tisdag 1 mars 2011

Hurrjam! Hurrjam! Hurrjam! Hurrjaaaaam!

!
Idag är det en STOR dag! Jag fyller 4 år! Stor liger fyller 4!!! *poppar fram en-två-tre-fyra klor.


Da big 4!! Det där är en bild på en liger. En liger är en korsning mellan lejon och tiger. En något mindre katt än jag. Men det är klart att inget är större än en småländsk liger. Fattes bare ann't. lillie säger alltid att jag är liten till växten (jag var sjuk när jag var liten och stannade i växten) - men naturligtvis menar hon att jag är en liten småländsk liger. Eftersom jag är den ende småländske ligern i världen är jag ju ändå störst, bäst och vackrast. Och ödmjukast. :-))


De (lillie och Kajsa) hurrjamade, buffade och kelade i morse. Jag har fått en ny bjällra och torsktårta till frukost och vi skall nog fortsätta att fira mig hela dagen. Jag har ju aldrig varit så här stor tidigare, så det känns nytt och bra! Och stort!

Ha det gott idag - nu skall jag ha mer torsktårta! Har ni vägarna förbi så kan ni ju tassa hit och få er en bit! Den räcker till er också!

Tassen, nosbuff, kurr och så!
Maurice, 4 år (tjooohooooo!)11 kommentarer:

 1. Hurrjam för ligern Maurice på födelsedagen! *svanshonnör* Fyra år är ju jättestort! Och tänk att få torsktårta till frukost... Ha en toppendag med bus, gos och gottigheter. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Instämmer i alla HURRJAMEN! Fyra år stor...och vilken uppvaktning. Torsktårta, kan du inte skicka receptet, det skulle jag också vilja göra en. Eller åtminstone önska en till min födelsedag. Har tittat i alla kokböcker och det står inte torsktårta nånstans, bara en massa knäppt med socker och mjöl. Önskar ligern ett fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Tack för kattulationerna!!

  Receptet på torsktårta är egentligen helt genialt:

  en torskfilé, kokt till perfektion utan salt. Ta bort en liten del (den som är smalast t ex) och mosa ihop med antingen några skedar tonfisk eller någon annan god mjukmat, tillsätt lite grädde och rör ihop till en smaskeligsmaskelig smet. Dela torskfilén i två bitar och bred smeten på den ena biten. Lägg den andra ovanpå och servera t ex med gräslök (Maurice älskar gräslök) eller något annat gottigt grönt. (gräs, ruccolasallad (som Kajsa gillar) eller något annat som ser fint ut och smakar godis.

  En sådan tårta räcker till två katter att mumsa på en hel dag.

  Gustav, menar du att inte torsktårta står i kokböckerna??? Kollade du under underrubriken "delikattesser"?

  SvaraRadera
 4. Tänk att du fyller fyra!
  Nu är goda råd dyra
  Vi borde ju en present fixa
  men i stället får vi sitta här och trixa
  Nåjam, vi hoppas vår vers blir till behag
  och önskar dig en underbar födelsedag!

  Hurra och jubeljam från matte och mig!
  PS Den där tårtan, kan inte sluta tänka på den...

  SvaraRadera
 5. Åhhh, min första dikt!!!
  Tackar!!!!*rörd

  Hoppas att Frasse kommer att gilla tårtan! Man kan ju utesluta grädden om man nu vill få en "lighttårta", men det krävs inte så mycket för att få en riktigt gojsig smet... Den är SMASKENS!!!

  SvaraRadera
 6. Hipp , Hipp KURRA KURRA KURRA KURRA på din 4:a årsdag !!!
  Hoppas du haft en mysig dag !
  Ska be matte skriva av receptet på Torsktårtan eftersom den ju inte verkar finnas ens under delikatesser i någon kokbok ??!!

  SvaraRadera
 7. Stora kattulationer på 4 års dagen.
  Stora killen ju, men du se ut som rena kattungen på bilden. :)

  Nosgso

  SvaraRadera
 8. Ett lite sent fyrfaldigt leve för Maurice....hipp hipp hurra, hurra, hurra,hurraaaaaaa

  hoppas en ursäkt godtas....annars får du klösa mig på kinden...

  klapp/caja

  SvaraRadera
 9. Kjelle! Tack för kurrana och allt! Jag hade en jamarns trevlig fölseda!! Tårtan är världsbäst! Fast nu får vi vänta tills Kajsa fyller år innan vi får se den nästa gång. Det är långt till juli... Kanske kan vi förhandla med lillie om att göra som Sörpingkatterna: fira varje månad...

  Nea - tackar!! Japp är jättestor! INGEN kattunge (fast jag ser rätt fräsch ut för min ålder - det är all gympastik och allt sånt. Och förstås alla tupplurar (gillar engelska uttrycket bättre:catnap. Tupp??? pfffft)

  Caja - klösas??? Moi???? Maurice Den Välvillige klöser INGEN. Någonsin! Inte ens när de kallar honom gnällig (han är däremot lite långsint... *fniss). Vi (för att tala som gamle kungen) är fredliga vi. Och klappar dem vi gillar väldigt ömt och kärleksfullt på kinden. När de sover för länge t ex. Eller glömmer bort att klia oss på magen.

  Tack för fölseda-kattulationerna! Nu känner jag mig riktigt rejält firad! Och ju fler dagar vi firar desto bättre, så det kan aldrig bli för sent!! ;-))

  Ha det gott och hälsa till kissarna och hunden. Och mannen. Och barnet.
  kramis från oss alla 3

  SvaraRadera
 10. Ett litet sent grattis från
  Molly, Lukas & Asterix

  Hipp hipp hurra!

  SvaraRadera
 11. Molly, Lukas & Asterix - tackar allra ödmjukast! Det finns inga sena kattulationer - alla är lika välkomna! Funderar på att börja fira varje dag - det skulle vara skoj! :-))

  purr, kramis, buff å sånt!
  Maurice

  SvaraRadera