måndag 1 augusti 2011

Det händer märkliga saker!

Ett mysterium som bara Maurice kan lösa, men... Han vill inte. Maurice Den Hemlighetsfulle. Klockan är (enligt lillie) kl miss-i-nassen. Vi ligger alla och sover jättegottigt. Kajsa med tassarna om lillies högra vrist och Maurice på andra sidan om henne (lillie alltså), med framtassarna tryggt i lillies hand. (Han skäms minsann inte för att han gillar att hålla tass - trots att han är jättevuxen numera!) Plötsligt händer det något. Maurice sätter sig upp - och som den säkerhetskisse han studerar till - på lillies mage. Jamar högljutt! MJAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUUUUU!!! Han stirrar stint ut i luften och börjar morra.

Det där låter kanske inte så märkligt - om det inte vore för att Maurice är väldigt tystlåten. När han behöver hjälp med något kan han jama lite tyst och försynt (det får alltid önskad effekt just eftersom han är så tystlåten). Morra - det har vi inte hört honom göra förr. Kajsa är nu tvärvaken och fattar ingenting. Hon försöker hitta vad det är han är så upprörd över, men det finns inget konstigt. lillie är yrvaken och fattar noll (vilken överraskning!). Det FINNS INGENTING konstigt i rummet. Hon släpar sig upp och går husesyn - nej, det finns inget märkligt där heller. Inga konstigheter utomhus. Inga kryp har tagit sig in. Inte ens några flygfän. Inga inkräktare - vare sig mänskliga eller "djurliga".  Ute är det jättetyst (givetvis, eftersom normala katter och människor sover). Maurice går "i livvaktsstil", med JÄTTESTOR svans före lillie runt i lägenheten. Morrar dovt. När lillie tröttnar och säger att "det får vara vad det vill, nu går jag och lägger mig igen", följer han efter lillie och Kajsa, sätter sig beskyddande på sängkanten och stirrar stint på något och fortsätter morra. "Försök sova då om ni kan" tänker lillie och plockar fram laptopen...
Photobucket

8 kommentarer:

 1. Verkligen mystiskt! Klart man reagerar när en cool, tyst kisse plötsligt ryter som värsta tigern i natten. Undrar vad det kan ha varit? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Oj, det låter skumt! Ni kanske har spöken? Eller så har Maurice hjärnspöken :)

  SvaraRadera
 3. Maurice låter som värsta vaktkissen! Så tryggt att ha en sån!!
  Med beundran
  Queen Shiva

  SvaraRadera
 4. Kan det ha varit en inkräktare utanför huset? Någon som lät otäck där ute? Maurice tänkte att det var bäst att jama om att den inte var välkommen in till er? Annars hade ni väl besök av Teodor. Hos oss är det alltid han som hälsar på när mina människor inte ser någon.

  SvaraRadera
 5. Jättemysstifikt det där att varken Lillie eller Kajsa såg vad det var du var så upprörd över Maurice ??!!
  Tur att du skyddar dom båda !!!

  SvaraRadera
 6. Stationskissarna - ja, visst är det märkligt!

  Skrutten och Skorpan - spöken? Tja, kanske de flyttade in hit i natt.

  Queen Shiva - jo, han går i utbildning för närvarande. Han vill bli säkerhetskatt som Sippo och det verkar som om han har anlag för det.

  Gustav - Teodor? Ja, det kanske det är! För det var tomt och öde utomhus. Hoppas att Teodor inte tänker flytta in här *oroliga

  nosgos å allt det bästaste
  M&K

  SvaraRadera
 7. Mycket mystifistiskt måste vi jama. Tur att ni får plats i sängen allihop.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - ja visst är det. annars hade lillie får sova på golvet.
  nosgos å allt det bästaste
  M&K

  SvaraRadera