onsdag 16 mars 2011

Gammal råtta blir som ny.

Vi har en leksakslåda - lillie gömmer våra leksaker där för att inte snabeldraken skall äta upp dem. Maurice bryr sig inte så mycket om leksakslådan - det Maurice vill leka med finns ofta i jackfickor (mynt), på bänkar (korkar, små påsförslutare) och bord (det mesta som kan petas ner) eller så är det gömt i handväskor (papper, pennor, mobilsmycken, plåster, headset till mobil eller mp3spelaren). Det enda han egentligen hämtar från leksakslådan är tussarna.

Kajsa däremot tycker att leksakslådan är en ypperlig uppfinning. Hon väljer och vrakar länge, testar och kollar om den blå råttan är aktuell eller om den rosa musebusen har vilat länge nog, om det är dags för den gula piggebollen att bli tuggad på eller om vi skall bolla med en julklappsrosefett. Vi (Maurice och lillie) kan tycka att hon tar VÄLDIGT lång tid på sig att välja. Men, säger lillie - det är som med nagellack. Man behöver ta sig tid för att välja vilken färg ens klor skall ha nästa vecka. En gul piggeboll. Eller svarta klor. En rosa musebus. Eller mörkröda klor. Tur att Kajsa är svart/vit. Allt matchar...

5 kommentarer:

 1. I vårat hem är det inte snabeldraken som käkar upp grejerna, katten själv gömmer dom så bra så han hittar dom inte själv! Fattar inte hur han gör faktiskt men jag antar att en vacker dag kommer jag att hitta en leksakshög någonstans!

  SvaraRadera
 2. En leksakslåda låter som en bra idé. Här ligger det möss och annat och skräpar litet varstans. Får man en ny leksak är den kul ungefär tio minuter, tycker jag. Sen bara ligger den där. Ska be matte fixa en låda i stället. Då kan man ju låtsas att det är nya grejor som kommer fram. Hon är rätt smart, er lillie!

  SvaraRadera
 3. Men det är ju viktigt att ha rätt sak! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Mina prylar ligger i en hylla i hallen. Och där får de oftast ligga i lugn och ro. Känner igen mig i dig Maurice, jag petar hellre ner grejor från bordet. Förbjuden frukt smakar bäst, säger matte. Vet inte vad hon menar med det men hur som jam så tycker jag att hon ska vara tacksam över att ha en katt som inte kräver dyra leksaker!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Renée - haha, vi har haft en sådan katt här också. Hennes passion var pingpongbollar. Helst gula. Vi köpte ett par rör med pingpongbollar varje månad (12 st i varje rör) och 30 dagar senare fanns bara en boll kvar. Vi har aldrig hittat hennes pingponggömma. Jag antar att vi kommer att hitta hundratals pingpongbollar när vi flyttar en dag.

  Gustav - hon är upplärd av duktiga kissekatter *fniss. Den förra drottningen lekte med saker i ungefär 30 sekunder och sedan var de tråkiga. Men om de legat i lådan en vecka var de plötsligt nya igen. Och tydligen är det kul att välja och hämta själv. Det är bara en sak som inte får hamna i leksakslådan och det är Maurices bjällror. Han har ett par bjällror på gång samtidigt och de får aldrig lämna golvet. Lägger vi ner dem i lådan, plockar han omeddelbart upp dem igen. hehe

  Dui och Deco - visst är det. Och en utvilad musebus är en musigare bus än en trötter en.

  nosgos, gottisar tasseklappar och buff till er alla
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera