måndag 28 mars 2011

En Jamarns God Morgon

Mmmm, det är en god morgon: kokt torsk till frukost. nomnomnomnomnom
 och bäst av allt, även om han inte vet om det än, så kommer rörmokaren. Vi tror att Maurice är lite kär i rörmokaren. Och i rörmokeriet som yrke. Vår rörmokare har egna katter och låter Maurice hjälpa till. lillie är väldigt imponerad av rörmokarens tålamod. Maurice tror att rörmokaren är väldigt glad över den hjälp han får. Ibland tror lillie att Maurice ställer till problemen med rören i duschen för att rörmokaren skall komma på besök. Men det gör han inte. Det är rena turen att rören lossnar från blandaren.

Kajsa har inte samma goda relation med rörmokaren. Han slamrar. Kajsa gillar inte herrar och damer som slamrar. Däremot har hon en VÄLDIGT god relation till torsk. Hon kanske till och med är kär i den kokta torsken. Hon ligger i alla fall framför fatet, med nosen i torsken och är väldigt koncentrerad på att äta. Numera äter hon inte så fort (när hon flyttade hit från katthemmet hade hon rena matnojjan: åt fort och massor tills hon kräktes och sen åt hon ännu mer. Efter ett tag kom hon på att det alltid finns mat. Att man inte behöver vräka i sig maten och nu gör hon som Maurice: petar i sig lite då och då.), men hon har definitivt en relation med sin mat. Hon t o m pratar med torsken. Vad hon säger får man gissa sig till.  Det är förmodligen en kärleksförklaring till den vackra, fina, väldoftande, smaskelismaskeliga torsken.
Photobucket

18 kommentarer:

 1. Oooh. Rörmokarbesök! De brukar ha med sig en spännande verktygslåda, va? Och så kan man tränga sig in med dem i det allra pyttigaste skrymslet för att se vad de gör, och jama goda råd. Tyvärr har matte tagit för vana att stänga in oss när det kommer tassverkare. :(

  Torsk till frukost är verkligen toppen. Vilken tur ni har! Tror att Kajsa ger komplimanger till fisken. Kanske till lillie också. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. jaaaa, en jamarns trevlig verktygslåda!!! Hur mycket kul saker i som helst! Be matte skicka efter en rörmokare som har egna katter. Såna rörmokare vet hur mycket hjälp de får av rörmokarkatter!!!

  nosgos, gottisar och sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. "Nu kommer jag och äter upp dig!", så säger hon säkert! Buddha gillar nästan alla som kommer hit och grejar, har ju hemtjänst och dessa gillar han. Min pappa kom hit en dag i blåställ, det gillade han dock INTE! Nä fy vilket typ, han till och med slog lite, lite åt honom! Annars när han kommer så lägger han sig framför honom på köksbordet och fjäskar...

  SvaraRadera
 4. Vi har aldrig träffat någon hantverkare men hon som bor hos oss har en bror och en pappa som brukar komma hit och fixa grejor. Men vi är inte så praktiskt lagda så dom brukar få vara i fred. Vi är mer inne på att läsa och lösa korsord. Skrutten är en jamare på korsord om han får säga det själv. :)
  Kurr och burr!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra dag. Maurice favvis kommer och Kajsa fick sin favvis till frukost. Kan ju inte bli bättre.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. En dag när var var pytteliten trillade vårt köksskåp ner. En kille som hette Hans kom och satte upp det. Han borrade i väggen och jag fick en chock. Eftersom Hans hade blå kläder är jag fortfarande mycket miss-tänksam mot killar i blått. Det är de enda jag inte hälsar på. Jag sticker direkt in under soffan.
  Men vår nuvarande rörmokare har inte blå kläder. Så honom gillar jag skarpt!
  Torsk med för den delen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Renee - det är tydligt att det är kläderna som gör mannen, hahaha

  Skrutten och Skorpan - korsord och tidningar är också kul. I synnerhet korsord, eftersom där ingår penna :-))

  Nea - en alldeles jättebäst dag har det varit :-)) Och Maurice fick en packning! OK då, han tog den. För han behövde den. Och då sa rörmokaren att han fick behålla den. Hyverns kille, rörmokaren!

  Frasse - det är nog något med de blå kläderna, som gör dem extra farliga. Eller så är det borrmaskinen. Vi gillar inte borrmaskiner.I synnerhet inte slagborrar. Skruvdragare däremot är rätt kul.

  nosgos, buff, gottisar och sånt till er alla!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 8. Vilken lyx med torsk till frukost!Hoppas att det gick bra med rörmokaren. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Rörmokare har jag ingen relation till alls. När jag byggde ut mitt hus var det så många tvåbenta som sprang omkring här. Inte vet jag vem som var rörmokare. Alla förde ett himla liv, men alla gillade katter.
  Torsk är ju bästa fisken...fast KÄR?? Nä, det är jag inte. Inte har jag pratat med den heller. Det hinner jag inte, för den försvinner så fort.
  Funderar förresten på om jag skulle ta mitt pick och pack och flytta till dig? Torsk till FRUKOST??

  SvaraRadera
 10. Dui, Deco och Gustav - mmm, våra frukostar är ibland jamarns lyxiga! Vi gillar frukost vi! Och, Gustav du är välkommen att hälsa på när du vill. Och du skall få kokt torsk till frukost. Kanske får du t o m träffa Maurice rörmokare :-))

  nosgos, buff, gottisar och sånt
  M&K

  SvaraRadera
 11. Väldigt snällt av Maurice att hjälpa rörmokarn. Bra att ni valt en som förstår att han behöver hjälp. En del hantverkare gör nämligen inte det och då blir det så klart oftast fel. Härlig start på dagen med torsk, mmmm.

  SvaraRadera
 12. Jag hjälpte minsann husse i förra veckan när han skulle kolla in vart ifrån det läckte på varmvattenberedaren. Jag pekade med tassen var det droppade.
  Snäll rörmokare som låter dig Maurice hjälpa till med pulandet. Inte alla hantverkare som uppskattar en hjälpande tass precis.
  Har fortfarande inte fått prova vitfisk :(
  Men jag åt rosafisk igår :)

  SvaraRadera
 13. Ja, det var minsann riktigt skönt. ;) Ja fönsterbrädan är en av favoritplatserna. Er med?
  Ha en fortsatt kattskön dag!

  /nosgos till er

  SvaraRadera
 14. Åh vad gott med fredagsmys! Ska allt ta ett litet snack med matte och husse om det där... För övrigt så har matte slutat stinka, jepp. ;) Meeeeen jag hörde här förut att matte funderade på att smörja på det där brun utan sol vad det hette. GAH! Bäst att jag håller mig undan!

  /Tasskramar

  SvaraRadera
 15. Kattson och Kjelle - det är nog bara de allra bästa rörmokarna som är så smarta att de tar kissekatterna till hjälp. de som har egna katter. Kjelle, rosa fisk är gottis det också. Fast Maurice fick en hel massa rosa fisk när han var liten och sjuk och slutade äta själv. Han föråt sig nog på det då tror vi.

  Santo - jo, vi gillar fönsterbrädor och bord vid fönstret. Därifrån håller vi koll på alla fåglar och sånt. Och så solar vi förstås. Tala om för matte att vita ben är HIMLA snygga!! *tittar ner på Kajsas fina vita ben och på sina egna. När inte lillies ben är svartklädda så är de också rätt vita. Fast inte lika fina. Även om hennes klor är fint målade

  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 16. Er matte är verkligen snäll mot er som ger er torsk till frukost och som dessutom ringer till rörmokaren bara så att ni kan få vara med och "moka" lite.
  Men nu tycker jag det är dags att matte får chansen att få lite spänning.
  På min andra blogg har jag nu ett litet lotteri där snälla mattar kan vinna en långsjal i limegrönt hellinne. Tror ni inte att hon skulle vilja ha en sån?
  Titta in på min andra blogg och passa på!
  Kanske kan den vara skön att ligga på också och bli kliade på magarna?

  Ruta Ett/AnnaJohanna

  PS Queen Shiva hälsar förstås och tipsar om att stekt strömmingsfilé inte heller är så dumt

  SvaraRadera
 17. lillie vill gärna ha en sjal - hon har kattenterat, länkat och hon följer. Dessutom gillar hon det hon sett på bloggen! Vi tycker att hon skall bli lite mer färgglad - hon är rätt svartklädd för det mesta.

  nosgos, buff, gottisar till Shiva och puss&kram till dig

  SvaraRadera
 18. Rörmokare kan vara trevliga till tvåbenta, så varför inte till fyrbenta? Och torsk är grejen!

  SvaraRadera