torsdag 24 februari 2011

Jakt på liten socka!

Vi har jakt här idag. Bland annat. Det har varit en låååång dag - först kom det förjamande dammsugarmonstret fram och åt upp all vår päls, som vi placerat ut på strategiska platser för att inte frysa tassarna av oss. Sen kom maten. Vi storhandlar en gång i månaden på nätet och så kommer trevliga snubbar hem med kalkon till Kajsa, tonfisk till mig och TORSK!! Och lite andra onyttigheter som lillie vill ha (Herredam Skaparkatt vad vi skämmer bort henne!) - mjölk, espresso, fjompiga potatisar och illäskiga citroner t ex. Vi gillar när snubben kommer hit. Eller rättare: jag (Maurice) gillar när snubben kommer, för han gillar mig och vill gärna snacka lite. Jag (Kajsa) gillar inte snubbar nåt vidare, så jag sätter mig i sängen och väntar tills han gått. Sedan företar Maurice nosologisk undersökning av allt det inköpta och Kajsa och lillie plockar in allt. Ibland blir Kajsa så ivrig att hon lyckas bli instängd i kylskåpet. Tur att vi har lådor i frysen, för hon hade förmodligen lyckats stänga in sig där också annars...

Vi fick sockar av snubben. Fina grå stickade sockar. Vi tog var sin och drog iväg med dem - en försvann någonstans, så sedan dess har vi jagat den andra sockan. Stickade sockar är kul - drar man i rätt tråd försvinner hela sockan :-)). lillie påstod att sockorna var en present till henne. Pfffft. Det är väl ingen som är dum nog att ge henne sockar. Hon gillar ju inte ens sockar. Hur som jamat - det finns bara en socka kvar (och den har några hål) och hon har ju två tassar, så det hade ju inte funkat. Även om hon fått den. Vill hon ha sockar, får hon väl vara snabbare än vi. If you snooze - you lose! Hehe!

Nu skall vi (lillie och Maurice) kolla på film. Kajsa har redan dragit sig tillbaka under täcket. Hon är helt ointresserad av film, den donnan! Mitt (Maurices) förslag på film var Aristocats, men lillie ville titta på "En dag på kapplöpningsbanan". Hästar istället för katter??!!! Suck!

Ha det gott, go' vänner!
Tassen, kurr, burr och buff!
Maurice & Kajsa

3 kommentarer:

 1. Men om man handlar lite mindre fjompiga potatisar ryms det ju mer smarrig kalkon i kylen... :) Är fullständigt förbryllad över att snubben kommer med två sockor när ni är tre där hemma i lyan. Inte underligt att lillie blev utan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Det där med hemleverans låter bra. Särskilt matte lev eld och lågor över att slippa släpa på burkar och kattgrus. Som om det bara är mina grejor som är problemet!
  Den beklagliga sockincidenten kunde som Findus och Co så riktigt påpekar, enkelt ha undvikits genom att alla familjemedlemmar fick var sitt sockpar. Eller dubbelpar, beroende på tassantal.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Hemleveranser är bäst av allt!!! Dessutom är det inte särskilt dyrt. Foderbilen kommer med torrisar och kattsand (och ibland leksaker och andra prylar man behöver) och Ica-snubben kommer med torsk och tonfisk, fjompiga potatisar och ibland får man gåvor (som denna gången när vi fick lätta sockar). Vi bor på 3:e våningen och lillie går inte särskilt bra ens när hon går som bäst.

  Tassen!!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera