lördag 6 augusti 2011

Morgonjakten den bästa är!

Det har regnat här och det är lite svalare - vi har tagit igen allt vårt slöande de senaste dagarna och jagat rätt på varenda fluga! Och i morse var det något nytt flygfä som förirrat sig in här. Ett stort ett, som morrade och som var jamarns trevligt att jaga. Vi försökte få lillie att gå upp och tala om vad det var för en filur, eller åtminstone ta ett kort på den, men hon muttrade något om "far och flyg" och om att "snart stänga sovrumsdörrarna" och drog täcke och kuddar över huvudet. Vi hade ju inte tid att leka kurragömma då (och inte tid att öppna några dörrar heller för den delen - vi jagade ju morrande storvilt), hmmm. Det var ett kul flygfä i alla fall. Hoppas fler kommer in. Det var lika roligt som humlor ju!
Photobucket

9 kommentarer:

 1. Tänk att våra tvåbeningar ska vara så okänsliga när det gäller tid för lek och jakt. Låter som ett riktigt skoj flygfä, de stora är ju lite roligare! nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte har just meddelat att jag snart kommer få gå ut igen, nu blir det till att jaga mususlingar istället för flugor och Matte kan få sova ostört på natten igen.

  SvaraRadera
 3. Den friska luften har gjort oss piggare med.
  Måns är på långpatrull och själv tittar jag till husse var 6e timme. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också att jaga flugor - helst såns där stora gröna som spyr, eller vad nu det är matte säger...kommer det in getingar så blir hon alldeles galen och kastar ner mig från fönsterkarmen. Men två kvällar i rad nu har jag fångat en "kuggamoj", som husse säger, eller harkrank som de väl heter på riktigt. Men det är mycket ben...
  kurr och burr och nosgos
  Queen Shiva

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco - ja, om hon åtminstone gått upp och tagit ett kort på den. Den morrade högt och var nästan så stor som en humla, fast helt brun. Lillie både såg och hörde den, men var för lat för att ens ta på sig glasögonen och tala om vad den hette. Och liket är, hummm... ja, det var ett gottigt flygfä i alla fall...

  Puma och Sixten - Sixten, så skönt att du få komma ut och röra på dig igen! det måste kännas lika märkligt för dig att få vara inne, som det skulle vara för oss att bli utsläppta. hoppas att tån läker snabbt!

  Måns och Max - vilken tur att husse har dig Max! Annars skulle ha bli helt övergiven och det vet vi ju vad för dumheter människor hittar på när de inte övervakas! Hoppas Måns patrull är slut snart!

  nosgos å allt det gottigaste
  maurice & kajsa

  SvaraRadera
 6. Queen Shiva - lillie gillar inte att vi jagar getingar heller. Bara för att hon inte tål dem, så får vi lida *suckjam. Fast vi gör det när hon inte ser. Även om de är så äckliga att äta, så hon brukar hitta liken efter dem och då gnäller hon. Maurice är 1:e harkranksdödare här. lillie är inte mycket för insekter och sånt. Så Maurice ser till att hon inte behöver vara rädd för dem. (Visst är han en osedvanligt osjälvisk kissekatt?? hahahahaha)

  SvaraRadera
 7. Har nu börjat läsa Lillies Lya...Kul!!!
  Ser framför mej alltihop...när Du drar "nåt gammalt" över Dej för att förtsätta sooooova :)
  Kram från Kerstin

  SvaraRadera
 8. å va synd att ni inte kunde ta en bild utav det morrande storviletet så vi alla kunde få se va det va ni jagade....

  SvaraRadera
 9. Kerstin - tack vännen! Jag begriper inte varför de måste dra in mig i sina nattliga jakter (och vi har dessvärre helt olika åsikter om vad som är morgon och vad som är natt. Jäkla slavdrivare!) *fniss

  Maya - försök du få upp en trälig lillie som hellre leker kurragömma och fräser... *suckjam. Hoppas att vi hittar fler av de där morrande fäna!Kommer det in 3 kan vi ju äta upp en var och ändå spara ett lik åt sömntutan.

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera