vara så lyckosam för två andra. Och att ni dessutom inte hade en enda klo med i spelet utan bara en fantasstisk tur!
  Men ni jobbade ju hårt med Dentisjakten så nu är ni verkligen värda att vila ut på det bästa underlag som finns. Undrar om matte ska tvätta lakan i dag förresten...
  Tassklappar

  SvaraRadera