söndag 1 maj 2011

Feståsånt

Ute har de haft feståsånt i dagarna tre nu. För i fredags städades gården. Maskiner, mojänger, fastighetsskötare (både den jättetrevlige och den kulige och så de andra som kan vara lite läskiga), ett bautadammsugarmonster (dammsugarmonster är inte lika skrämmande när man är på 3:e våningen och monstret är på marken...) och en bautavåtmopp, som såg väldigt intressant ut . Den hade nämligen en blinkade lampa längst upp. lillies moppar har inga blinkande lampor. Det ser vi som en stor brist hos lillies moppar. Det finns stora krukor med gottisar utplacerade (det är nog för hemlösa utekatter och för in-och-ut-katter tror vi), med blå och gula gottisblommor. Och alla leksakslådor är utbytta. (Människor är usla på att lägga tillbaka saker i sina leksakslådor - de slänger papper, tussar och burkar lite varstans istället. De skulle ha en lillie som plockar upp åt dem!)

Sen, igår, eldade de upp halva berget. Minst. Det luktade brandrök överallt och vi tyckte det var väldigt onödigt. Nå, det gick en musikkår förbi på vägen och den gillade vi! Och sen kom smällarna och alla fina fyrverkerifåglar fram. Vi jagade dem en stund, men sen tröttnade vi och kollade bara lite förstrött från sängen. 

Idag var musikkåren framme igen - pompomperipompom. Nu hade de hittat människor som inte kan spela, men som viftade med Gustavs skyltar, som gick bakom musikkåren (människorna gick bakom musikkåren, skyltarna gick inte själva). Vi tror det var det i alla fall, vi såg inte riktigt vad som stod på skyltarna, men Gustavs skyltar är bara bäst, så det finns ju ingen anledning att vifta med andra skyltar! Vi har demonstrerat här också. Dels hur man kastar frolicringar (vi fick dem av granncollien på nedre botten) och dels hur man petar ur sista Friskiesen ur kattongen. Sen har vi demonstrerat mot att ickekattifierade och ickehundifierade människor får ha djur som de struntar i. (Gustavs skylt!) Människor skulle tvingas att genomgå en djurskola! De går ju i alla fall i skolan, så då kan de göra det samtidigt!

Nu har vi festat nog för en stund - vi skall sova. 
Nosgos, buff å gottisar i massor!
Photobucket

10 kommentarer:

 1. Oj vad det händer grejer hos er! Kul med mycket att titta på! Vi jamar med om Gustavs skyltar; de är bäst! nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tack! Jaa, hon är helt okej den där typen. :P Jag vill vara nära henne fast ändå inte. Är rätt så kluven om vad jag ska tycka om henne. Går ni bra ihop med hundar? Ha det bra! :D

  / Nosgos

  SvaraRadera
 3. Santo - Maurice gillar att leka med hundar. Men han blev sur på grannens jack russel, som visade sig inte gilla katter. Han tycker nog att små hundar är roligare än stora, men alla hundstorlekar går an. Kajsa avskyr hundar och sätter en klo i nosen på den som är för närgången. I bästa fall låtsas hon inte se dem. Maurice är en rätt "hundig katt" - han apporterar, är väldigt lyhörd för tonfall och det syns att han hade mycket hundkontakt från det att han föddes. Att han gillar att leka med hundar tror vi beror på att småhundar är snabba - men han är snabbast. De är starka, men han är lika stark. De är viga, men inte så viga som honom. Vad de än leker så vinner han...*fniss

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - ja, visst är det konstigt. Antingen händer det ingenting i kattiljoner år och så plötsligt händer det en himla massa på en gång, så man blir alldeles matt!

  SvaraRadera
 5. Jisses vilken helg ni haft !!!
  Förstår att ni behöver vila ut er efter alla aktiviteter !!!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad mycket att övervaka nere på gården. Snabeldrakar betraktas med fördel på avstånd. Blinkande moppar låter skoj. Undrar om matte kan köpa en? Hoppas verkligen att alla gick och viftade med Gustavs skyltar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Jama om hålligång, förstår att ni bara vill kasta er ner i närmaste kattong och beställa fram ett fat Dentisar :-)
  Gustavs skyltar är verkligen värda att visas upp i de här stora, offentliga sammanhangen!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. Ja, huff - vi är alldeles slut! Det har varit alldeles för mycket att titta på! Och Kajsa har dödat tunneln om och om igen, så hon har helt enkelt däckat under täcket. Maurice är liiiite mer alert, men så har han inte dödat några tunnlar heller...

  Nosgos, buff, gottisar å sånt till er allihop!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 9. Mjau, äntligen kan jag vara med här och kommentera! Nu har jag fixat en Blogger profil.

  Mjaohoppsan vilken fartfylld helg ni har haft *flämt* men samtidigt kattkul :)

  Ha det så gott, NosPuss till er!

  SvaraRadera
 10. Felix - men så bra! Jo det är skoj när det händer mycket utanför, men man blir lätt lite matt när det är för mycket att titta på!
  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  SvaraRadera