tisdag 15 mars 2011

Soooool, men inget hörn.

Sååå skönt att ligga i fönstret och sola idag! Pippisar är framme och inkräktar på balkongen, det är kul. Skator och fiskmåsar är också framme och inkräktar på balkongen. Det är mindre kul. Vi har inlett förhandlingar om att de skall hälsa på Maurices mamma (den fräsekattan) som bor på andra våningen istället, men det verkar som om hon fräser, inte bara åt sin vackre son, utan också åt skator och fiskmåsar. Hmmm. De hälsar i alla fall inte på henne... Tyvärr. Och tyvärr är vi hörnlösa. Vi var just och hälsade på Sippo - han har ett hörn. Ett jamarns stiligt hörn också! *suckar. Vi har inget hörn, vi. Vi visste inte att man kunde sakna ett hörn, så nu tar vi igen saknaden med besked. Tänk... ett eget stiligt hörn...

Vi försökte tricket "vi har tråkigt idag också" mot lillie, men hon var förvånansvärt alert idag och kom ihåg att vi lekte Kast-med-liten-dentis igår. Hmmm. Det är bättre när hon är vörfirrad och inte kommer ihåg vad vi leker för något. Nu sitter hon och målar naglarna och leker med min (Maurices) dator. (Tänk om hon kletar ner min dator med nagellack??!!! *ryser) Kajsa hjälper också till med naglarna. Om det inte luktat så illa, så tror vi att Kajsa skulle vilja ha sina klor lackade också. ("Fruntimmerstrams" muttrar Maurice)

En nosologisk undersökning av matskålarna gav för tassen att ingen nytt tillkommit sedan frukosten. Maurice krafsade lite förstrött i skålarna, för att omtala att det bara fanns torrisar där. Inget godis. Men lillie är inte bara ovörfirrad idag. Hon är döv också. Får väl ta en torris då...

Hoppas solen skiner på er alla idag!
tassen, nosgos, buff och allt sånt. Och såna däringa sticks... *drömmer...

8 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med soooool! Vi tror helt klart på vår här i skåne nu! Det var länge sen det otäcka vita försvann och fjäderkotletterna håller låda i skogen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Skator och fiskmåsar kunde världen gott vara utan. Särskilt skator. Sätt upp ett skatförbud så ni inte råkar illa ut.
  Så ni lyckas inte lura till er nån tonfisk idag? Blev så imponerad när ni fick det på en vanlig vardag.

  SvaraRadera
 3. Nea - mmm, vååååår! Jamar du att det inte finns snö i Skåne??? Åhhhh, skall genast föreslå till lillie att vi flyttar till ett berg i Skåne istället.

  Gustav - näe, det funkar inte varje dag. lillie påstår att man inte kan LEVA på tonfisk och torsk. Vi tycker att det går jättebra. Fast vi får ju godisfrukost förstås, så vi får väl vara nöjda med det. Även om vi måste erkänna att vi varit nöjdare om vi fått godis (=torsk, tonfisk, Icas mjukmat i påse eller Shebas såsmat) till lunch OCKSÅ.

  SvaraRadera
 4. Här jubeljamades det också över solen men när matte skulle cykla till jobbet fick hon en chock. Iskallt. Trots sol! Men Nea, du har säkert rätt, våren MÅSTE vara på väg till Skåne nu :-)
  Hoppas det blir lite mindre av skator och fiskmåsar och lite mer av tonfisk och torsk hos er framöver!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Pippisarna ger ju en del underhållning och solen blir man riktigt glad av! nosbuff

  SvaraRadera
 6. Gunilla & Frasse - om ni får vår i Skåne så får vi ta med oss berget och flytta dit. Här är det fortfarande kallt, isigt och snöigt! Trots sol! *suckar Fast det är VÄLDANS mycket roligare med kallt isigt och snöigt NÄR det är sol än när det INTE är sol.

  Dui & Deco - småpippisar på balkongen är nästan det roligaste vi vet.

  SvaraRadera
 7. Hoppas att ni båda har klarat er undan klolack från datorn. Här är balkongen också totalt avskalad på stiliga hörn. Undrar om det går att plantera ett? Med noggrann skötsel kanske ni får ett till miss-sommar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Findus, Isak & Rasmus - vi har satt lillie att leta på nätet efter hörnfrön, som vi kan så. Dessutom vill vi ha ett nät ute på en av balkongerna. Som det är nu kan vi inte vara därute för vi jagar fåglar och vi bor på 3:e våningen. Man kanske kan så ett sånt också!

  nosgos, buff, gottis å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera