måndag 14 mars 2011

Trist dag!

Arrrrrgh! En sån trist dag det varit idag. Först fanns det inget ute. Det var borta. Som om hela berget var nersänkt i en mjölkflaska. Eller nåt. Gråvitt vart man än såg. Suck. Vi gillar inte dimma. Det finns inget i dimma att titta på. lillie kastade gottisar för att roa oss med, men inte ens det var kul särskilt länge. Och NÅGON AV OSS (*blänger ilsket på Kajsa) petade ner Maurices vita tuss i avloppet i duschen. (*Kajsa tvättar en oklanderligt ren och vit liten tass och har aldrig hört talas om vita tussar i några avlopp förr.)

Nya grannarnas hund gillar inte att vara ensam (den attans gläfsande fähunden - gläfsa åt oskyldiga kissekatter som bara vill vara artiga och bjuda honom på lite lek!!!) - han var ensam i 3 timmar och han ylade i 3 timmar. För att vara exakt. lillie vill inte träna fler hundar säger hon. Men vi tror att hon kommer att ändra sig om hunden skall yla varje gång han är ensam. Hon gillar inte ylande hundar. Eller rättare sagt: hon tycker inte om ylande hundars mattar och hussar, som inte lär ylande hundar att vara ensamma hemma en stund.

Näee, vi tyckte lillie sa något om att pigga upp oss med en tonfiskmacka. Bäst att se till att det var det hon sa och inget annat. Tonfisk är bra när man behöver piggas upp lite, en måndagskväll.

tassen, nosgos, gottisar och allt sånt

9 kommentarer:

 1. Hundyl i TRE TIMMAR!? Hjälp, vad hemskt! Tydligen en matte/husse som glömt att skällisar måste UPPFOSTRAS. På alla möjliga sätt.
  Ni måste ha en riktig höjdarmatte som hittar på den ena bra trösten efter den andra. Den påhittigheten saknar jag hos min matte. Måste be henne detaljstudera er blogg.

  SvaraRadera
 2. Vilken jobbig dag! Hoppas det blev mycket tonfisk. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Gustav - vi får nog erkänna att vi inte har en matte. Vi har en slav. Måhända en obstinat slav, som ger sig ut på dåligheter ibland, men dock en slav. Hon är vältränad och vet att om hon inte roar uttråkade kissekatter, så river de ner böcker och filmer... Det är roligare att kasta dentisar än att plocka upp böcker från golvet.

  nosgos, buff å sånt. Å gottis.
  Maurice & Kajsa

  Dui och Deco - japp vi fick tonfisk alla tre. Vilket betyder extra mycket för oss: halva burken gick till hennes macka och då fick vi 1.5 burk att dela på. Smaskens! Efter tonfisk är livet inte alls så trist längre :-))
  Nosgos och buff och dentisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Gustav - hon har tipsat grannarna om feronomer. Kanske är hunden bara olycklig för att han just flyttat in. Om det INTE hjälper med feronomer och illbattingen fortsätter att yla så fort den är ensam, tror vi att lillies hundtränardagar inte alls är över...

  SvaraRadera
 5. heter det verkligen feronomer? Eller feromoner? hmmm...

  SvaraRadera
 6. Stackars vovve. Man måste ju vänja vovvar successivt vid att vara ensamma. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Det resulterade ju i att ni fick goda mackor!

  SvaraRadera
 7. Det var säkert inte så skoj för hunden, för han hade ingen som slängde goda hundgodisar som han fick jaga. Men tre timmars ylande kan ta på krafterna hos er andra, det förstår vi. *ryser* Tur ni kunde stärka er med tonfisk. Vi har bestämt för oss, att tonfisk minskar tinnitus efter hundyl mycket effektivt. Kurr och burr.

  Ps. Matte mumlar något om feromoner...

  SvaraRadera
 8. Ylande dåggar borde vara förbjudet.

  SvaraRadera
 9. Kattson - *nickar precis. Det är ju jättehemskt för en hund att känna sig så övergiven av sin flock.

  Findus, Isak och Rasmus - ni har nog rätt, för nu har vi inte tinnitus. Bra va! Måste varit tonfisken! Tacka matter för mumlet!Vi blev lite vörfirrade där ett tag. Skall föreslå torsk som botemedel för vörfirring.

  Osloskånskan - vi tror att det är det. Förbjudet alltså. I alla fall enligt FNs kattkonvention. Får nog visa den gläfsiga byrackan FNs kattkonvention.

  nosgos, gottisar, kurr och buff
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera