måndag 21 mars 2011

Lyans sladdtradition

Det finns en lång och fin sladdtradition här i lyan. Hundar och katter har alla gillat sladdar. Vissa har gillat alla sladdar och tuggat sönder allt som kommit i deras väg. Andra har varit finsmakare. En gillade i synnerhet högtalarkablar. En annan gillade bara det vita runt teveantennkablarna. Vi, vi gillar väl alla tunna fina sladdar, men... delikatessen framför allt annat är headsetkablar. Både de tunna till mp3 spelare och fånen och de lite tjockare till de finare headseten. lillie bevakar sina headset noga. Hon snackar med tjompisar i utrikiska världen genom headsetet, hon lyssnar ofta på läskig musik (blää! och hon vickar på foten!!) med headsetet. Hon tycker att headsetet är JAMARNS viktigt och behandlar det som vore det en... en... en porslinskatt.  Men, ibland så glömmer hon sig och så ser hon inte att vi smyger upp och tuggar av sladden. Ibland har hon headsetet på sig. Bäst är annars att tugga av sladden när hon INTE använder det. Då kan man ligga och sova när hon upptäcker det. Och det går inte att bevisa vem som är skyldig.

Härom dagen var Kajsa framme och tuggade av sladden. Tyvärr hade lillie headsetet på sig, så hon upptäckte genast att det blev tyst. Hennes kompis i Mississippi blev tyst. Hon är nästan aldrig tyst. lillie såg en extra glad svans smyga iväg. Svansen var svart. Kajsa försökte se väldigt oskyldig ut. Fast det gick inte så bra. Och nu har lillie inget headset innan det nya som hon beställde har kommit. *suckar.

12 kommentarer:

 1. Vilka busiga kattor ni är då....själv är vi tre A-djur om vi får säga det själv....men det säger vi när inte våran matte är med för HON hade sagt något heeelt annat, det är vi säkra på....

  mjauuuu/ R.Ragnar K.Sigge och Frk T

  SvaraRadera
 2. Ahaaa... säger matte. Innan avknipsarkissen Rasmus kom med in i bilden hade matte ingen erfarenhet av att missar var så förjamat förtjusta i sladdspaghetti. Fast nu har vi förstått, att det finns fler som gillar sladdisarna. Himla otur att lillie råkade prata i headsetet just när Kajsa fick ett sådan kanonläge. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Det är bara att direkt erkänna: Jag hade ingen aaaaning om att sladdar går att äta! Ingen katt här i huset är sladdintresserad. Förstår att vi gått miste om ett av livets glädjeämnen. Att till och med klippa sladden när matte håller på och pratar....imponerad är bara förnamnet!

  SvaraRadera
 4. Röde Ragnar, Kung Sigge och Frk T - vadå "busiga"? Vi är ALDRIG busiga! Och vi är också A-djur. AAAAllra bästa djuren som finns. Här har lillie ingen talan alls. Egentligen. Fast hon tror det. Ibland.

  Findus, Isak och Rasmus - japp, det finns sladdiga kissekatter, den saken är säker. Det konstiga är nog att vi aldrig haft någon som INTE varit en sladdig katt. Eller hund.

  Gustav - men... hur kan man gå förbi en sladd och inte vilja knipsa av den? Inte känna den minsta lilla "åååh så god den ser ut!"-känsla? lillie är imponerad av att det finns 5 katter i världen som INTE käkar sladdar (Du, Piff, Purr, Findus och Isak). Hon vill också ha en "icke-äta-sladd"-tradition säger hon. Hmmm. Vi håller INTE med.

  nosgos, gottisar, buff, kurr å sånt. Och en massa sladdar...
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Ujuj, finns det katter som inte upptäckt sladdarna? Sladdar som är så gott! Jag kan rekommendera den tunnare sladden till fotpedalen till mattes symaskin. Den är lättuggad och jag har snart tuggat av den - också. Matte blir sur, men då lägger jag upp den där "vadå?"-minen.
  Tuggtugg från Queeen Shiva

  SvaraRadera
 6. Shiva - ja, vi är också rent chockade över att det finns 5 katter som inte äter sladdar. Vi skall genast säga till lillie att köpa symaskin. En sån sladd behöver vi :-))

  SvaraRadera
 7. Va! Kan man äta sladdar? Det hade vi inte en aniiiing om. Måste genast testa.

  Skrutten och Skorpan.

  SvaraRadera
 8. Skrutten och Skorpan - sladdetti är HIMLA gott. Människor försöker bara hålla alla gottisar för sig själva! Snikna som de är.

  Kul att träffa nya kissar! Tassen, nosgos, gottisar å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 9. Aja baj säger min matte , inte tugga sönder Lillies sladd till hörlurarna !!!
  Jag tycker minsann det var modigt gjort att göra det när Lillie använde dom !!!

  SvaraRadera
 10. Själv har jag aldrig varit en sladdgnagare, men efter att ha intassat i bloggvärlden har jag förstått att gnagargruppen är stor.
  Men jag måste jama; är ni inte rädda för den där strömmingen som inte är en fisk utan något läskigt som tydligen dessutom är osynligt? Men den kanske inte biter på gnagare?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Strömming? Näe, lillie kletar äckelpäckel på sladdarna när hon städar för att vi skall låta bli dem. Vi låter alltid bli vanliga elsladdar. Ni vet, till lampor och sånt. Vi gillar mest headsetsladdetti, högtalarsladdetti och laddaresladdetti. lillie muttrar något om att om hon ville ha sotsvarta katter, så hade hon skaffat sotsvarta slavägare. Nu är hon nöjd med dem hon har, säger hon. pfffft. Bara hon slutade kleta äckelpäckel...

  SvaraRadera
 12. Kjelle-bus - haha, jo Kajsa var rätt stolt över sig själv :-)) Kaxiga Kajsa

  SvaraRadera