onsdag 23 mars 2011

Har ni sett våra nya kläder?

Har ni sett - vi har fått nya kläder! Vännen Pammie såg till att vår nya design sitter som en smäck! Och så fick vi våra bilder på headern också. *stolta

Vi är rätt oroliga för vännen Basco.  Hoppas att hans matte och husse får goda nyheter och att han kommer hem snart igen! Sjukhus är INGET roligt och ibland blir man sjuk av själva sjukhuset. *ryser. Kajsa har bara varit hos vetten för att stickas och kloklippas. Och så var det ju kattestreringen och det, men då sov hon ju. Hon gillar i alla fall INTE vettar! De luktar illa, de är fåniga, de klipper klorna, de petar en i munnen, klämmer på magen och sticker nålar i en. Isch! Och så måste man åka bil. Två gånger till och med. Arrrrgh.

Maurice har inga bra erfarenheter av vettar alls. Första gången han var där, stack de honom och när han kom hem igen blev han jättesjuk. Allergisk mot vaccinet sa de. Han tillbringade en dryg vecka där och trots att hans Drottning Malin var med och skyddade honom, så lyckades de peta, sticka, knö in nålar i tassen och vara allmänt otrevliga mot honom. Det tog flera månader att hämta sig och börja äta igen (lillie fick peta i honom fet fisk och a/d och sätta igång sväljreflexerna...) och det tog flera år innan han slutade tycka synd om sig själv för att de hade satt en kanyl i tassen på honom. Varje gång han var orolig, visade han lillie tassen där kanylen suttit... Numera är allt glömt - så länge som vi inte åker till djursjukhuset för nya stick och sånt. Då är vi riktigt stressade igen och kan inte komma därifrån snabbt nog. Väl hemma igen rusar han runt som en liten vilde - innan han tillslut slocknar i ren utmattning. Fy tusan för vettar!!! :-((

Solen skiner, det illblåser ute och lillies nya headset har kommit. Vi har inte lovat att inte tugga sönder sladdarna. Vare sig Orsa Kompani eller Maurice och Kajsa lovar något bestämt.

Photobucket

15 kommentarer:

 1. Vem är nr två i nya fina headern? Barskt bilde!

  SvaraRadera
 2. Jätte fina bilder på er.
  Vi har inte varit hos någon vettis speciellt ofta, bara för det där onämbara (snipp snippet)men det kommer vi inte riktigt ihåg någon av oss för vi sov nästan hela tiden.
  Skrutten var där en gång när han hade ett sår på halsen (allergisk mot fästingar, kliar som bara attan) Han hämnades genom att håra ner alla som var i rummet rejält och ett par utanför också :)

  Mjau och kurr!

  SvaraRadera
 3. Osloskånskan - den svart/vita är Kajsa och den röd/vite är Maurice. Han tar sin dator på största allvar. *fniss.

  Skrutten och Skorpan - jo, det där med stressfällning, det känner vi igen. Maurice lämnar halva pälsen där tycks det... Hoppas att ni får fortsätta vara sådär friska och slipper alla andra vettebesök utom det vanliga sticket.

  nosgos, buff, gottisar å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Nej, fy tassen för vettar! Simba hävdar att de stal hans bollar utan tillåtelse!

  Hoppas Basco kommer hem fort!

  Hur går det med Maurice nu. Kan han bli vaccinerad som vanligt eller får han speciellt vaccin?

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Glömde jama att här är jättefint! Väldigt tjusigt.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Jättefint har ni det! Sjukhus är inget vidare, även om jag själv tog hösten besök där tämligen lugnt. Faktiskt gillade jag människorna där, det tyckte de var kul och annorlunda. Nål i tassen fick jag med, men annars var de jättesnälla mot mig, och inte blev jag allergisk heller. Det är nog inget vidare att bli det.
  Det är dumt att lova saker. Då kanske man inte kan testa hur det nya headsetet smakar.

  SvaraRadera
 7. Nea - nej, Maurice får bara vaccineras vartannat år och han får ett särskilt vaccin. Han mår inte bra av det, blir hängig och slö i en vecka ungefär, men det blir inte värre än så. lillie vågar inte helt sluta vaccinera honom, eftersom han är innekatt, så har han ju ingen motståndskraft mot smitta utifrån.

  Tack - så kul att du gillar våra fina kläder! Vi ville verkligen ha med bilder på oss - det må vara lillies lya, men det är VÅR lillie och VÅR blog. :-))

  Gustav - lillie tror att katter som går ut-och-in är lite mer toleranta till saker och ting, än vad vi som alltid är hemma är. Vi är ju inte direkt vana vid förändringar. Mer än små förändringar, som möbelflytt och insläpandet av nya jaktbyten. Maurice är inte så kaxig - han är väldigt social och vänlig, men om någon gör honom illa eller stöter undan honom, så är han VÄLDIGT långsint och blir snabbt olycklig. Och så är han lite "lillieg". Både han och Kajsa...

  Vad kul att du gillar vår nya design. Pammie är en fena på bloggar :-))

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev! Visst blir man orolig för sina kompisar, vi hoppas att det blir bra fort. Vettisar är lite läskiga men blir man frisk så är det ok. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Lika fina kläder som de var imorse. Nytt headset? Låter lovande. Fast inte fråpn er sida förstås. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak & Rasmus - lillie säger att det inte bara låter lovane, det låter MYCKET!! När man har headsetet på sig alltså. Kajsa muttrar för att foten (lillies, inte Kajsas) vickar. Men hon och Maurice planerar nya illdåd - fast de skall vänta ett tag. Tills lillie slappnat av. Då blir det sladdetti till middag igen ;-))

  SvaraRadera
 11. Tassen upp för era nya kläder, mycket lyckad outfit tycker vi!
  Men uschjam för vettisar, de är säkert mycket bra på sitt sätt men ju mindre man ser av dem desto bättre.
  Vi tänker mycket på Basco, det var ju inte länge sen jag åkte in och ut på sjukhuset så vi minns så väl hur hemskt det är.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Mmmm, det lät smaskens. :P har aldrig smakat det men det låter gott. ^^ ha en fortsatt bra dag!

  SvaraRadera
 13. på tal om att bli anklagad så håller jag med fullständigt! förstår mig ibland inte på dem!

  nosgos

  SvaraRadera
 14. Men vad fint ni fått det här inne...och vilka historier ni berättar...tur att mina kisar sover så de inte läser...*ryser*

  klappar och kramar till kissor o matte

  SvaraRadera
 15. Vad kul att du gillar vårkostymen :-)) Jag gillar ju att jobba med grafik, men jag illvägrar att jobba med koder, så jag har tur som har en så duktig vän som Pammie som kan fixa till designen åt mig. Berätta det inte för någon *fniss* med det var pga att hennes blogdesigns var så snygga som jag började blogga. Jag var bara tvungen att ha en. Och sen två. För jag hittade den jag hade här tidigare. Därför har den här bloggen varit i gång, legat på is, startats upp igen och sen lagts ner för att jag inte visste riktigt vad jag ville göra med den. Det komiska är att nu ligger grafikbloggen nere istället *fniss. För jag tog en paus från allt förra året och då dog alla mina uppladdade konton, så inget funkade när jag kom tillbaka. Stön. Får ta mig i kragen med den där bloggen också...

  Jo, det är fruktansvärt när pälsklingarna blir sjuka sådär - Maurice skulle varit i storlek med Röde Ragnar om han inte blivit sjuk, nu är han en liten parvel, som tror att han är en stor liger istället. Det som har hänt vännen Basco är riktigt otäckt - men vi hoppas att han får komma hem snart igen.

  Ha det så gott du kan vännen - mitt dagsverke är gjort nu (hämtat medicinerna på apoteket). Nu blir det m el m vertikalläge resten av kvällen.

  puss&kram
  lillie

  SvaraRadera