söndag 20 februari 2011

Solkatter

Solsolsolsolsol! Vi gillar sol! Och bästa solfläcken hamnar på bästa platsen: på sängen! Det enda vi behöver göra är, att sträcka oss lite åt höger, så kan vi följa solen i kattiljoner timmar. Åt minstone från förmiddagen tills eftermiddagen! Ute är det visst jamarns kallt. lillie var ute en sväng och kom tillbaka muttrandes något om "ide tills i juni". Det låter ju bra, men... vem skall jaga tonfisk och torsk? Och torrisar? De jagar sig inte själva! (Det är det bara katter som gör - ja, jagar sina svansar alltså.)

Ha det gott i solen, alla solkatter!
Tassen, buff å kurr

8 kommentarer:

 1. Det är så skönt att ligga i en sån där solstrimma och drömma om våren. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt med en solstrimma att riktigt sträcka ut sig i och bara njuta! Tyvärr har vår lägenhet bara fönster åt ett håll, så det är för tidigt på året för oss att få in sol eftersom det är ett högt hus mittemot. :( Lillie kan ju få hålla sig inne så mycket det bara går, men lite jaktturer måste det nog bli ändå. Hujedajam om tonfiskförrådet tog slut! *ryser* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vågar inte ens tänka på ett liv utan tonfisk...
  Tassen
  Maurice

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också att sola men har en lite annorlunda teknik. Jag kör aldrig helkroppssolning utan flyttar i stället olika kroppsdelar ut och in ur solstrimman. På det sättet blir man aldrig för varm. Ska visst vara skonsamt för pälsen också.
  Oroa er inte för tonfisken och torsken - tvåbeningarna blir också hungriga och om ni jamar jamarhögt så glömmer de inte fånga lite firrar till er :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 5. Kallt och soligt här med :)
  Matte muttrade om att det var JÄTTEKALLT innan hon ens klev ur sängen idag !
  Kan ju i o för sig bero på att dom har en termometer som visar utetempen på väggen o den stod på -14 !
  Mattes fina röda skor är nu undangömda i kartongen i garderoben :(

  SvaraRadera
 6. Jag har ju tur som kan ligga ute i min solgrop när solen lyser. Då känns det varmt även om det är kallt. Att få sol på sängen låter annars perfekt. Dina människor har väl ställt sängen där med tanke på ert bästa?

  SvaraRadera
 7. Kjelle - lillie har också en felplacerad termometer: på datorn. Urdumt. Innan visste hon inte om det var för kallt förrän hon kommit ut.

  Gustav - jo, en välplacerad säng SKALL stå i solen. Och ha några extra, stora kuddar. Helst vara obäddad och ha ett STORT täcke att gömma sig i när man tröttnar på solen. En slags inomhussolgrop :-))

  Tassen!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera