torsdag 3 mars 2011

Nyyyaaa graannnnnnnnaaaaaaaaar!

Vi har nya grannar! Det faktum genererar väldigt olika reaktioner här på berget.

Maurice: tjoooohoooo!!!! Nyyyyyaaa graaaaannnnnaaaar!! Och de har huuuuuuuuuuuund!! Villhälsavillhälsavillhälsavillhälsapånuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Vilket inte är görligt, eftersom lillie har en dålig dag/vecka och inte rör sig så mycket. Han är i och för sig inte den som är den, utan Mr KlararSigSjälv i egen hög person. Tyvärr lyckades lillie (trots Ms förmaningar) att låsa ytterdörren, så han kan inte få upp den själv. Men... man kan ju försöka (några gånger i timman t ex) - man SKALL vara artig mot grannar och fråga om hunden vill leka! Vi saknar våra hundar, vi. I alla fall Maurice och lillie saknar hundarna.

Kajsa: ewwwwwwwwwwwwwwwwhuuuuuuuuuuuuaaaa! Nyaaaaa grannnaaaaaaaar!Isch! De gör en massa konstiga ljud därute och det har en läbbig hund, som jag bara VET kommer att äta upp min mat, slicka på mig och vara där jag är. Men han skall få, den elakingen!! En klo i nosen *morrar. Tills jag vet vad det är för filurer så skall jag INTE gå ut i trapphuset. Och jag håller mig helst under täcket. Utifall att de vill komma in hit. Hoppas de flyttar snart igen. Det kan gott vara tomt. Nu när inte den RIKTIGE grannen (som bjöd på tulpaner och kunde klappa katt!) kan flytta tillbaka. *suckar

lillie: hmmm, undrar vad det är för filurer. Kul med fler djur i huset! Hoppas att de dricker kaffe och gillar högljudd musik. Och är uppe sent på nätterna. Och inte röker i trappen. Och att deras hund inte är så där bjäfsig och illskäller en timma efter att någon gått i trappen. Undrar om de har bra filmer man kan låna... Kanske är de båda döva? Det vore bra! Gillar döva grannar. Musik SKALL avlyssnas på hög volym.

6 kommentarer:

 1. Jag sympatiserar nog mest med Kajsa i det här fallet. Hur man kan LEKA med en hund övergår mitt förstånd? Hoppas att grannen visar sig vara en bra sådan i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att det är en jättesnäll gullevovve, säger matte. Vi är inte vana vid skällisar och har nog inte träffat någon alls, men matte gillar dem. Fast hon håller med - inget kul med bjäfsisar som skäller hela tiden. Men brukar Maurice gå ut och hälsa på grannarna alldeles på egen tass? *stora ögon* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vi gillar INTE nya grannar! Gillar inte grannar som flyttar heller! Grannar som flyttar har oväsende för sig och grannar som flyttar in brukar ha oväsende för sig.

  De borrar i väggar så att hela huset skakar. Matte säger att de sätter upp tavlor och hyllor. Jag har jamat att de kan väl använda de hålen som den flyttande grannen hade sina tavlor och hyllor i.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Gustav - Maurice växte upp med hundar och tycker de är jättebra lekkamrater: de är snabba, men inte lika snabba som han. De är bra på att apportera, men inte lika bra som han. De kan rulla runt och brottas, men han vinner. Jämt. Vi har fortfarande inte mött grannarna. *suckar av otålighet

  Findus, Isak och Kvittermissen - det har hänt att Maurice travat ut i trappen på egna tassar. *skäms. Vi låste aldrig ytterdörren när vi var hemma förr. Tills Maurice flyttade in. Hörde han någon i trappen, så öppnade han helt sonika dörren och gick ut och hälsade. Sedan dess låser vi ALLTID dörren. Han är f ö en mästare på att öppna dörrar. Om en dörr skall förbli stängd, måste den antingen låsas (och man måste plocka bort nyckeln, annars slår han bara på den tills den är upplåst) eller spärras med möbler.

  Nea - Borrmaskiner borde förbjudas i lag! Och de BORDE faktiskt kunna använda de hål som redan finns.

  Maya - hajtass från Kajsa

  SvaraRadera
 5. Skällisar KAN ju vara ganska bullriga och stirriga. Men annars verkar de vara hyggliga fyrbeningar med en grundmurat positiv livsinställning.
  Jag är inte typen som tassar in och ut hos grannarna hela tiden men så länge de är tysta och sköter sig själva så har jag inget emot dem.
  Hoppas er skällisgranne är av den tystare typen.
  Tassklappar

  SvaraRadera