tisdag 23 augusti 2011

Jamarns lätt att jaga räkor!

Igår satt lillie och jag (Maurice) och fiskade med nätet. Vi bockade och bugade i det vi ville ha. Gnabbades lite (krongrädde eller vipsgrädde t ex. Och lakrits eller bullar i sås. Friskies eller inte...) och enades till slut om en mjausingens lång lista. Idag kom fiskargubben och lämnade av Friskies (wooohoooo!!!!!), bullar i sås och gottisar. Och så fick Kajsa räkor. Kajsa gillar räkor. Och de var STORA!!! nomnomnom, hon (Kajsa) åt räkor med hela ansiktet och hade räka upp över öronen. Hon åt räkor på tvären och på längden. Hon svalde räkor hela och tuggade sönder andra till mos. Tanken var att lillie skulle hälla en näve räkor i en burk med thaisoppa. Hon hade t o m köpt mer än dubbelt så många räkor som hon behövde (med tanke på Kajsa), men... Det blev inte många räkor som simmade i den thaisoppan...

Sen är lillie också glad för att hon fått tre böcker med posten: först boken om Sippos första år. Sen boken om bibliotekskatten Dewey (Dewey Readmore Books - hahahaha biblotekarier är skojiga!) och så den riktiga boken om Aloysius. (Stationsmatten hade ju länken till e-boken, men det är roligare med en riktig bok, som man kan bläddra i och stoppa i fickan och så). Boken om Sippo är verkligen bra! Vi fnissar och gråter med Sippo och Husse. Och vi skrattar hysteriskt åt Husse I Trädet!

Nu skall Maurice äta Friskies (nomnomnom) och Kajsa och lillie skall nog sova lite. De ser rätt trötta ut båda två, om man så jamar. Hehehe, Husse... I Trädet!!! Man borde resa ett minnesmärke vid Trädet! Kattägda människor skulle vallfärda dit, peka och skratta så morrhåren krullade sig!!! Sippo kan ge guidade turer! Se vilka bra idéer man får av Friskies! (nomnomnom)
nosbuff å gottisar
Photobucket

7 kommentarer:

 1. Klart man blir litet trött om man haft räkfrossa. Inte ett dugg avundsjuk är jag. Nädå. Och vad har ni för en gubbe som kommer och lämnar allt det där goda? Ni kan väl tipsa honom om att det finns en utsvulten katt som heter Gustav som bor nere på stranden?

  SvaraRadera
 2. Jisses kan man bocka o buga på nätet ena dagen och så kommer det en massa Nom Nom till dörren redan dan efter ??!!
  Ni måste visa mig vad den sidan heter !!
  Klart att det inte hamnade så många räkor i Lillies soppa , det hade det inte gjort här heller ;-)
  Kul att ni fått en massa braiga böcker som Lillie kan läsa högt för er medans ni mumsar på Friskies :)

  SvaraRadera
 3. Räkor i soppa, vad är det för strunt? Klart man ska trycka i sig dem så fort man kan istället :)

  /Trion

  SvaraRadera
 4. Räkor är najs mat...med eller utan soppa.

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig dag. Räkor mmmm och så en massa bra böcker. Sippos bok har vi också. Den är toppenbra.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vilken bra grej att bocka och buga på nätet! Kan ivriga små tassar göra det på egen tass? *funderar* Tvåbeningar har en tendens att köpa så mycket onödiga saker! Räkor är mums. Smakar mycket bättre naturella än i thaisoppa. Vi gillar också böckerna som ni fått hem. Och guidade turer till Husseträdet var en lysande idé! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Va kan man fånga annat med nät än fiskar. Vår matte brukar lägga nät i sjön men hon får bara fisk. Det hade ju varit bra om hon hade fångat tex. dentisar, friskies. krongrädde och räkor *drömmer* det vore inte dumt det.

  SvaraRadera