fredag 26 augusti 2011

Hård morgon!

Den Sjuka har börjat röra på sig lite nu. Det är väl tur i och för sig - det har blivit lite väl lite kast-med-liten-dentis på sistone - men, det innebär att vår arbetsbörda intensifierats. Hon fick för sig att hon skulle städa duschen. Inte för att det inte behövdes, hmm, det gjorde det. Men, var hon frisk nog? Det tarvade oss båda som övervakare. Och gick det bra, frågar sig nu vän av ordning. Näe. Det gick inge bra. Först blev hon yr i mössan och kallade oss för Ivägen. Nej, sa jag. M-A-U-R-I-C-E. Morr-iii-sss! Sen pekade jag på Kajsa och sa K-A-J-S-A ("trevligt att träffas", säger det nötet...) Kajjjjjj-saaaaa!  Inte hr och fru Ivägen. "Och förresten glömde du torka i det där hörnet". Vi kollade nosologiskt och slickologiskt att kaklet var rent. När vi testade vattnet i hinken, så motade hon bort oss med ett "det är rengöringsmedel i". Det vet vi väl! Men vi ville kolla om hon använt det gottiga rengöringsmedlet, parfymmedlet Klorin. Det hade hon ju glömt förstås och verkade inte förstå våra jam om att vi VET att det finns Klorin i skåpet.Efter det var det bara en lång utförslöpa - hon glömde att ge oss halva trasan att döda. Hon tvättade Kajsas tassar istället för tassen på handfatet. Lyfte ner oss när vi skulle rengöra hennes vita låda åt henne. (Otack är kattens lön!) Och den sista skymfen var när hon skvätte vatten på oss, bara för att vi påpekade att hon använde för blött vatten när hon tvättade golvet. Vi fick blöta tassar när vi gick där hon tvättat. *suckjam. Och inte fick vi kokt torsk heller. Fast vi tjatade till oss tonfisk... Egentligen borde vi fått 2 kilo temptisar. Var. Bara för att vi är så tålmodiga. Nu får vi ta igen oss. Så här mycket jobb och klockan är bara 9... *stönar

nosgos å gottisar
och glöm inte att sprida länken till alla och påminna dem om att vi måste rädda Kattsons och Blogghjälpens Katthem i Södertälje!
Photobucket

8 kommentarer:

 1. Oj, oj, oj vilken morgon ni har haft. Ni verkar ha prolem med att förstå varandra, eller, vad jamar jag, Lilli verkar ha problem med att förstå er. Förstår att ni måste ta igen er efter det här och ni är definitivt värda massor med kokt torsk och dentisar.

  SvaraRadera
 2. Men hur kan man ta fel på Maurice och Kajsa och herr och fru Ivägen? Ni får nog hålla fortsatt koll på lillie, så att hon inte överanstränger sig. Synd att inte goda parfymen Klorin kom fram. Den luktar sååå gott! Här är det fest när matte har skurat kattlådan med Klorin. (Faktiskt luktar det så gott, att vi har skrivit en hyllningssång till Klorin:
  http://stationskatterna.blogspot.com/2010/12/nosologisk-sensation.html )

  Morgonen har verkligen varit jobbig för er del. Tur ni fick lite tonfisk som tröst för de våta tassarna. Kanske blir det kokt torsk till middag i stället? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Hon har varit sjuk länge nu, bra att homn piggar på sig men varför städa det första när det finns så mycket annat som är viktigt: Rejält bus med sina katter tex. Blev ju en riktigt arbetsam morgon för er och så den där skynfen om att vara iväge, när ska de lära sig att ingenting blir bra om inte vi är med. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vad skumt alltså...jag har också kallats för Ivägen? Inte en gång, utan massor! Matte brukar dessutom påstå att jag är EXPERT på att heta det? Det är så underligt att det är inte klokt! Och nu får ni också det namnet? HUR kan de bara glömma våra riktiga namn? Och sen vet jag inte...det måste verkligen snurrat runt ordentligt för er lillie...stänka vatten på er!!! Näe, nån jamarns ordning får det väl ändå vara! Skadestånd måste definitivt utdömas!

  SvaraRadera
 5. Det är ett hårt liv att vara katt hos er hör jag :))))) Vilken tur att matte har er som har så bra koll på läget.

  SvaraRadera
 6. Kära Maurice och Kajsa! Klosterkatterna har beslutat att tilldela er vår banner för "Denna månads roligaste blogg". Snälla ni, mejla oss på srcarina@telia.com så att vi får veta vart vi skall mejla bannern!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Men jisses vilken morgon ni haft !!!
  Kan inte vara lätt att vara misse hos Lillie heller hör jag ;-)
  Skönt att hon verkar ha piggat på sig i alla fall :)

  Varför jag är så grining på Gustav den 2:a ??
  Vet inte riktigt faktiskt *skäms lite*.
  Matte säger att idag var jag så dum så dum som fräste och morrade på stackars Gustav som försynt försökte komma fram och hälsa på mig. Det var efter det bemötandet som han sonika vände ryggen åt mig.

  SvaraRadera
 8. Skrutten & Skorpan
  suckjam, det är svårt för människor i normala fall att förstå vad man menar, men när de är sjuka... huvva!!!!

  Stationskissarna
  Pust, jo, hon är inte frisk än, det är klart som korvspad det! Förhoppingsvis blir det lådskurning igen nästa vecka - då MÅSTE Klorinet fram! Vilken fin hyllningssång till Klorinets ära!! Vi är helt tagna!

  Dui & Deco
  Ja, det där med flammaberande lungor verkar ta kattiljoner år att kurera. *surar. Om hon får det igen skall vi ta en allvarlig diskussition om det. Hon får dra på sig något annat istället. Den här verkar dra med sig alldeles för mycket jobb för oss!!

  Gustav
  Märkligt - kanske det är namnet på ett par alledes särdeles stiliga kissekatter, så det är lätt att ta miste? Fast, hur man inte ser att ens egen kisse är ens egen kisse, det förstår vi inte! Och skadestånd utdömdes. Eller rättare: vi välte ut en burk med temptisar på golvet och hann äta upp dem innan hon såg det :-))

  Trion
  Ja, lillie är lyckligt lottad som har oss. Vi tror inte att hon skulle klara sig många minuter utan oss. Om inte vi tog hand om allt, så skulle inget bli gjort. Inte ordentligt. Inte utan blodvite.

  Klosterkatterna
  Ååååhhh!!! Men, tack så jamarns mycket!!! Nu blev vi riktigt stolta och tacksamma!!! Vad roligt!!! Mailar genast!

  Kjelle
  hmmm, hade vi varit Gustav II så hade vi också vänt ryggen åt dig. Vi gillar inte när någon fräser åt oss. Nästa gång får du bjuda honom på gottisar. Ni kanske blir mjausingens så goda vänner när du inte fräser.

  nosgos å gottisar till er alla
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera