onsdag 30 mars 2011

Gääääääääääääääääääsp

G'morron!
Vi är lite trötta vi. Vi har inte ens bett om frukost än. Och eftersom det är lite småkyligt ute (och fönstren inte överdrivet täta) så är det kallt på golvet och vi vill inte frysa om tassarna. Kajsa vill inte frysa om något alls. Hon har fortfarande inte kommit fram från under täcket och hälsar att hon tar sovmorgon. Dessutom hade vi brottning i sängen i natt. Det är skoj att brottas i sängen. Av någon anledning är lillie inte lika road av brottning. Hon är i och för sig inte så sportintresserad över huvudtaget. 

Vi tar det nog lugnt idag, alla tre. lillie fick böcker från bokbörsen igår och böcker kan inte ligga olästa. Varför vet vi inte. Men vi gillar böcker. Helskarpt. De är såååå sköna att sova på.

Ha det gott! Nosgos, buff, gottisar och såntPhotobucket

19 kommentarer:

 1. mjaaauuuu...här är det också lugnt med alla fyrbeningar...det sovs i korgar, sängar och soffor fortfarande. Ja de har ätit, gjort ifrån sig men somnat igen. Stackars Ragnar var ju hos vetten igår, fast han tycker att det är helt ok. Han fick däremot meducin för sitt öga....när han och hunden leker...och de gör de gärna och ofta så har ester kommit år med tassen i hans öga och gjort en reva på hornhinnan. Men han fick medicin så vi hoppas att ögat blir ok igen.

  Ha en sköööön dag alla ni i Lillies lya ;-)/caja

  SvaraRadera
 2. Mina djur är allt lite märkliga... Både hunden och katten sover mitt på golvet! Buddha hoppar upp i sängen framåt morgonen så han får sitt morgon-kli på kroppen. Det är mysigt!

  SvaraRadera
 3. Vi ligger kvar hemma när matte åker till jobbet. Det är såååå skönt att kunna somna om när hon har gått och det blir lugnt och skönt hemma. :)

  SvaraRadera
 4. Jag jamar om ursäkt! Var så säker på att er blogg var länkad på min sida tidigare - men nu är den det! Det var verkligen inte meningen att missa det! *buff förlåt* TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. Koka lite torsk, så kommer Kajsa nog!

  SvaraRadera
 6. Mjau, är ni också bokälskare! Själv tassar jag aldrig till sängs utan en bok som sällskap. Som tur är känner matte likadant så det finns alltid gott om hårda paket i vår säng :-)
  Endast outhärdlig hunger kan för övrigt tvinga mig ur sängen på morgnarna...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Caja - Röde Ragnar blir nog snart bra igen, det där är ju lätt hänt. När Maurice brottades med sina hundkompisar, gick det ofta rätt hårt till (katter är ju smidigare och snabbare och de här var ungefär lika stora/små) - då kom både ögon, nosar och öron i kläm ibland. Men roligt hade de. Har du börjat trappfika än? Min kaffebalkong vetter åt norr, så jag kan inte "se" dig därnere, men nu har jag kunnat gå ut och dricka morgonkaffet. Även om jag är inlindad i tjocka kappan... och inte sitter så länge...

  Renée - det måste vara ovanligt, att katter inte ligger i sängen. Ni har nog varma golv :-)) fast jag måste ju erkänna, att även om jag skulle sakna mitt lurviga sällskap, så skulle det vara skönt att någon gång få bre ut sig och inte be om ursäkt för att man flyttar på en fot eller en arm...

  Skorpan och Skrutten - lugnet lägrar sig och ni slipper roa matte *fniss och kan ta igen er tills det är dags att köra igång henne när hon kommer från jobbet. haha

  Men lilla Wikki - inget att be om ursäkt för! Det är svårt att hålla koll på alla länkar och att man uppdaterar. Det tycker i alla fall jag...

  Osloskånskan - jodå, hon kravlade sig ut framåt dagen *fniss. Och accepterade att det var påsmat till "frukost" (=det blev snarare sen lunch).

  Gunilla & Frasse - vi älskar böcker alla tre. lillie läser dem och vi ligger på dem. Vi har oftast flera på gång - efter som vi ligger på några av dem, så måste hon ju ha en annan att läsa. När hon lämnar sängen (bästa läsplatsen), så lägger vi oss på hennes bok. "Så går vi runt kring en enebärsbusk..."

  nosgos, tassen, kurr, gottisar puss&kram
  Maurice & Kajsa och slaven lillie

  SvaraRadera
 8. Stackars er som har det kallt. Det är inget vidare att vakna då. Det är svårt att tänka på kyla just nu, för här är det så varmt att det spritter överallt i mig. Kan bara hoppas att ni fått litet värme under tassarna vid det här laget, och förhoppningsvis både frukost och lunch också!

  SvaraRadera
 9. Det är som sena nattkattfnattsracet. Matte är inte så glad för det av någon anledning.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Så skönt att få ligga kvar. Matte stressade minsann upp som vanligt och det gäller att vara med om man ska få något gos innan hon går. Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Härligt att ta det lugnt vissa dagar! Och om alla är lika trötta, behöver ju ingen hetsa upp sig över såna petitesser som vem som ska servera frukosten... Tror annars att vår matte kan ha svårt för våra högst rimliga önskningar sisådär klockan mitt i natten. Hmm, är böcker sköna att sova på? Måste undersökas. Liggar man bättre på böcker ur någon särskild genre? Man vill ju inte få mardrömmar för att man brer ut sig på en pälsresande deckare, till exempel. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Findus, Isak och Rasmus - jo, man ligger allra bäst på nylästa böcker. När lillie lägger ifrån sig en bok, ligger det genast en katt på den. Därför har hon alltid tre böcker på gång...

  Nu är vi vana skräckisar - dvs vi kollar på skräckfilmer och har legat på många deckare, så vi är väl rätt avtrubbade. Ni kanske skall börja lite försiktigt och arbeta er upp till de mordiska höjderna så sakteliga.

  nosgos, buff, gottisar och sånt
  M&K

  SvaraRadera
 13. Nea - det är märkligt att människor å ena sidan tjatar på oss att vi ska röra på oss och när vi väl gör det så ska vi gå och lägga oss...

  nosgos, gottisar, buffåsånt
  M&K

  SvaraRadera
 14. SV: Då är vi ju duktiga bägge två! Skönt att slippa tänka på att man ska ha tändare och cigg med överallt! Vi kan klappa oss på axeln!!

  Trappfikan har så smått kommit igång...men väldigt småskaligt..vi får ta upp den när det blir varmare. Då ska jag ordna onlinefika på min blogg så ska vi se om det blir lika trevligt som när jag hade fredagsröjfesterna ;-)

  kraaam/caja

  SvaraRadera
 15. ps. kan du inte plocka bort ordverifieringen....

  SvaraRadera
 16. ja jag ligger gärna i böckerna när matte ska läsa/murre

  SvaraRadera
 17. Caja - mest tror jag att jag tänker på det när jag pratar i telefon - eller rättare sagt, när det ringer. Att inte behöva leta efter cig när man hör första signalen, bara för att man inte kan prata i telefon utan att röka...

  Det blev en snabbmorgonkaffe idag - fy attan vad det blåste kallt...

  Jag hoppas att ordverifieringen är borta nu.

  Murre - det är bra att vara bokligt intresserad! En allmänbildad katt är en bättre gudom. Och det gör att vi kanske kan förstå lågt stående varelser som människor lite bättre. Hoppas vi. Dessutom är det varmt... Att ligga på böcker alltså.

  SvaraRadera
 18. Kan man ha sovmorgon på fastande mage? Hmm, det trodde jag var omöjligt.

  SvaraRadera
 19. Nej, Lilja, du behöver inte vara orolig - vi sovmornar inte på fastande mage. Frukosten vi får är vid sidan om maten som alltid finns. Om vi alltid har mat så vräker vi inte i oss så mycket säger lillie. Det stämmer nog. Förr, när jag bodde på katthemmet, var vi många som skulle äta och så fick man skynda sig för annars blev man bortskuffad av de tuffare. När jag kom hit åt jag först alldeles för mycket och alldeles för fort, men så upptäckte jag att matskålarna aldrig var tomma och då började jag göra som Maurice - småäta lite dygnet om. Det mår jag jättebra av. Men jag gillar frulle i alla fall. Trots att jag inte är hungrig. För det är mer godis: Mjukmat, torsk eller tonfisk.

  nosgos, buff, gottisar å sånt
  Kajsa

  SvaraRadera